Fakultet organizacije i informatike

Radionica primjene analitike u financijama, investiranju i sportu

Konferencija

Na edukaciji „Odabrani primjeri primjene analitike“ studenti će svladati vještine vezane za primjenu analitičkih metoda na primjerima investiranja, upravljanja rizicima, javne nabave, osobnih financija i sporta.

Fakultet organizacije i informatike organizira edukaciju Odabrani primjeri primjene analitike na kojoj će sudionici moći formirati portfelj vrijednosnica kvantitativnom metodom, procijeniti rizičnost portfelja, postaviti model za odabir ekonomski najpovoljnije ponude, procijeniti iznos štednje i mirovine u trenutku umirovljenja, prognozirati pobjednika sportskog natjecanja.

U današnje vrijeme analitičke metode temeljene na obradi podataka poprimaju sve veću pažnju akademske i poslovne zajednice, a upravo će kroz ovu radionicu polaznici biti upoznati s primjerima primjene analitičkih metoda na području investiranja, upravljanja rizicima, javne nabave, osobnih financija te sporta.

Edukacija će se održati od 26. lipnja do 4. srpnja od 14 do 16.30 sati na FOI-u (lab 5). Na radionicu su pozvani studenti druge i treće godine preddiplomskih studija sa zanimanjem za primjenu analitičkih metoda, a uvjet za sudjelovanje su položeni kolegiji Matematika 2 za ekonomiste (studij EP) ili Matematika 2 i Financijska matematika (studiji IS, PS).

Rok za prijavu je 22. lipnja, a edukacija će se održati ukoliko bude prijavljeno najmanje 10 sudionika, odnosno najviše 20. Između ostalog, sudjelovanjem možete ostvariti i jedan ECTS bod.

Komentari na članak

Vezani članci

Natpis Šara

Sveučilište u Zagrebu

Produžene prijave za članove studentskih odbora u domovima

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu produljio je rok za prihvaćanje prijava za članove studentskih odbora u studentskim domovima do 29. studenog u 12:00 sati.

Growww 2017

Pipravnički program

Posljednji dani za prijavu na Growww 2017.

Ostalo je još nekoliko dana za prijavu na Growww, strukturirani pripravnički program jedne od vodećih kompanija u Hrvatskoj.

SSA

Software Startup Akademija

„SAA Kickoff” – prijavi se i pokreni vlastiti „startup”!

Odvojite nekoliko sati za stručna predavanja i radionice, složite tim, realizirate svoju ideju i budete korak ispred ostalih!

Zgrada

Projekt Ekonomske klinike

„Poduzetnički sprint“ akcelerira inovativne ideje mladih

Projekt „Poduzetnički sprint“ održat će se od 22. do 24. veljače. Okupit će mlade ambiciozne osobe koje se žele okušati u poduzetničkim vodama.

Volonteri

Volontiranje na sportsko-kulturnoj manifestaciji

Organizatori Kampusijade u potrazi su za volonterima

Organizatori Kampusijade pozivaju studente željne novih iskustava da se do 20. ožujka prijave na natječaj za volontere te sudjeluju u organizaciji ove kulturno-sportske manifestacije.