LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prijave traju još kratko

Prilika za znanstveno-stručno usavršavanje na sveučilištima u SAD-u

Dokumentaciju za prijavu potrebno je dostaviti do 17. svibnja 2019. godine.

Dokumentaciju za prijavu potrebno je dostaviti do 17. svibnja 2019. godine.

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za mobilnost i programe Europske unije objavilo je natječaj za stipendije programa Hubert H. Humphrey za akademsku godinu 2020/2021.

Stipendije se odnose na znanstveno-stručno usavršavanje u trajanju od 10 mjeseci na sveučilištima u SAD-u, a namijenjeno je kandidatima iz javnog i privatnog sektora koji zadovoljavaju uvjete natječaja, redom:

  • hrvatski državljani
  • visoka stručna sprema (najmanje četverogodišnji studij)
  • iskustvo u rukovođenju
  • 5 godina radnog iskustva u jednom od područja koje program obuhvaća
  • izvrsno znanje engleskog jezika.

Područja koja program obuhvaća odnose se na održivi razvoj, izgradnju demokratskih institucija, obrazovanje te javno zdravstvo. Više informacija o područjima, odnosno samom programu i detaljne upute i poveznica za online prijavu nalaze se na mrežnoj stranici Veleposlanstva SAD-a. Osim online prijave potrebno je dostaviti i dodatnu dokumentaciju koja se šalje elektroničkom poštom do 17. svibnja 2019. godine na ovu adresu: FulbrightCroatia@state.gov.

Stipendije nisu namijenjene za razdoblje studiranja niti omogućuju stjecanje akademskog naziva u SAD-u. Kandidati, također, trebaju podnijeti dokaz o zaposlenju u Republici Hrvatskoj.

FOTO: PIXABAY