LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Coca-colin projekt

Prva „Stanica 50" uređena na Sveučilištu u Dubrovniku

– Ovaj će prostor studentima koristiti ne samo kao mjesto boravka u slobodno vrijeme, već i za različita događanja koja obogaćuju redoviti nastavni proces, poput gostujućih predavanja, radionica i slično. – istaknuo je rektor Burum.

– Ovaj će prostor studentima koristiti ne samo kao mjesto boravka u slobodno vrijeme, već i za različita događanja koja obogaćuju redoviti nastavni proces, poput gostujućih predavanja, radionica i slično. – istaknuo je rektor Burum.

Coca-Cola je 27. rujna dubrovačkim studentima i drugim mladima u zajednici poklonila Stanicu 50 u prostorima Sveučilišnog kampusa u Dubrovniku. Povodom obilježavanja 50 godina proizvodnje i poslovanja u Hrvatskoj, uređuje ukupno tri studentska središta kako bi ona postala mjestima za razvoj kreativnih potencijala i talenata mladih te stjecanje dodatnih, ponajprije praktičnih, znanja i vještina.

– Stanica 50 još je jedan društveno odgovorni projekt kojim Coca-Cola potvrđuje svoju dugoročnu opredijeljenost za osnaživanje mladih. Dubrovnik smo u ovoj godini posjetili u travnju, u sklopu višegodišnjega projekta Coca-Colina podrška mladima koji je usmjeren na mlade ljude bez posla, a danas smo mladim Dubrovčanima povodom 50. rođendana Coca-Cole u Hrvatskoj poklonili studentsko središte Stanica 50. Kome će pripasti taj suvremeni prostor namijenjen aktivnostima mladih, odlučili su sami studenti i građani glasovanjem na mrežnoj stranici projekta, pa ćemo, osim u Dubrovniku, Stanicu 50 otvoriti i u Osijeku i u Puli. Vjerujem da i ovim projektom dajemo doprinos osnaživanju mladih i njihovu uspješnom razvoju karijera ovdje u Hrvatskoj. – rekla je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i BiH. 

Svečanim otvaranjem na Sveučilištu u Dubrovniku studentsko je središte predano na upravljanje Sveučilištu i Studentskomu zboru. 

– Prije svega zahvaljujem tvrtki Coca-Cola na ovoj donaciji, u povodu njihove 50. obljetnice rada u Hrvatskoj, a nama pred početak 15. akademske godine i ususret proslavi 15. godišnjice od osnivanja Sveučilišta u Dubrovniku. Ovaj će prostor studentima koristiti ne samo kao mjesto boravka u slobodno vrijeme, već i za različita događanja koja obogaćuju redoviti nastavni proces, poput gostujućih predavanja, radionica i slično. Nerijetko govorimo kako je ulaganje u mlade ulaganje u budućnost, a u ovom slučaju to doista jest tako. – istaknuo je rektor dr. sc. Nikša Burum.

Foto: Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri

Korištenje studentskih središta bit će besplatno, a Coca-Cola je prostor uredila prema modernom i mladima prilagođenom idejnom konceptu tvrtke Lotus Group. 

– Ovom bih prilikom htio zahvaliti svim sudionicima u ovom projektu, naročito studentima koji su svakodnevno glasali kako bi doveli Stanicu 50 na naše Sveučilište. Također, zahvaljujem Coca-Coli što nam je pružila priliku sudjelovati u obilježavanju 50 godina njihovog poslovanja u Hrvatskoj. Nadam se da će ovo biti početak duge i uspješne suradnje. – rekao je Blaž Bulum, studentski pravobranitelj Sveučilišta u Dubrovniku.

Uređenje prostora u kojima mladi mogu stjecati dodatna znanja koja nadopunjuju sveučilišne programe, a korisna su u osobnome i profesionalnome razvoju, pozdravio je i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković

– Iznimna mi je čast što sam ovdje danas s vama. Coca-Cola pokazuje ovim projektom pravi primjer društveno odgovornog poslovanja te pozivam sve tvrtke na području Dubrovnika da ga slijede.

Projekt Stanica 50 vrijedan je više od milijun kuna, a podržavaju ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: KOMUNIKACIJSKI URED COLIĆ, LACO I PARTNERI