LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jedini studentski medij u Rijeci

Radio Sova proslavio četiri godine emitiranja

Radio Sova je otvoren projekt, što znači da se svakih nekoliko mjeseci raspisuju audicije za nove voditelje, novinare, glazbene urednike i tonske realizatore.

Radio Sova je otvoren projekt, što znači da se svakih nekoliko mjeseci raspisuju audicije za nove voditelje, novinare, glazbene urednike i tonske realizatore.

Radio Sova je medijski projekt Radija Rijeke i Sveučilišta u Rijeci. S emitiranjem je počeo u noći s 29. na 30. siječnja 2010. godine velikim koncertom na balkonu. Dosada se kroz redakciju radija provuklo preko 60 studenata. 30. siječnja na valovima Radija održala se mini glazbena proslava, a glavnina događaja preseljena je na 1. veljače i proslavu uživo u Beertiji i Klubu na Trsatu.

Na koncertu nastupila su četiri benda: Muhe bez glave, Buco i Kalašnjikovi, Officer Down i Shaiones.

Trenutno je na Radio Sovi dvadesetak studenata koji svakodnevno od 22.30 do 1 sat poslije ponoći, a subotom već od 18 sati, pripremaju niz različitih emisija - vijesti iz akademskoga života, o kulturi, sportu, putovanjima, glazbi, mogućnostima za studente… Obično dnevnu ekipu čine četiri studenta - dvoje voditelja, tonski realizator i glazbeni urednik te urednik vijesti. Dio studenata diplomirao je te stoga otišao s Radio Sove, a neki od njih dobili su i posao u medijima upravo zahvaljujući bogatom znanju i iskustvu stečenom u stvaranju studentskoga radijskog programa.
 
Tijekom četiri godine postojanja, novinari Radija Sove pratili su sva važnija događanja u riječkom akademskom životu, ali i puno šire. Radijski eter postao je mjesto na kojem studenti mogu predstavljati svoje projekte i aktivnosti. Radio Sova je otvoren projekt, što znači da se svakih nekoliko mjeseci raspisuju audicije za nove voditelje, novinare, glazbene urednike i tonske realizatore.
FOTO: RADIO SOVA