Humanitarna akcija

Profesor Mikić obolio od teške bolesti; prikupljaju se donacije za liječenje

Krešimir Mikić - film

Za operaciju najboljeg profesora na svijetu koja će se održati u Zdravstvenom centru Sveučilišta u Kaliforniji u Los Angelesu skupilo se oko 80% potrebnog iznosa. U veliku akciju prikupljanja financijskih sredstava uključili su se brojni prijatelji i studenti prof. Mikića jer on još ima puno iskustva, savjeta i razgovora koje mora obaviti i ostaviti drugima u nasljeđe.

Krešimir Mikić, profesor filma i fotografije te medijski pedagog, podijelio je s javnošću da je obolio od leukemije, a jedini način da dođe do operacije koja bi mu uvelike pomogla, tvrdi, jesu donacije za troškove liječenja u Americi. Potrebna mu je, naime, transplantacija koštane srži u Zdravstvenom centru Sveučilišta u Kaliforniji u Los Angelesu. 

Riječ je o autoru više od tristo znanstvenih, publicističkih te stručnih tekstova. Svoj život u potpunosti je posvetio filmu. Posjeduje počasni doktorat američkog sveučilišta UCLA te je u Hrvatskoj završio tri fakulteta, a na nekima je i predavao. Jedan je od rijetkih hrvatskih članova Američke filmske zajednice koji odlučuje koji će filmovi osvojiti filmsku nagradu Oscar.

— Moje je ime Krešimir Mikić, ili samo Krešo Mikić. Profesor sam i filmofil. Predajem ili sam predavao na mnogim domaćim i stranim fakultetima. Akademija dramskih umjetnosti, Filozofski fakultet, Učiteljski fakultet, Studio dizajna, Fakultet političkih znanosti, VERN'.

Kažu da sam najbolji profesor na svijetu.

Stoga moje vrijeme za odlazak u neki drugi svijet još nije došlo, znam to u sebi. Još ima puno znanja, iskustva, savjeta, razgovora koje moram obaviti, podijeliti, ostaviti mlađima, studentima, prijateljima, strancima.

U veliku akciju prikupljanja financijskih sredstava uključili su se brojni prijatelji i studenti prof. Mikića. Na njegovoj Facebook stranici možete pratiti i čitati o njegovoj životnoj borbi, ali možete mu se i javiti. Dosad je prikupljeno otprilike 80% potrebnog iznosa. Također, ovaj gospodin s nevjerojatnim talentom i životnim postignućima unaprijed svima neizmjerno zahvaljuje.

Donacije možete pratiti na linku. Podaci pomoću kojih možete dati svoj doprinos za njegovo liječenje jesu: OTP banka; Domovinskog rata 61, 21 000 Split; IBAN: HR9324070003234123200; Za: Krešimir Mikić.

Komentari na članak

Vezani članci

Humanitarna biciklijada na Marjanu

Humanitarna biciklijada

Mlado i staro zapedaliralo za Centar Juraj Bonači

Stotinu se Splićanki i Splićana svih dobi odazvalo i doprinijelo akciji Kluba mladih Split za uređenje senzorne sobe Centra Juraj Bonači.

Zaklada Ana Rukavina

Zaklada Ana Rukavina

54 studenta Medicinskog fakulteta u Zagrebu upisala se u Registar

Tijekom devet uspješnih godina rada, Zaklada je uz pomoć brojnih građana povećala broj potencijalnih darivatelja s početnih 150 na današnjih 51 042 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Vanna u Lisinskom

Uspješna humanitarna akcija

Vanna solističkim koncertom za najmlađe sa sindromom Down oduševila Lisinski

– Veliko mi je zadovoljstvo biti s vama koji ste kupnjom ulaznice pomogli djeci sa sindromom Down i podržali ovu akciju te na taj način pokazali da imate veliko srce. – rekla je Vanna za vrijeme koncerta.

Ana Rukavina

Darivanje uzoraka za tipizaciju

Studenti međimurskog Sveučilišta pokreću akciju ''Hrvatska volontira''

Studenti Međimurskog veleučilišta pozivaju sve svoje sugrađane na sudjelovanje u akciji darivanja koštanog tkiva.

Humanitarna akcija "Dajte mi da osjetim"

Pružanje adekvatne potpore najmlađima

„Dajte mi da osjetim!”: u tijeku humanitarna akcija namijenjena Centru za odgoj i obrazovanje

– Djeca s poteškoćama u razvoju žele osjetiti svijet kao i svi, ali bez adekvatne opreme i pomoći neće imati priliku za razvoj. – rekao je ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice.