Upravljanje karijerom

Projekt „Career Booster" olakšava potragu za poslom

Career Booster logo

"Career Booster" održat će se od 23. do 25. svibnja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Sudionici će imati priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case study slučajeve.

Career Booster predstavlja jedinstvenI koncept u Hrvatskoj koji studentima i mladima omogućava da steknu znanja i vještine potrebne za brži i lakši ulazak na tržište rada. Sudionici će imati priliku steći praktična znanja i vještine iz različitih područja, naučiti kako tražiti posao, ostvariti kontakte s budućim poslodavcima, bolje upoznati svoje sposobnosti, saznati što od njih očekuju poslodavci te kako upravljati svojom karijerom. Dobit će potrebne informacije i motivaciju za uspjeh na studiju i poslu.

U sklopu projekta poslodavci iz različitih djelatnosti (financije, marketing, turizam, IT, prodaja i dr) predstaviti će osnovne informacije o kompanijama, selekcijske postupke, sezonske poslove, mogućnosti za praksu, zapošljavanje i dr. Također, sudionici će imati priliku rješavati mini case study slučajeve kompanija iz različitih djelatnosti. Osim toga, održat će se radionice iz različitih područja poput financija, marketinga, IT-a, vještina traženja posla, upravljanja karijerom, komunikacijskih i prezentacijskih vještina, soft skillsa, poduzetništva.

Career Booster Zagreb organizira udruga Start-Up u partnerstvu sa Ekonomskom klinikom, a sudjelovat će 20-ak kompanija, potpornih institucija poslovanja, tijela lokalne i državne vlasti, obrazovnih institucija, organizacija i udruga. Održat će se od 23. do 25. svibnja na Ekonomskom fakultetu. Priključiti se mogu dvije kategorije sudionika: studenti svih godina studija različitih struka (ekonomija, informatika, tehničke i humanističke znanosti i dr) i mlade osobe do 30 godina s VŠS-om i VSS-om. Sudjelovanje je u svim aktivnostima projekta besplatno, a prijaviti se može najkasnije do 22. svibnja.

Prvo izdanje projekta u 2016. godini održano je u Rijeci, a sudjelovalo je preko 250 studenata. U dosadašnjim izdanjima u Rijeci, Osijeku, Zadru i Puli sudjelovalo je 650 studenata, 70 kompanija/institucija/organizacija i 28 predavača. Pritom je desetak studenata zaposleno kod partnera koji su predstavili poslovne slučajeve. Neki od dosadašnjih domaćih i inozemnih predavača bili su Andrey Shtylenko, Miroslav Varga (Escape), Marko Mišulić (Rentlio), Jovana Miljanović, Iva Soldo (Bamboo Lab), Ivica Horvat (Plava tvornica), Martina Vrkić (Londonska škola za odnose s javnošću), Karlo Kӧnig (King Kong agency).

Više informacija o projektu i načinu prijava možete pronaći na mrežnim stranicama udruge, Facebook stranici ili postavljanjem upita na start.up.udruga@gmail.com.

FOTO: Start-Up udruga         

Komentari na članak

Vezani članci

Dalmacija u mom oku-studentsko putovanje

Udruga studenata grada Splita i Udruga studenata Makarskog primorja

Provedite prvomajski vikend u Dalmaciji!

Svi zainteresirani studenti mogu sudjelovati u putovanju, ali požurite s prijavama jer je ostao još mali broj slobodnih mjesta.

Splitski rektorat

Financijska podrška

Sveučilište u Splitu svojim studentima dodjeljuje 125 stipendija

Do 19. siječnja 2018. traju prijave za stipendije Sveučilišta u Splitu. Dodijelit će ih se ukupno 125, i to u mjesečnom iznosu od 800 kuna.

natječaj_kune

Natječaj za dodjelu donacija

Hrvatska Lutrija dodjeljuje do 20 000 kuna raznim projektima

Prijave projekata usmjerenih poboljšanju kvalitete života društvene zajednice vrše se do 23. travnja 2018. godine, a moguće je dobiti od 1000 do 20 000 kuna.

Edukacijom do zaposlenja

JCI Rijeka poziva studente i mlade

Edukativni projekt „Edukacijom do zaposlenja“

Tražiš posao ili stručnu praksu? Treba ti pomoć pri pisanju životopisa ili želiš čuti savjete kako se ponašati na razgovoru za posao? Sudjeluj na projektu „Edukacijom do zaposlenja“!

Mladi ljudi

Obrazovni program Ekonomske klinike

Nakon uspjeha na EFZG-u Akademija za OPG seli se u Đurđevac

Nakon uspješne trogodišnje organizacije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i zbog velike potražnje za ovakvom vrstom edukacija, Ekonomska klinika širi svoje znanje u Đurđevcu gdje će se održati novo izdanje Akademije za OPG.