LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Splitski studenti pokreću novi projekt

Prvo predavanje novog projekta „Znanstveni kutak”

Prvo predavanje bit će posvećeno dokazima u medicini, a održat će se u utorak, 10. veljače, u Klubu mladih Split.

Prvo predavanje bit će posvećeno dokazima u medicini, a održat će se u utorak, 10. veljače, u Klubu mladih Split.

Prvo predavanje Znanstvenog kutka, na kojem će biti predstavljen i sam projekt, bit će posvećeno dokazima u medicini, a održat će se u utorak, 10. veljače, s početkom u 18 h u Klubu mladih Split (Ruđera Boškovića 20/II).

Gošća predavanja, prof. dr. sc. Livia Puljak s Medicinskog fakulteta u Splitu, govorit će o istoimenom portalu koji je pokrenula sa suradnicima, ali će približiti publici i problematiku dokaza u medicini. Govorit će o obmanama i istinama vezanim uz preparate i načine liječenja koji se u reklamama prikazuju čudotvornima, što će posjetitelje zasigurno potaknuti na postavljanje pitanja i pokretanje rasprave.

Znanstveni kutak projekt je koji će se jednom mjesečno realizirati u organizaciji neformalne grupe splitskih studenata i Kluba mladih Split.

Ideja projekta je zanimljivim izlaganjima splitskih znanstvenika i studenata, i to nadasve u interakciji s publikom, skinuti sa znanosti stigmu dosadnog i kompliciranog područja. Posjetitelji će u opuštenoj atmosferi Kluba mladih, uz kavu i čaj, imati priliku slušati i pitati o radu u znanosti te svemu što ih zanima o različitim temama o kojima će se govoriti.

FOTO: KLUB MLADIH SPLIT