Praksa za mlade ljude

Produljen rok prijave za stipendije Njemačkog parlamenta

https://pixabay.com/en/reichstag-building-reichstag-berlin-2838571/

Stipendije za program koji traje ukupno pet mjeseci dodjeljuju se mladim hrvatskim državljanima, a stipendisti u radu sa zastupnicima Bundestaga dobivaju uvid u politički, gospodarski i kulturni život u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Nedavno je Njemački savezni parlament objavio natječaj za ukupno 120 stipendija u mjesečnom iznosu od 500 eura za predavanja i praksu kod zastupnika Bundestaga. Prijave su trajale do 30. lipnja, no taj je rok sada produljen do 31. srpnja

Međunarodna parlamentarna stipendija koju financira Njemački savezni parlament dodjeljuje se mladim ljudima iz 42 zemlje svijeta koji su završili studij, a svojim primateljima tijekom petomjesečnog programa nudi cjelodnevnu praksu sa zastupnicima Bundestaga. Tijekom prakse stipendisti imaju priliku steći stručna znanja i upoznati se sa zadaćama koje se nalaze na dnevnom redu zastupnika. Osim mjesečnog iznosa od 500 eura stipendija također obuhvaća troškove putovanja u Berlin, zdravstveno osiguranje te besplatan smještaj. 

Od kandidata se među ostalim zahtijeva vrlo dobro poznavanje njemačkog jezika kao i njemačke povijesti, politike i društva, a uvjeti koje moraju zadovoljiti jesu: 

  1. Mlađa dob od 30 godina na početku stipendije,
  2. Završeno visoko obrazovanje do početka primanja stipendije, to jest do 1. ožujka 2019. godine

Komentari na članak

Vezani članci

Tsukuba

Pokriveni svi troškovi

Japansko sveučilište nudi stipendije za diplomski studij ekonomije i javnih politika

Program je namijenjen mlađim zaposlenim osobama sa završenim preddiplomskim studijem i radnim iskustvom u kreiranju politika.

Promocija studenata

Goethe institut

Prijavite se za učenje njemačkog jezika u Frankfurtu i Düsseldorfu

Goethe institut mladima u Hrvatskoj nudi priliku za učenje njemačkog jezika u Frankfurtu ili Düsseldorfu. Prijaviti se mogu mladi od 23 do 33 godine do 1. listopada ove godine.

Psihologija u praksi 2017.

Stručni skup

Brojni stručnjaci iz psihologijske prakse gostuju na ovogodišnjem PuP-u

Novi stručni skup „Psihologija u praksi” održat će se 17. ožujka na kampusu Borongaj. Stručnjaci iz psihologijske prakse predstavit će svoje stvarne radne obaveze.

Mobitel na stolu

Za sve poklonike novinarstva

Traju prijave za Future News Worldwide konferenciju u Edinburghu

Studenti zainteresirani za novinarstvo mogu se prijaviti za sudjelovanje na konferenciji Future News Worldwide. Konferencija će se održati u Edinburghu ovoga ljeta.

Promocija

Švicarsko Sveučilište Lugano

Diplomski studij u Švicarskoj uz stipendiju od 4000 švicarskih franaka

Sveučilište Lugano u Švicarskoj raspisalo je natječaj za dodjelu stipendija za diplomski studij za akademsku godinu 2017/2018.