Zapaženi uspjeh studenata

Rad dvojice studenata povijesti HKS-a objavljen u uglednom hrvatskom časopisu

Rad na laptopu

Znanstveni rad dvojice studenata HKS-a, Marka Kolića i Ante Batistića, objavljen je u jednom od najprestižnijih historiografskih znanstvenih časopisa u Hrvatskoj.

Marko Kolić i Ante Batistić, studenti povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, izdali su svoj znanstveni rad Slučaj Arcus: prilog poznavanju političke i gospodarske povijesti ratne Slavonije u ovogodišnjem 18. broju časopisa Scrinia Slavonica. Povrh toga, rad je osvojio 3. nagradu na natječaju za Nagradu za najbolji rad mladih povjesničara iz povijesti Slavonije, Srijema i Baranje u 2017.

Scrinia Slavonica je godišnjak koji izdaje Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje, regionalna jedinica Hrvatskog instituta za povijest. Časopis ima povijest izlaženja od 2001. godine, te je od 2011. godine, prema odluci Nacionalnog vijeća za znanost, uvršten u najvišu skupinu (A1) domaćih časopisa iz područja humanističkih znanosti. Objavljeni radovi dotiču se povijesti Slavonije, Srijema i hrvatskog dijela Baranje, nastojeći utvrditi povijest regionalne Slavonije u okviru sustavnoga historiografskog istraživanja.

Cjeloviti članci časopisa dostupni su u elektroničkom obliku na Portalu znanstvenih časopisa Republike Hrvatske (Hrčak). 

Komentari na članak

Vezani članci

Klub albanskih studenata

Novi časopis Vox Alumni

Prvi časopis albanskih studenata

Teme koje se obrađuju tiču se albanske kulture i tradicije te albanskih studenata koji već dugi niz godina ostvaruju izvanredne rezultate na sveučilištima diljem Hrvatske.

https://pixabay.com/en/calculator-calculation-insurance-385506/

Predstavljanje znanstvenog projekta

Rezultati HKS-ova istraživanja: Studenti su financijski informiraniji od studentica

U anketnom istraživanju na temu financijske pismenosti, koje je HKS proveo na sedam hrvatskih sveučilišta, sudjelovalo je više od 1700 studenata ispitanika. Glavni su nalazi izrazito zanimljivi, a detaljno će se predstaviti 23. siječnja.

Pisanje

Časopis Tehnos

Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku pokreće studentski časopis

Novost je to što će čitatelji imati valjane i stručne informacije o zdravoj prehrani s obzirom na to da su internetske stranice prepune krivih informacija.

Pisanje

Časopis Udruge „Futuri Magistri”

Studenti kreiraju novi broj „Foo2rame", prijave radova u tijeku

Do 20. lipnja zaprimaju se studentski radovi koji će biti objavljeni u novom broju časopisa „Foo2rama". Naglasak je stavljen na kritičko promišljanje o odgojno-obrazovnome sustavu.

HKS promocija

„Dan otvorenih vrata"

Pogled na Hrvatsko katoličko sveučilište na drugačiji način

Hrvatsko katoličko sveučilište objavilo je detaljan program „Dana otvorenih vrata" na kojem će predstaviti svojih pet odjela.