Studentsko poduzetništvo

Prvo regionalno sveučilišno natjecanje u idejama pobjednicima osigurava do 500 tisuća eura investicije

Regionalno natjecanje u idejama

„Prvo regionalno natjecanje sveučilišta u stvaranju inovativnih ideja” okupit će poduzetne studente s ciljem aktivacije i ostvarivanja njihova punog kreativnog potencijala. Sudionici će dobiti izvanrednu priliku da vlastite ideje i znanja pretvore u stvaran poduzetnički projekt koji može biti nagrađen investicijom u pozamašnom iznosu do čak 500 tisuća eura.

Organizacija Enterprise Hungary otvara poziv za podnošenje prijava na Prvo regionalno natjecanje sveučilišta u idejama namijenjeno studentima iz deset europskih zemalja: Hrvatske, Austrije, Mađarske, Slovačke, Češke, Poljske, Ukrajine, Rumunjske i Srbije. Projekt se organizira s ciljem otkrivanja sveučilišnih inovativnih ideja, poticanja osnivanja poduzetništva te podupiranja ulaska tih ideja na regionalno tržište. 

Prijavljenim studentima koji budu izabrani za sudjelovanje tijekom trajanja natjecanja pružit će se jedinstvena prilika za prezentiranje i vrednovanje njihovih vlastitih ideja pred stručnim žirijem, potencijalnim investitorima, kao i uspješnim poduzetnicima. Članovi će stručnog žirija preko online prijava odabrati 16 ekipa koje će otputovati u Budimpeštu na dvodnevne pripreme koje će se održati 27. i 28. travnja 2018. 

U samu završnicu koja je u planu 24. i 25. svibnja u Beču plasirat će se ukupno 8 ekipa. Odabrani će finalisti od organizatora i njegovih partnera dobiti investicijsku ponudu u vrijednosti od 30 tisuća eura, a moći će sudjelovati i na ljetnom Startup Campu. Pobjednički tim koji će naposljetku odabrati žiri internacionalnih investitora dobit će pozamašnu investiciju u vrijednosti do čak 500 tisuća eura. 

Krajnji rok za podnošenje prijava istječe 31. ožujka, a više informacija o samom procesu prijave na natjecanje svi zainteresirani mogu pronaći na poveznici. Što studenti mogu dobiti sudjelovanjem te kako uopće izgleda biti dijelom ovog velikog projekta, pogledajte u videu. 

Komentari na članak

Vezani članci

Održan Tjedan karijera 2017.

Fakultet organizacije i informatike

Rekordan odaziv poslodavaca i studenata na Tjednu karijera

– Najviše nas veseli to što su predstavnici poslodavaca i sami studenti prepoznali važnost ovog karijernog događaja i što su aktivno doprinijeli da šesti Tjedan karijera bude najbolji do sada. – istaknula je doc. dr. sc. Renata Mekovec

15. Međunarodni seminar studentskih radija – HEAR ME

15. međunarodni seminar studentskih radija

UNIDU radio na rođendanskoj fešti okuplja studente iz nekoliko država

Studentski radio UNIDU Sveučilišta u Dubrovniku domaćin je 15. Međunarodnog seminara studentskih radija – HEAR ME. Seminar se održava 19. i 20. prosinca 2017. u zgradi sveučilišnog Kampusa u Dubrovniku. Još jedan razlog za slavlje deset je godina rada UNIDU radija.

SCZG dvorište

Studentski centar u Zagrebu

SC dodjeljuje privremene AAI identitete u sklopu natječaja za smještaj u domove

Pravo na privremeni pristup možete ostvariti osobnim dolaskom u Poslovnicu za smještaj ili slanjem e-poruke na adresu poslovnica@sczg.hr. Brucoši se prijavljuju AAI računom koji su dobili u srednjoškolskoj ustanovi.

Druga EWoB Business Akademija

Poduzetnici bez granica

Druga EWoB Akademija privukla entuzijastične studente

Druga po redu EWoB Bussines Akademija održana je 4. lipnja na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Predavanja su održali: Ivan Brozović (Degordian), Andrija Barić (Končar-KET) i Kazimir Luka Bačić (Agencija za investicije i konkurentnost).

Integritas

Intervju s Kajom Pavlinić, pokretačicom projekta „Integritas“

„Mladi se ne smiju bojati istupanja u ime poštenja i pravde“

Kršenje integriteta te raširenost korupcije i varanja u obrazovnim institucijama, problemi su kojima se bavi antikorupcijski projekt „Integritas“. Projekt vode studenti i učenici koji kroz kampanju i radionice nastoje pozitivno utjecati na školsku i akademsku zajednicu.