Fakultet organizacije i informatike

Radionica primjene analitike u financijama, investiranju i sportu

Konferencija

Na edukaciji „Odabrani primjeri primjene analitike“ studenti će svladati vještine vezane za primjenu analitičkih metoda na primjerima investiranja, upravljanja rizicima, javne nabave, osobnih financija i sporta.

Fakultet organizacije i informatike organizira edukaciju Odabrani primjeri primjene analitike na kojoj će sudionici moći formirati portfelj vrijednosnica kvantitativnom metodom, procijeniti rizičnost portfelja, postaviti model za odabir ekonomski najpovoljnije ponude, procijeniti iznos štednje i mirovine u trenutku umirovljenja, prognozirati pobjednika sportskog natjecanja.

U današnje vrijeme analitičke metode temeljene na obradi podataka poprimaju sve veću pažnju akademske i poslovne zajednice, a upravo će kroz ovu radionicu polaznici biti upoznati s primjerima primjene analitičkih metoda na području investiranja, upravljanja rizicima, javne nabave, osobnih financija te sporta.

Edukacija će se održati od 26. lipnja do 4. srpnja od 14 do 16.30 sati na FOI-u (lab 5). Na radionicu su pozvani studenti druge i treće godine preddiplomskih studija sa zanimanjem za primjenu analitičkih metoda, a uvjet za sudjelovanje su položeni kolegiji Matematika 2 za ekonomiste (studij EP) ili Matematika 2 i Financijska matematika (studiji IS, PS).

Rok za prijavu je 22. lipnja, a edukacija će se održati ukoliko bude prijavljeno najmanje 10 sudionika, odnosno najviše 20. Između ostalog, sudjelovanjem možete ostvariti i jedan ECTS bod.

Komentari na članak

Vezani članci

MMH - izborni zahtjevi

Mreža mladih Hrvatske

Sudjeluj u debati s političkim strankama o budućnosti mladih!

Uoči parlamentarnih izbora, Mreža mladih Hrvatske organizira debatu na kojoj će sudjelovati predstavnici političkih stranaka, a glavna je tema debate položaj i problemi mladih u Hrvatskoj. Prijave za sudjelovanje primaju se do 26. listopada 2015.

Promocija studenata

Goethe institut

Prijavite se za učenje njemačkog jezika u Frankfurtu i Düsseldorfu

Goethe institut mladima u Hrvatskoj nudi priliku za učenje njemačkog jezika u Frankfurtu ili Düsseldorfu. Prijaviti se mogu mladi od 23 do 33 godine do 1. listopada ove godine.

Biljarski stol s kuglama

Natjecanje počinje 15. ožujka

Prijavite se na studentsku biljarsku ligu!

Biljarski klub „Las Vegas” organizira Studentsku biljarsku ligu te poziva sve zainteresirane studente da se prijave do 15. ožujka kada liga započinje.

Styria radionica

Počele su prijave

Prijavite se na „Styria School” medijsku akademiju

Ove će se godine održati po treći put, a namijenjena je isključivo studentima završih godina fakulteta.

https://pixabay.com/en/graduation-scroll-cap-university-2148715/

Financijska podrška

4 stipendije za postdiplomski studij u Austriji – samo za žene

Dvije će se stipendije dodijeliti ženama lidericama, diplomanticama tehničkog, tehničko-ekonomskog i prirodoslovnog smjera, a dvije onima ekonomskog, pravnog i društvenog usmjerenja. Prijave traju do 31. svibnja.