Ljetna konferencija u Parizu

Radionice o obrazovanju i ljudskim pravima za mlade

Paris

Tema ovogodišnjeg izdanja je „Obrazovanje i ljudska prava“, a uključuje tematske obilaske, radionice i konferencije. Program je namijenjen mladima koji žele usavršiti francuski jezik.

Francuski institut poziva mlade da se prijave za sudjelovanje u programu LabCitoyen koji će se početkom srpnja održati u najromantičnijem gradu na svijetu – Parizu. Program je namijenjen mladima koji žele usavršiti francuski jezik te kroz seriju predavanja i diskusija saznati više o ovogodišnjoj temi. Tema ovogodišnjeg izdanja je Obrazovanje i ljudska prava, a uključuje tematske obilaske, radionice i konferencije. Svi troškovi sudjelovanja bit će pokriveni za odabrane kandidate.

U deset dana, od 1. do 9. srpnja, sudionici iz preko sto država sastat će se kako bi raspravili i razmijenili mišljenja o ulozi tehnologije, diskriminacije, zaštite okoliša i prava na zdravstveno osiguranje u svakodnevnom životu.

Prijaviti se mogu kandidati od 20 do 26 godina koji ispune sve obaveze vezane uz temu programa. Zainteresirani kandidati moraju poslati motivacijsko pismo na francuskom jeziku te potvrdu o poznavanju francuskog jezika (DELF, DALF, stupanj B1).

Prijave se primaju do 7. prosinca 2017. Kontakt-osoba je Gaëlle Le Pavic (gaelle.lepavic@diplomatie.gouv.fr) a više informacija potražite na web stranici LabCitoyena.

Komentari na članak

Vezani članci

radionica izrade igara

Razvoj novih vještina

Sudjelovanjem na radionici izrade računalnih igara do 3 ECTS boda

Zanima vas kako primijeniti osnovne koncepte izrade računalnih igara? Želite saznati kako osmisliti i kreirati nove mehanike i algoritme u području izrade računalnih igara? Onda je ovo prava radionica za vas jer ćete na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike dobiti idealnu priliku učiniti upravo to, a pritom i zaraditi 3 ECTS boda.

Informiranje - pravo mladih

Projekt "Informiranje - pravo mladih"

SIK priprema predstavljanje predstavničkih tijela mladih

Studentski informativni kutak organizira radionicu na kojoj svi zainteresirani mladi imaju priliku upoznati se s radom studentskih zborova, domskih odbora, savjeta mladih i drugih tijela.

Jezik

Lakše učenje jezika

Savjeti za lakše učenje stranih jezika!

10 savjeta koji će ti olakšati težak početak svladavanja novog jezika!

DeSADU festival 2016

Natječaj za prijavu pjesama

Stvorena platforma za promociju mladih pjesnika na festivalu DeSADU

Ovogodišnje izdanje festivala DeSADU afirmirat će mlade autore i autorice. Održat će se od 7. do 11. prosinca 2016.

Što je to toksična veza i kako s njome izaći na kraj?

Pomoć studentima

Psihičko zlostavljanje u vezi – kome se obratiti?

Što napraviti ako ponašanje partnera u ljubavnoj vezi prijeđe granicu? Kome se obratiti ako shvatite da ste žrtva psihičkog zlostavljanja? Kao student imate pravo na više mogućnosti.