LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Raspisan drugi krug natječaja za sufinanciranje studentskih projekata

U drugom krugu Natječaja za sufinanciranje studentskih projekata bit će sufinancirani isključivo stručni i znanstveno-istraživački projekti. Rok za prijavu je 11. svibnja.

U drugom krugu Natječaja za sufinanciranje studentskih projekata bit će sufinancirani isključivo stručni i znanstveno-istraživački projekti. Rok za prijavu je 11. svibnja.

Dekanica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu objavila je drugi krug Natječaja za sufinanciranje studentskih projekata za 2018. godinu, s obzirom na to da se u prvom krugu nisu ostvarila sva dostupna sredstva, posebice u kategoriji stručnih te znanstveno-istraživačkih projekata. Stoga je ovog puta stavljen naglasak upravo na sufinanciranje te kategorije s preostalim novčanim iznosom u vrijednosti od 22 400 kuna. Projektima treće kategorije kao što su radionice, gostujuća predavanja, simpoziji i događaji iz kulture u izvanrednim će se slučajevima moći dodijeliti 30 posto sredstava.

Kada je riječ o stručnim i znanstveno-istraživačkim projektima, uvjeti njihova sufinanciranja su sljedeći:

  • priložena recenzija predloženog projekta s ocjenom nastavnika doktora znanosti
  • prezentacija projekta na Filozofskom fakultetu
  • sudjelovanje minimalno tri studenta na projektu
  • sudjelovanje studenata s više odsjeka (nije uvjet, ali je prednost).

Važno je istaknuti da se ne sufinancira potrebna oprema za izradu projekata, kao ni ostali troškovi mentora te honorari. U trećoj se kategoriji sufinanciraju isključivo troškovi smještaja studenata, a po potrebi putni te ostali troškovi organizacije, ovisno o količini prijavljenih projekata.

Uz prijavu treba priložiti i sljedeću dokumentaciju:

  • obrazloženje i opis projekta prema prijavnom obrascu
  • strukturu troškova potrebnih i traženih sredstava
  • potvrdu o registraciji iz Registra udruga Ministarstva uprave (ako je riječ o studentskoj udruzi)
  • financijsko izvješće o utrošku sredstava s prethodnog natječaja.

Rok za prijavu je 11. svibnja, a projekti iz prvog kruga kojima nije odobreno sufinanciranje ili im je odobreno djelomično financiranje nemaju pravo prijave u drugi krug. Priloge i molbu u dva pisana primjerka te zatvorenoj omotnici treba predati u sobu D-01 Urudžbenog ureda Fakulteta s naznakom: Za Natječaj za sufinanciranje studentskih projekata. Za više informacija o pravilima Natječaja te preuzimanje prijavnog obrasca posjetite poveznicu, a za dostavu primjerka obrasca pisanja programa dostupan je mail: studentski.projekti@ffzg.hr.

FOTO: PIXABAY