Razvijanje organizacijskih vještina

Prilika za volontiranje u Estoniji i očuvanje ugroženih biljnih i životinjskih vrsta

Volontiranje

Volontiranje traje od 3. lipnja do 4. listopada, a volonteri će se odvažiti na avanturu za očuvanje okoliša i raznih biljnih i životinjskih vrsta. Mjesečni budžet s kojim će volonteri raspolagati iznosi 700 eura.

Udruga za mlade Alfa Albona u partnerstvu s Estonoskim fondom za zaštitu prirode (ELF) nudi jedinstvenu priliku za dugoročno volontiranje putem Europskih snaga solidarnosti za dvije osobe iz Hrvatske. Projekt pod nazivom Feel and do good at talgud: practical nature conservation in Estonia, održavat će se od 3. lipnja do 2. listopada 2019. u estonskom gradu Tartu. Tijekom četiri mjeseca projekta volonteri će obilaziti razne lokacije na području Estonije kako bi se brinuli za prirodne lokalitete te staništa biljaka i životinja.

Talgud u suštini predstavlja okupljanje ljudi u radnoj akciji za očuvanje okoliša i prirodnih staništa. Cilj volontiranja, kao i samog Estonskog fonda za zaštitu prirode, je sačuvati razne ugrožene životinjske i biljne vrste, njihova staništa te lokalitete na kojima obitavaju. Ovim ekološkim projektom promovira se uporaba prirodnih resursa, podiže se svijest o važnosti očuvanja okoliša i pronalaze se rješenja za osiguravanje čistog okoliša za buduće generacije.

Prijavom i volontiranjem u projektu, osim što ćete steći nova poznanstva, iskustva i naučiti kako se pravilno brinuti o zaštiti okoliša, upoznat ćete zanimljive estonske lokalitete iz prve ruke. Upoznat ćete estonsku kulturu, naučiti ponešto njihovog jezika i prije svega dobro se zabaviti. Također, razvit ćete razne komunikacijske i organizacijske vještine koje ćete koristiti prilikom vođenja svoje vlastite talgud grupe.

Za put prema Estoniji traže se dvije osobe iz Hrvatske, u dobi od 18 do 30 godina. Troškovi puta su pokriveni do iznosa 275€, a mjesečni budžet iznosi 700€. Budžet uključuje džeparac od 120€ te ostatak koji je potreban za osiguravanje troškova hrane, smještaja, slobodnih aktivnosti.

Za više informacija javite se na e-mail adresu: anja.alfaalbona@gmail.com.

Komentari na članak

Vezani članci

Student Day Festival naslovna

Student Day Festival

Volontirajte u backstageu, znanstvenom programu i drugim dijelovima velikog studentskog festivala

Student Day Festival poziva studente da pošalju svoje prijavnice za volontiranje na ovogodišnjem festivalu, pri čemu će im osigurati odličnu zabavu i stjecanje novih iskustava.

Volonteri

SIK-ov okrugli stol

Saznajte kako volontiranjem doći do željenog posla

Dobijte širu sliku o volonterskim prilikama i mogućnostima koje vam stoje nadohvat ruke na okruglom stolu koji organizira udruga SIK u sklopu projekta „Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće”.

Open Student Fest

Sportsko-zabavni festival

Volontirajte ili sudjelujte na festivalu Open Student Fest u Puli

U petak i subotu pridružite se sportsko-zabavnom festivalu u organizaciji Studentske udruge Pula.

Zgrada

Tjedan botanike

Tjedan botaničkih vrtova i arboretuma

U cijeloj Hrvatskoj sredinom svibnja održat će se Tjedan botanike i arboretuma, a svečano otvaranje planirano je na PMF-u koji će tijekom tog tjedna biti središte botaničkih zbivanja u Zagrebu

EUSA Volonteri

Natjecanja diljem Europe

Prijavite se za volontiranje na Europskom sveučilišnom prvenstvu

Budući da je riječ o internacionalnom programu, prijava se može ostvariti samo za prvenstvo koje se ne održava u Hrvatskoj. Odabrani volonteri bit će obaviješteni o uspjehu svoje prijave najkasnije 15 dana nakon završetka roka.