Zapaženi uspjeh studenata

Rad dvojice studenata povijesti HKS-a objavljen u uglednom hrvatskom časopisu

Rad na laptopu

Znanstveni rad dvojice studenata HKS-a, Marka Kolića i Ante Batistića, objavljen je u jednom od najprestižnijih historiografskih znanstvenih časopisa u Hrvatskoj.

Marko Kolić i Ante Batistić, studenti povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, izdali su svoj znanstveni rad Slučaj Arcus: prilog poznavanju političke i gospodarske povijesti ratne Slavonije u ovogodišnjem 18. broju časopisa Scrinia Slavonica. Povrh toga, rad je osvojio 3. nagradu na natječaju za Nagradu za najbolji rad mladih povjesničara iz povijesti Slavonije, Srijema i Baranje u 2017.

Scrinia Slavonica je godišnjak koji izdaje Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje, regionalna jedinica Hrvatskog instituta za povijest. Časopis ima povijest izlaženja od 2001. godine, te je od 2011. godine, prema odluci Nacionalnog vijeća za znanost, uvršten u najvišu skupinu (A1) domaćih časopisa iz područja humanističkih znanosti. Objavljeni radovi dotiču se povijesti Slavonije, Srijema i hrvatskog dijela Baranje, nastojeći utvrditi povijest regionalne Slavonije u okviru sustavnoga historiografskog istraživanja.

Cjeloviti članci časopisa dostupni su u elektroničkom obliku na Portalu znanstvenih časopisa Republike Hrvatske (Hrčak). 

Komentari na članak

Vezani članci

Klub albanskih studenata

Novi časopis Vox Alumni

Prvi časopis albanskih studenata

Teme koje se obrađuju tiču se albanske kulture i tradicije te albanskih studenata koji već dugi niz godina ostvaruju izvanredne rezultate na sveučilištima diljem Hrvatske.

Playboy prestaje

Hugh Hefner je donio odluku prošlog mjeseca

Od veljače 2016. nema više fotografija golih žena u Playboyu

Časopis je odlučio slijediti korake Playboyeve aplikacije, ali i web-stranice. Aplikacija je odlučila još 2013. da će objavljivati samo kvalitetne članke i slike bez golotinje, a takva ista odluka donesena je i ranije ove godine na stranici Playboy.com. 

HKS i Središnji ured za Hrvate

Noviteti Sporazuma o suradnji

HKS donio posebne upisne kvote za Hrvate u iseljeništvu

Sporazumom između HKS-a i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH obuhvaćeno je, između ostalog, donošenje posebne upisne kvote za pripadnike hrvatske nacionalne manjine i hrvatskog iseljeništva.

Pisanje

Časopis Tehnos

Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku pokreće studentski časopis

Novost je to što će čitatelji imati valjane i stručne informacije o zdravoj prehrani s obzirom na to da su internetske stranice prepune krivih informacija.

sedmi broj Essehista, tema Rat - naslovna

ISHA Osijek

Poziv na suradnju za sedmi „Essehist”

ISHA poziva sve voljne na suradnju na sedmom "ratnom" broju  časopisa studenata povijesti i drugih društveno-humanističkih znanosti.