Potpora za realizaciju projekata

Pruža se poslovna prilika studentima FOI-ja i diplomantima

FOI

Studenti FOI-ja i alumniji koji su završili studij prije manje od dvije godine imat će priliku usavršiti svoje postojeće projekte „Startup@FOI“ programom podrške projekata. Prijave se šalju do 9. ožujka do podneva.

Svim ambicioznim studentima s Fakulteta organizacije i informatike koji imaju ideju o vlastitom poslu, ali nemaju načina za njezinu realizaciju pruža se jedinstvena prilika. Vidljiva je u mogućnosti prijave na Startup@FOI program podrške koji, u suradnji s Tehnološkim parkom Varaždin, uključuje: 

  • stručno savjetovanje
  • podršku u računovodstvenim i pravnim uslugama
  • korištenje zajedničkog poslovnog prostora u Tehnološkom parku Varaždin
  • spajanje s uspješnim predstavnicima IT scene

Također, podrška poslovnim idejama, ovisno o njihovom stupnju dosadašnjega razvoja, studentima bi ponudila uspješni daljnji napredak, povećanje šanse za ostvarenje prihoda te pomoć u ostvarenju poslovanja, kao i u širenju poslovanja na nova tržišta. Studenti koji su zainteresirani za ovaj program te imaju jasnu i kvalitetnu ideju koju žele ostvariti u vidu osnivanja poduzeća mogu se prijaviti kao pojedinci ili kao dio tima do pet osoba, a njihovi prijavljeni projekti moraju biti povezani s tematikom studija na FOI-ju.

Pravo na prijavu ostvaruju:

  • izvanredni i redovni studenti FOI-ja te alumniji kojima nije prošlo više od dvije godine od završetka studija
  • prvostupnici preddiplomskih sveučilišnih studija Informacijski sustavi, Poslovni sustavi i Ekonomika poduzetništva
  • magistri sveučilišnih diplomskih studija informatike i studija Ekonomika poduzetništva
  • prvostupnici stručnog studija Primjena informacijske tehnologije u poslovanju (PITUP)

Prijave se, uz motivacijsko pismo, popis članova (ako je riječ o timu), razradu opisa ideje, poslovni plan i objašnjenje zašto baš vi zaslužujete podršku u razvoju vlastitog projekta, šalju isključivo do 9. ožujka do podneva u digitalnom obliku, odnosno na mail adresu: cpsrk@foi.hr. Prednost pri odabiru imat će projekti koji su već imali doticaj s tržištem ili su pak bili prezentirani na različitim natjecanjima i konferencijama, pa imaju povratne informacije o svojemu potencijalu i kvaliteti.

Nakon pristiglih prijava bit će odabrana maksimalno dva projekta koja će ući u Startup@FOI sustav podrške. Njima će se otvoriti mogućnost korištenja cjelovitije podrške u svom daljnjem razvoju, kao i ulazak u startup akcelerator Tehnološkog parka Varaždin.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentsko natjecanje u programiranju

Studentsko natjecanje

„Code Quest": prvo sveučilišno prvenstvo u programiranju – uskoro

Ako posjeduješ zavidne programerske vještine, a kodiranje ti je u malom prstu, razmisli o prijavljivanju na „Code Quest", prvo sveučilišno prvenstvo u studentskom programiranju. Pobjeda na natjecanju može ti donijeti vrlo atraktivne nagrade, kao i laskavu titulu sveučilišnog prvaka u programiranju!

Pokazivanje ili instrukcije

Rezultati istraživanja AZVO-a

Raste interes za ICT studije, ali studenti često odustaju već na prvoj godini

– Odustajanje od ICT studija ozbiljan je problem koji trebaju rješavati ne samo visoka učilišta već i svi dionici koji su uložili napore u popularizaciju tih studija među mladima. – zaključio je Igor Drvodelić, pomoćnik ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

World in the city Zagreb

"World in the City"

Nauči jezik i osjeti dašak druge kulture u samo pet tjedana

AIESEC u suradnji s UN-om promiče kvalitetno obrazovanje na globalnoj razini. Iz tog razloga omogućuje tečajeve stranih jezika za simboličnih 120 kuna.

Kaseta

Anketa: Studentske navike slušanja glazbe

Saznajemo kako, gdje i putem kojih uređaja studenti slušaju glazbu

Studentski.hr proveo je istraživanje o navici slušanja glazbe studenata. Anketi su pristupili 441 student i studentica u dobi od 20 do 30 godina iz cijele Hrvatske.

Natječaj ISFMF-a 2017.

Povezivanje ljudi, filma i glazbe

Zaljubljenici u filmsku glazbu imaju priliku sudjelovati u ISFMF-u 2017 u Puli

Zaljubljen/a si u filmsku glazbu i zvuk? – Onda ne smiješ propustiti ISFMF 2017 u Puli na kojem deset studenata dobiva priliku sudjelovati, naučiti nešto novo i upoznati profesionalce iz industrije filmske glazbe.