LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

Proslava 8. rođendana studentskog radijskog programa Radio Sova u humanitarnom tonu

Radio Sova, projekt nastao u suradnji Hrvatskog radija — Radija Rijeke i Sveučilišta u Rijeci, uzbuđeno čeka rođendansku proslavu. Osim uživanja u dobroj glazbi, posjetitelji će moći donirati sredstva za Patriciju Glasnović koja je slomila vratnu kralježnicu kao djevojčica.

Radio Sova, projekt nastao u suradnji Hrvatskog radija — Radija Rijeke i Sveučilišta u Rijeci, uzbuđeno čeka rođendansku proslavu. Osim uživanja u dobroj glazbi, posjetitelji će moći donirati sredstva za Patriciju Glasnović koja je slomila vratnu kralježnicu kao djevojčica.

Najpoznatiji riječki studentski radijski program – Radio Sova obilježava osam godina postojanja 3. veljače u Omladinskom Kulturnom Centru Palach. Održat će se velika humanitarna proslava koju će obilježiti red smijeha, red slavlja te red glazbe. 

Važnost Radija Sove za riječke studente iznimno je velika. Naime, u gradu na Rječini ne postoji studij novinarstva pa se postati Sovom isplati svim studentima koji svoju buduću karijeru vide u medijima. Prije osam godina Radio je nastao kao suradnja Hrvatskog radija – Radija Rijeke i Sveučilišta u Rijeci, a program se emitira svake noći od 22:30 do 01:00 na frekvenciji koju posuđuju od Radija Rijeke (104,7 MHz). Isti se financira pomoću sredstava Sveučilišta u Rijeci. 

Sove su vrlo uzbuđene i jedva čekaju svoju rođendansku proslavu, o čemu govori Matea Krmpotić, glavna urednica informativnog programa Radija Sove, novinarka i voditeljica HRT — Radija Rijeke koja najavljuje izvrsnu muziku i bendove: 

— Prošle godine rokali smo uz Krešu i kisele kiše, a ove godine, za naš osmi let frekvencijama, s nama su riječki bendovi: cover bend Obrazovni program koji će nas vratiti u 70-e i 80-e godine ex-yu rock glazbe, hard rock zvuk benda Accidental One te riječke Muhe! —

Ovogodišnja proslava rođendana poprimit će humanitarni karakter. Sve prikupljene donacije Radio Sova donirat će Patriciji Glasnović. Kao djevojčica, s 11 godina, slomila je vratnu kralježnicu nespretnim skokom u more. Od tada je nepokretna te nije bilo napretka u njezinu oporavku. Danas, 8 godina kasnije, postoji nova nada. U Zagrebu je otvorena poliklinika koja se bavi ovakvim ozljedama. Mogu joj osposobiti ruke i trup što bi joj uvelike pomoglo da se djelomično osamostali. 

— Ono što nam je najvažnije od cijele rođendanske priče humanitarni je karakter proslave! Ulaz je besplatan, a donacije za devetnaestogodišnju Patriciju skupljamo na škrabicu (čitaj: kasicu prasicu)! —

Uz raznovrsnu ponudu bendova za prijeko potrebnu dozu smijeha u ovo ispitno doba pobrinut će se crème de la crème hrvatskog stand-upaMarina Orsag, Marko Petar OreskovicDragan Simić i Ivan Banović.

— Što Sove žele? Želimo vidjeti jako puno nasmijanih i odmornih (znam da je gotovo nemoguće) studentica i studenata, spremnih na jako dobru rođendansku zabavu, plesnjak i jedan živjeli za nas, vas i Patriciju! Vidimo se u Palachu! —

Pridružite se proslavi osme godišnjice najpoznatijih riječkih Sova, a detalje o samom događaju možete pronaći na poveznici.

FOTO: FACEBOOK