Povijesni čin

Prvi put započelo izvođenje nastave na HKS-ovim doktorskim studijima

Studenti doktorskih studija HKS-a

Započelo je izvođenje prvih akreditiranih doktorskih studija na HKS-u – studija Povijesti i studija Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene.

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine, na Hrvatskom katoličkom sveučilištu obilježen je početak izvođenja nastave na poslijediplomskim sveučilišnim studijima. Tim povijesnim činom početka izvođenja prvih akreditiranih doktorskih studija na HKS-u uspostavljena je obrazovna vertikala i zaokružena mogućnost stjecanja najvišega akademskoga stupnja, kako je naglasio prof. dr. sc. Željko Tanjić u svome uvodnom obraćanju studentima, mentorima i gostima. 

Na poslijediplomski sveučilišni studij Povijesti u akademskoj godini 2018./2019. upisano je petnaest studenata, a na poslijediplomski sveučilišni studij Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu dvadeset i dvoje studenata.

Svečanost je započela molitvom koju je predvodio sveučilišni kapelan Odilon Singbo, a nakon obraćanja rektora, predavanje pod nazivom Avantura doktoriranja održao je prof. dr. sc. Stjepan Kušar, predsjednik sveučilišnog Vijeća poslijediplomskih studija HKS-a. U svom se izlaganju osvrnuo na doktoriranje kao proces u kojem studenti proširuju i produbljuju svoje spoznaje u izabranom znanstvenom području zahvaljujući istraživanju. Time oni daju važan doprinos razvitku znanosti i stječu najvišu znanstvenu kvalifikaciju koja ih osposobljava za prenošenje znanja onima koji izabiru sveučilišni studij, te za otkrivanje novih spoznaja i metoda rada na izabranom znanstvenom području.

U glazbenom dijelu programa nastupila je pjevačka skupina A Clapella koju čine studentice i studenti diplomskoga studija komunikologije.

Komentari na članak

Vezani članci

Učionica na Sveučilištu Sjever

Visoko obrazovanje

Poslijediplomski specijalistički studij Poduzetništvo i EU fondovi uskoro na Sveučilištu Sjever

– Razlozi za pokretanje ovog poslijediplomskog specijalističkog studija višestruki su i ogledaju se u potrebi gospodarstva za većim brojem visokoobrazovane radne snage, približavanju standardima Europske unije te sve većoj potrebi privatnog sektora za kadrovima koji će osigurati stabilnost i konkurentnost poduzeća. – istaknula je prorektorica Hunjet.

Sveučilište Jurja Dobrile, PULA

„Nove paradigme obrazovanja”

U tijeku su upisi na poslijediplomski sveučilišni studij društvenih znanosti u Puli

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli raspisalo je Natječaj za upis na poslijediplomski sveučilišni studij društvenih znanosti. Studij mogu upisati svi studenti sa završenim odgovarajućim diplomskim studijem te minimalnim prosjekom ocjena 3.5, a rok je za prijavu 20. veljače.

Brucošijada HKS-a, Šumarstva i Učiteljskog, FOTO: A.Paić, www.bookcaffe.hr

Brucošijada HKS-a, Šumarskog i Učiteljskog

Najbolje studentske zabave su u Book caffeu

Nakon ludnice koja je vladala Book caffeom u četvrtak, 14.11. na brucošijadi HKS-a, Šumarskog i Učiteljskog fakulteta, dovoljno je samo reći da se zna gdje su najbolje studentske zabave!

stipendija

Radni posjet

Magistrima elektrotehnike i srodnih studija otvoreno 15 doktorskih radnih mjesta

Otvoreno je petnaest doktorskih radnih mjesta u šest europskih zemalja, a natječaj traje do 30. rujna 2017.

grad Rijeka1

financijska potpora

Riječki Studentski zbor dodjeljuje sredstva poslijediplomskim studentima koji sami financiraju svoj studij

Natjecati se mogu svi koji planiraju sudjelovati na simpozijima, konferencijama, ljetnim školama, stručnim radionicama i sličnim događanjima, a sami snose najmanje 80% troškova školarine. Rok za prijavu je 15. prosinca.