Povijesni čin

Prvi put započelo izvođenje nastave na HKS-ovim doktorskim studijima

Studenti doktorskih studija HKS-a

Započelo je izvođenje prvih akreditiranih doktorskih studija na HKS-u – studija Povijesti i studija Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene.

U ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine, na Hrvatskom katoličkom sveučilištu obilježen je početak izvođenja nastave na poslijediplomskim sveučilišnim studijima. Tim povijesnim činom početka izvođenja prvih akreditiranih doktorskih studija na HKS-u uspostavljena je obrazovna vertikala i zaokružena mogućnost stjecanja najvišega akademskoga stupnja, kako je naglasio prof. dr. sc. Željko Tanjić u svome uvodnom obraćanju studentima, mentorima i gostima. 

Na poslijediplomski sveučilišni studij Povijesti u akademskoj godini 2018./2019. upisano je petnaest studenata, a na poslijediplomski sveučilišni studij Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene u hrvatskome društvu dvadeset i dvoje studenata.

Svečanost je započela molitvom koju je predvodio sveučilišni kapelan Odilon Singbo, a nakon obraćanja rektora, predavanje pod nazivom Avantura doktoriranja održao je prof. dr. sc. Stjepan Kušar, predsjednik sveučilišnog Vijeća poslijediplomskih studija HKS-a. U svom se izlaganju osvrnuo na doktoriranje kao proces u kojem studenti proširuju i produbljuju svoje spoznaje u izabranom znanstvenom području zahvaljujući istraživanju. Time oni daju važan doprinos razvitku znanosti i stječu najvišu znanstvenu kvalifikaciju koja ih osposobljava za prenošenje znanja onima koji izabiru sveučilišni studij, te za otkrivanje novih spoznaja i metoda rada na izabranom znanstvenom području.

U glazbenom dijelu programa nastupila je pjevačka skupina A Clapella koju čine studentice i studenti diplomskoga studija komunikologije.

Komentari na članak

Vezani članci

Laboratorijski rad

Poticanje znanstvene izvrsnosti

U tijeku prijave za prestižni međunarodni doktorski program Sveučilišta u Baselu

Ugledno švicarsko sveučilište poziva talentirane mlade znanstvenike iz cijeloga svijeta da se prijave na međunarodni doktorski studij i time obilježe početak uspješne i perspektivne znanstvene karijere.

Hrvatsko katoličko sveučilište

Konferencija

Rasprava o hrvatskoj prošlosti na HKS-u; gostuju žrtva komunističke represije i bivši agent UDBA-e

O pomirenju dviju suprotstavljenih strana ideološke podjele na HKS-u će progovoriti dr. sc. Anto Kovačević, bivši disident i žrtva komunističke represije, te Željko Kekić, bivši agent jugoslavenske obavještajne službe UDBA.

stipendije studenti

Financijska podrška

Za studije na njemačkom Sveučilištu Regensburg stipendije od 735 € mjesečno

Do 1. prosinca zaprimaju se prijave za stipendije od 735 eura namijenjene studijima na njemačkom Sveučilištu Regensburg.

fakultet

Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Studenti pozvani da ocijene rad nastavnika i kvalitetu nastave

Mislite da ne možete ništa napraviti kako biste poboljšali stanje na fakultetu? Svoje mišljenje možete izraziti ispunjavanjem ankete te time pridonijeti boljoj i kvalitetnijoj nastavi.

Perugia

Inozemno obrazovanje

Sveučilište Perugia raspisalo natječaj za stipendije

Sveučilište Perugia dodjeljuje stipendije za doktorski studij u iznosu većem od 15 000 eura, a prijave traju do 1. kolovoza.