Europska volonterska služba

Prilika za desetomjesečno volontiranje i učenje o umjetnosti u talijanskoj provinciji Chieti

Chieti Italija; izvor: https://unsplash.com/photos/XYg-YKUmg2c

U sklopu projekta Europske volonterske službe tri osobe u dobi od 18 do 30 godina dobit će priliku volontiranjem se uključiti u brigu o lokalnim opipljivim i neopipljivim dobrima u talijanskoj pokrajini Chieti.

Europska volonterska služba (EVS) pruža priliku za volontiranje u talijanskoj pokrajini Chieti trima mladim osobama iz Hrvatske, Armenije i Španjolske u dobi od 18 do 30 godina. U sklopu projekta Volunteers for the Common Good volonterski rad bit će usmjeren na promoviranje volonterskih aktivnosti, mogućnosti za volontiranje za mlade te stvaranje kataloga umjetničkih djela iz dobrotvornih ustanova u Chieti.

Trajanje ovoga projekta u Italiji predviđeno je na deset mjeseci, od rujna 2018. pa sve do srpnja 2019. godine Za prijavu je potrebno poslati životopis elektronskom poštom na europa@csvch.org. Ne postoje zahtjevi za bilo kakve profesionalne kvalifikacije, niti je poznavanje talijanskog jezika jedan od kriterija. Od velike su važnosti motivacija i spremnost na timski rad, a od kandidata se očekuje i fleksibilnost, otvorenost za nove ideje i iskustva te tolerantnost i suradnja.

Volontiranje je neplaćeno i odvija se u punom radnom vremenu. Pokriveni su svi najvažniji troškovi povezani s vašim volonterskim projektom. Osigurani su smještaj i hrana te lokalni prijevoz po potrebi, a postoji mogućnost i za malim džeparcem. Svi su volonteri osigurani tijekom boravka u inozemstvu.

Više informacija možete pronaći na linku.

Članak je nastao u sklopu projekta Informiranje – pravo mladih koji provodi udruga SIK uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Komentari na članak

Vezani članci

https://www.flickr.com/photos/zforzoey/37519754841/in/photolist-ZauxWR-29ycuNm-4WwrjL-a4qPbA-XHegua-2zGsqZ-nSWE7i-4sk7W4-ovK11x-7BHJHR-ix8zta-6zGDCg-6zpzEA-aCYJXd-9grNDL-6tbofe-85c3tr-8gvfW4-67HfFq-oZxPY6-RQsvJ5-8wC1jC-4HFZUX-awzvhu-F5auaY-56Fu2H-qZkriB-5HtL2r-7TmD81-bvD4CU-7HCq25-abzYtf-5dkNwm-aySNZH-6NoSGu-At7ZY-4v4RER-7P66JE-2aKcMMN-6dwUdf-2dj3TmB-q5b4Cp-e1gnkP-8a2H91-5ttCGp-4SQ89a-6NS3ku-djQwxS-ogJcwM-bRQLV6

Informativni petak: mobilnost mladih

Sve što trebaš znati o Erasmus+ programu mobilnosti

Erasmus+ program mobilnosti predstavlja projekt Europske unije za mobilnost mladih. Studentima je omogućen boravak u inozemstvu u svrhu studijskog boravka, stručne prakse ili kombinacije studijskog boravka i prakse uz pružanje financijske potpore u obliku stipendije.

Navijač i gorila

Eduard Petranović

Navijači malo jači

Igrala se 75. minuta utakmice na legendarnom San Siru, kolijevci dva posrnula nogometna velikana. Hrvatska je stjerala nogometnu velesilu Italiju u mišju rupu te je bilo pitanje vremena kad ćemo djedicu na vratima talijanske reprezentacije po drugi put te večeri baciti na koljena.

ESN Rijeka

Erasmus studentska mreža Rijeka

O kvaliteti studentske mobilnosti raspravljat će se na Nacionalnoj platformi u Rijeci

Nacionalna platforma u organizaciji riječke sekcije Erasmus Student Networka održat će se u Rijeci. Teme rasprave su: studentska mobilnost, internacionalni projekti ESN-a te edukacija članova ESN-a u Hrvatskoj.

Splitska riva

Predavanje u Klubu mladih

Split će ugostiti brojne priče iz Ekvadora

Eva Ćurković vratila se iz daleke zemlje s bogatim volonterskim iskustvom koje će podijeliti sa svim zainteresiranim posjetiteljima u Klubu mladih Split.

Župa Duha Svetoga Jarun

Župa Duha Svetoga Jarun

„Dati sebe za druge najljepša je stvar na svijetu“

Student novinarstva Marino Pleić jedan je od dvjestotinjak volontera u župi Duha Svetoga na Jarunu. Njihov je oratorij odraz visoke duhovne osviještenosti mladih u Zagrebu i njihove ljubavi prema Bogu koja se reflektira kroz pomaganje drugima.