LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Emisija Indeks

Pulski studenti ne koriste javni gradski prijevoz: autobuse će uskoro zamijeniti bicikli

Od 3000 studenata tek njih 70-ak korisnici su javnog prijevoza.

Od 3000 studenata tek njih 70-ak korisnici su javnog prijevoza.

Dok studenti u većini hrvatskih gradova koriste javna gradska prijevozna sredstva kako bi brže dolazili s jednog mjesta na drugo, u Puli je situacija malo drugačija. Od 3000 studenata tek njih 70-ak korisnici su javnog prijevoza.

Direktor Pulaprometa Igor Škatar ističe kako glavni razlog tome nisu cijene, već činjenica da sve više mladih ima vozačku dozvolu i radije putuje osobnim automobilima.

Cijena mjesečne vozne karte sa studentskim popustom je 98 kuna. Iskaznica se može napraviti na glavnom autobusnom kolodvoru, a produžiti na kiosku iNovina.

Na pitanje planira li grad Pula uskoro dobiti i mrežu tramvaja, kazao nam je kako smatra da se tramvaj zasad može koristiti eventualno u turističke svrhe: – Investicija je vrlo skupa i nemam potrebe za time, ali ponosni smo što smo tramvaj imali nekada.

Što se tiče gradskih bicikala, u suradnji s EU fondovima priprema se veći projekt kojim će se potaknuti korištenje upravo njih kao javnog prijevoznog sredstva. To bi bila idealna prilika za sve mlade na ovom području, smanjile bi se gradske gužve i potaknula aktivnost građana, a rezultat bi bio  uspješan korak ka zdravijem i jeftinijem studentskom životu.

Razgovor u cijelosti pogledajte na Youtube linku.

FOTO: KRPAN