Planiram, Poduzimam, Promoviram!

Projekt 3P pokazao se iznimno uspješnim u razvoju poduzetničke kulture

Predstavljen 3P

Projekt 3P – Planiram, Poduzimam, Promoviram! priveden je kraju. Na završnoj su konferenciji predstavljene brojne aktivnosti koje su se odvijale u sklopu istog.

U utorak 5. srpnja u Skupštinskoj dvorani Varaždinske županije održana je završna konferencija projekta 3P – Planiram, Poduzimam, Promoviram!, financiranog iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2007 – 2013, Obrazovanje za poduzetništvo i obrtIznos bespovratnih sredstava koji je odobren iznosi 195 448,45 kuna.

Nositelj je projekta Fakultet organizacije i informatike Varaždin s partnerima Gospodarskom školom Varaždin te Ekonomskom i trgovačkom školom iz Čakovca. Njegov je cilj bio povećati aspiracije srednjoškolskih učenika i studenata prema poduzetništvu kao karijernom izboru te povećati kapacitet srednjoškolskih i visokoškolskih nastavnika za razvoj poduzetničke kulture kroz osnivanje zajednice prakse.

Na konferenciji su predstavljene brojne aktivnosti koje su se odvijale u sklopu projekta poput međunarodne konferencije o poduzetništvu na kojoj su sudjelovali ugledni akademski profesori i poduzetnici, motivacijskih predavanja poduzetnika koja su okupila čak pet uspješnih mladih poduzetnika te odlazaka na sajmove poduzetništva. Govorilo se o održanim natjecanjima u snimanju promotivnih videa o poduzetništvu, istraživanjima poduzetničkih aspiracija učenika i studenata što je poveznica prema znanstvenom doprinosu cijelog projekta.

Predstavljena je radionica za nastavnike ekonomske grupe predmeta s ciljem usavršavanja i stjecanja poduzetničkih znanja. Projekt je završio organiziranim studijskim putovanjem na kojemu su sudjelovali kako nastavnici tako i učenici srednjih škola te studenti Fakulteta organizacije i informatike. Njegova je voditeljica bila izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa.

Više informacija moguće je pronaći na poveznici.

Foto: FOI

Komentari na članak

Vezani članci

IoT workshop

Radionica na FESB-u

IoT "geekovi" se okupljaju u sklopu SpliTech konferencije

Predviđa se da će iduće godine broj IoT-a zasjeniti broj mobilnih telefona. Stoga, ne propustite naučiti nešto novo i pridružite se na IoT workshopu.

programiranje

Edukacije za djecu

Studentica održala radionice programiranja s micro:bitovima; planiraju se nove najesen

Asistent na FOI-ju osmislio je radionice programiranja za djecu, a u suradnji s varaždinskom knjižnicom one su triput održane. Zbog velikog interesa, razmišlja se o dodatnima koje bi se održale već ove jeseni.

Ekonomski fakultet

Studentska konferencija

Marketing Madness dovodi poznate hrvatske i svjetske stručnjake u Zagreb

Zvučna imena ne samo hrvatskog, već i svjetskog marketinga, dolaze zadnja tri dana ožujka na zagrebački Ekonomski fakultet u sklopu konferencije Marketing Madness u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije.

Globalni tjedan poduzetništva, izvor: Facebook

Globalni tjedan poduzetništva na osječkoj Ekonomiji

Poduzetnici bez granica ponovno pomiču granice

Udruga koja na Fakultetu djeluje već šest godina ovaj će tjedan od 15. do 17. studenog ponovno pokušati raznim radionicama i predavanjima studente motivirati da razvijaju i iznesu svoje ideje kako bi doprinijeli poduzetnicima koji traže nove ideje i bolje načine za razvoj poslovanja. 

Social impact awards

Studentsko natjecanje Social Impact Award

Upoznajte ovogodišnji žiri koji će prosuđivati studentsko poduzetništvo

Samo 6 dana prije roka predaje prijava za Social Impact Award, imate priliku porazgovarati sa članovima žirija, čuti vrijedne povratne informacije i umrežiti se.