Zapaženi uspjeh studenata

Rad dvojice studenata povijesti HKS-a objavljen u uglednom hrvatskom časopisu

Rad na laptopu

Znanstveni rad dvojice studenata HKS-a, Marka Kolića i Ante Batistića, objavljen je u jednom od najprestižnijih historiografskih znanstvenih časopisa u Hrvatskoj.

Marko Kolić i Ante Batistić, studenti povijesti na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, izdali su svoj znanstveni rad Slučaj Arcus: prilog poznavanju političke i gospodarske povijesti ratne Slavonije u ovogodišnjem 18. broju časopisa Scrinia Slavonica. Povrh toga, rad je osvojio 3. nagradu na natječaju za Nagradu za najbolji rad mladih povjesničara iz povijesti Slavonije, Srijema i Baranje u 2017.

Scrinia Slavonica je godišnjak koji izdaje Podružnica za povijest Slavonije, Srijema i Baranje, regionalna jedinica Hrvatskog instituta za povijest. Časopis ima povijest izlaženja od 2001. godine, te je od 2011. godine, prema odluci Nacionalnog vijeća za znanost, uvršten u najvišu skupinu (A1) domaćih časopisa iz područja humanističkih znanosti. Objavljeni radovi dotiču se povijesti Slavonije, Srijema i hrvatskog dijela Baranje, nastojeći utvrditi povijest regionalne Slavonije u okviru sustavnoga historiografskog istraživanja.

Cjeloviti članci časopisa dostupni su u elektroničkom obliku na Portalu znanstvenih časopisa Republike Hrvatske (Hrčak). 

Komentari na članak

Vezani članci

HKS

Kongres na HKS-u

Studentima sociologije pruža se uvid u hrvatsku stvarnost!

Klub studenata sociologije i HKS-ov Odjel za sociologiju pripremaju kongres na temu društvenih vrijednosti i društvenih promjena u Hrvatskoj. Zakazan je za 28. studenog.

Pisanje

Poziv udruge Futuri Magistri

Traže se autori tekstova za treći broj časopisa „Foo2rama”

Do 15. rujna zaprimaju se dosad neobjavljeni radovi za časopis koji je pokrenula Udruga studenata odgojnih i obrazovnih znanosti.

TVZ logo

Odličan tečaj

Prijavite se: Ljetna škola iz osnova pisanja znanstvenog rada

U organizaciji Centra za cjeloživotno obrazovanje Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i NetAkademije tijekom ljeta biti će održana ljetna škola iz osnova pisanja znanstvenog rada, tečaja koji sve više stječe popularnost među studentima, ali i drugim članovima akademske zajednice.

Časopis "Ulične svjetiljke"

Prodajna akcija

"Ulične svjetiljke" rasvjetljavaju put beskućnicima

U centru Zageba će se 28. rujna održati prodajna akcija "Uličnih svjetiljki". Volonterka Vlatka vas poziva da se priključite i pomognete beskućnicima.

Pisanje

Poziv studentima

Produžen rok prijave radova za studentski časopis Foo2rama

Radove mogu poslati studenti odgojnih i obrazovnih znanosti te srodnih studija do 15. prosinca 2017.