Svečani program

Veterinarski fakultet slavi svoju 99. obljetnicu

Veterinarski fakultet Zagreb

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu slavi devedeset i devet godina svojega postojanja. U sklopu bogatog programa proslave podijelit će i razna priznanja, nagrade te stipendije.

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu u petak, 9. studenoga 2018. godine, obilježio je svoju 99. obljetnicu. Svečana sjednica održala se u 11 sati u Velikoj predavaonici glavne zgrade.

Ovaj je fakultet jedini fakultet takve vrste u Hrvatskoj, a njegov je glavni cilj kontinuirano osposobljavanje kandidata za izvršavanje zadataka iz područja veterinarske medicine. Ove godine Fakultet 99. godinu za redom želi dokazati kako i dalje teži istom cilju, kao i najboljim rezultatima iz područja veterine, pa sve to, uz sigurno još veliki broj razloga, slavi uz prisutnost brojnih uzvanika.

Danas će se govoriti i o aktivnostima Fakulteta u protekloj akademskoj godini, a zatim slijedi podjela raznih priznanja i nagrada najuspješnijim studentima te stipendija i novčanih nagrada. Ono što će još više doprinijeti ugodnoj atmosferi ove proslave nastup je zbora i orkestra Veterinarskog fakulteta Ab ovo, nakon čega sve prisutne čeka i prigodni domjenak.

 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Dani FSB-a

Proslava 60. obljetnice osamostaljenja

Tribina karijera i Bal strojara dio su bogatog programa Dana FSB-a

Događaj započinje izložbom „Na ramenima divova" u Galeriji FSB-a gdje će biti i službeno otvaranje manifestacije Dana fakulteta, a završava Balom strojara u hotelu Esplanada.

Sveučilište u Zagrebu

Na današnji dan

Prije točno 349 godina osnovano Sveučilište u Zagrebu

Jeste li znali da je Sveučilište u Zagrebu najstarije sveučilište s neprekidnim djelovanjem u Republici Hrvatskoj te je jedno od najstarijih sveučilišta u Europi?

Pravni fakultet/Sveučilište

Sveučilište u Zagrebu

Pravni fakultet slavi 240 godina neprekidnoga rada

Zagrebački Pravni fakultet obrazuje stručnjake u području prava, socijalnoga rada, javne uprave i javnih financija još od 4. studenog 1776. godine.

60 godina osnutka i rada Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Sveučilište u Rijeci

60 godina osnutka i rada Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Ovogodišnji Dani Medicinskog fakulteta u Rijeci posebni su po tome što obilježavaju značajan jubilej, 60 godina tradicije, postojanja i rada.

Sveučilišta i minuta šutnje za Keniju

Minuta šutnje

Hrvatska sveučilišta pridružuju se inicijativi za obilježavanje tragedije u sveučilišnom kampusu u Keniji

Napadi na sveučilišta, studente i znanstvenike slabe i uništavaju akademsku slobodu te imaju razarajući učinak na istraživanja, nastavu i pristup obrazovanju, čime narušavaju i dugoročni razvoj društva.