LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za dodjelu Rektorove nagrade

Započele su prijave radova zagrebačkih studenata za Rektorovu nagradu. Zaprimaju se do 3. svibnja, i to u čak 6 kategorija.

Započele su prijave radova zagrebačkih studenata za Rektorovu nagradu. Zaprimaju se do 3. svibnja, i to u čak 6 kategorija.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2018/2019. Na temelju rektorove odluke i pravilnika o dodjeli, pravo prijave imaju svi studenti preddiplomskih, diplomskih te integriranih preddiplomskih i diplomskih studija.

Za Rektorovu nagradu radovi se mogu prijaviti u šest kategorija: za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora), za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora), za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja (jedan do deset autora), za veliki timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora), za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova (na prijedlog čelnika sastavnice ili rektora) te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici (na prijedlog čelnika sastavnice ili rektora). Za Rektorovu nagradu ne može se prijaviti rad isključivo stručnoga ili preglednoga karaktera niti rad izrađen za neku drugu primarnu namjenu (npr. diplomski rad, rad izrađen za znanstveni skup ili časopis i sl.), no može biti povezan s tom temom. Svaki predloženi mora imati mentora koji je zaposlenik Sveučilišta u Zagrebu te koji ima stupanj doktora znanosti i izabran je u znanstveno-nastavno ili umjetničko-nastavno zvanje.

Prijava radova za Nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu. Rok je petak, 3. svibnja 2019, do 16 sati.

Ispis cijeloga prijavljenoga rada u dva primjerka (uključujući i obrazloženje mentora) studenti dostavljaju odgovarajućem povjerenstvu sastavnice, koje će potom svoje prijedloge dostaviti Povjerenstvu za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu. Ono će svoj prijedlog nagrađenih radova i dokumentaciju dostaviti rektoru do 12. lipnja 2019. Popis dobitnika objavit će se na oglasnim pločama fakulteta i akademija te na mrežnim stranicama Sveučilišta najkasnije tri dana prije svečane dodjele zakazane za 3. srpnja 2019. Tom će se prigodom organizirati i izložba postera na kojoj će nagrađeni studenti predstaviti svoje radove.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR