Praksa za mlade ljude

Produljen rok prijave za stipendije Njemačkog parlamenta

https://pixabay.com/en/reichstag-building-reichstag-berlin-2838571/

Stipendije za program koji traje ukupno pet mjeseci dodjeljuju se mladim hrvatskim državljanima, a stipendisti u radu sa zastupnicima Bundestaga dobivaju uvid u politički, gospodarski i kulturni život u Saveznoj Republici Njemačkoj.

Nedavno je Njemački savezni parlament objavio natječaj za ukupno 120 stipendija u mjesečnom iznosu od 500 eura za predavanja i praksu kod zastupnika Bundestaga. Prijave su trajale do 30. lipnja, no taj je rok sada produljen do 31. srpnja

Međunarodna parlamentarna stipendija koju financira Njemački savezni parlament dodjeljuje se mladim ljudima iz 42 zemlje svijeta koji su završili studij, a svojim primateljima tijekom petomjesečnog programa nudi cjelodnevnu praksu sa zastupnicima Bundestaga. Tijekom prakse stipendisti imaju priliku steći stručna znanja i upoznati se sa zadaćama koje se nalaze na dnevnom redu zastupnika. Osim mjesečnog iznosa od 500 eura stipendija također obuhvaća troškove putovanja u Berlin, zdravstveno osiguranje te besplatan smještaj. 

Od kandidata se među ostalim zahtijeva vrlo dobro poznavanje njemačkog jezika kao i njemačke povijesti, politike i društva, a uvjeti koje moraju zadovoljiti jesu: 

  1. Mlađa dob od 30 godina na početku stipendije,
  2. Završeno visoko obrazovanje do početka primanja stipendije, to jest do 1. ožujka 2019. godine

Komentari na članak

Vezani članci

Studenti u učionici

Jezične škole

Ljetni tečajevi njemačkog jezika u Bavarskoj

Troškovi tečaja, smještaja i prehrane su osigurani, a potrebno je vladanje njemačkim jezikom najmanje na razini A2.

Promocija

Učenje njemačkog jezika u Bavarskoj

Stipendija za učenje njemačkog jezika pokriva troškove tečaja, hrane i smještaja

Država Bavarska je raspisala i ove godine natječaj za stipendiju za ljetnu školu njemačkog jezika. Iskoristite ovu izvrsnu priliku i usavršite svoje znanje njemačkog jezika.

Belgija

Studirajte u Belgiji

Stipendije za međunarodne studente društvenih znanosti

Hrvatski studenti imaju priliku školovati se u Belgiji i ostvariti pravo na stipendiju i do 7,5 tisuća eura

Rodos Grčka

Rhodesnow predstavlja

Ljetna plaćena studentska praksa u Grčkoj

Rhodesnow je u potrazi za učenicima, studenatima i maturanatima koji žele provesti ljeto u inozemstvu i obaviti međunarodnu praksu. Nude se poslovi od fizikalne terapije do prevoditelja, kuhara i blagajnika do stručnjaka za komunikacije i računalne mreže inženjera.

Ispunjavanje obrazaca

Gotovo 500 stipendija

Natječaj Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu

Natječaj za 434 stipendije iz fonda od gotovo četiri i pol milijuna kuna otvoren je do 28. veljače, a prijave se šalju isključivo poštom.