LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna suradnja

Pula je domaćin Ljetne škole hrvatskog i njemačkog jezika; prijave studenata su u tijeku

Program obuhvaća učenje jezika i znanstveno-kulturno-gospodarski dopunski program. Prijave traju do 31.svibnja 2019.

Program obuhvaća učenje jezika i znanstveno-kulturno-gospodarski dopunski program. Prijave traju do 31.svibnja 2019.

Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli u suradnji s Fachhochschule Burgenland GmbH iz Austrije organizira Ljetnu školu hrvatskog i njemačkog jezika. Održavat će se u razdoblju od 7. do 27. srpnja 2019. na adresi Fakulteta u Preradovićevoj 1/1.

Program obuhvaća učenje jezika, odnosno četiri sata nastave njemačkog jezika dnevno, i učenje u tandemu 1 – 2 puta tjedno u miješanim hrvatsko-austrijskim grupama te znanstveno-kulturno-gospodarski dopunski program koji se sastoji od predavanja o hrvatskom i austrijskom gospodarstvu, kulturi, književnosti, znanosti i folkloru. Uključene su i filmske večeri te izleti.

Prijaviti se mogu austrijski i hrvatski studenti visokih škola i fakulteta svih smjerova, uz mogućnost sudjelovanja studenata s fakulteta i visokih škola iz BiH, Srbije te Crne Gore. Prednost imaju redoviti studenti sveučilišta i visokih škola do 35 godina koji su učili njemački jezik najmanje 4 semestra, a ostali će biti uzeti u obzir ukoliko bude slobodnih mjesta.

Prijave traju do 31. svibnja 2019. godine, a moraju sadržavati:

  • popunjeni obrazac prijave
  • potvrdu fakulteta o statusu studenta
  • potvrdu o poznavanju njemačkog jezika (škola, tečaj, položeni ispit i slično)
  • motivacijsko pismo te životopis na hrvatskom i njemačkom jeziku.

Podnose se poštom ili osobno na adresu:
Sveučilište Jurja Dobrile u Puli
Fakultet ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković
s naznakom za Ljetnu školu
Preradovićeva 1/1
52100 Pula

Troškove ljetne škole, smještaj u dvokrevetnim sobama, polupansion, troškove održavanja nastave, organiziranje izleta i ostalih popratnih sadržaja snosi austrijsko Ministarstvo znanosti (BMWK). Polaznici su obvezni snositi troškove dolaska i odlaska na ljetnu školu te uplatiti pristojbu za sudjelovanje u iznosu od 1.800,00 kn, uz mogućnost plaćanja u dvije rate. Pristojbu je potrebno uplatiti nakon obavijesti o primitku u ljetnu školu.

FOTO: MAJA DUGI/STUDENTSKI.HR