i-Portunus

Prijavite se za potpore kratkoročnim programima međunarodne mobilnosti umjetnika

Umjetnost - kistovi

Pilot-projekt kojim će se testirati različiti pristupi za potporu međunarodne mobilnosti europskih umjetnika i profesionalaca u kulturi podržat će do 500 kratkoročnih međunarodnih mobilnosti ove godine, a prijave su otvorene do 5. rujna 2019.

i-Portunus otvorio je treći krug prijava za sredstva namijenjena umjetnicima. Riječ je o kratkoročnom pilot-projektu koji je osnovao Creative Europe program Europske unije s ciljem testiranja različitih pristupa potpori međunarodne mobilnosti europskih umjetnika i profesionalaca usmjerenih na rad u kulturi.

Cilj je projekta od travnja do rujna 2019. godine osigurati potporu međunarodne mobilnosti za 300-500 umjetničkih projekata koji se bave performativnim ili vizualnim umjetnostima iz zemalja koje su dijelom projekta Creative Europe, a jedna je od njih i Hrvatska. Pritom destinacija mobilnosti također mora biti neka od zemalja pripadnica projekta, a cjelovit popis dostupan je na poveznici.

Prijave moraju imati precizno definirane odrednice i ciljeve kao što su, primjerice, međunarodna suradnja, profesionalni razvoj, proširivanje utjecaja projekata lokalnih zajednica i slično. Podržat će se suradnje, rezidencijalni boravci, profesionalne razmjene i prezentacije vlastitih projekata. Za prijavu je potrebno popuniti prijavnicu na službenoj stranici, a prilikom prijave potrebno je navesti osobne podatke, radno iskustvo te detalje planirane mobilnosti, kao i priložiti životopis, portfelj i dokumente koji se tiču planirane mobilnosti.

Prijave traju do 5. rujna 2019. Sve informacije moguće je pronaći na stranicama i-Portunusa.

Komentari na članak

Vezani članci

FOTO: Pinterest

Natječaj za redovne studente

Vukovarsko-srijemska županija raspisala natječaj za sufinanciranje troškova prijevoza

Redovni studenti s prebivalištem u Vukovarsko-srijemskoj županiji mogu se prijaviti na natječaj za ostvarivanje prava za subvenciju troškova prijevoza, bilo da studiraju u Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu ili na području navedene županije.

Kune

Financijska podrška

Stipendije u mjesečnom iznosu od 1500 kn studentima prirodnih, tehničkih i biomedicinskih znanosti

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija studentima s prebivalištem u Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji. Rok za prijavu je 19. lipnja.

zastava na tipkovnici
IZVOR: https://pixabay.com/illustrations/technology-flag-internet-keyboard-2648242/

Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendiranje učenja francuskog jezika

Natječaj za dodjelu jezičnih stipendija Vlade Francuske Republike raspisali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj. Rok je za prijavu 20. ožujka 2019. godine.

Pavao Kuharić, zid

„Okolo” po Zagrebu

Pogledajte Zagreb „Nekad i sad”, Biljkoborce, pronađite razlike ispod Kule Lotrščak i još mnogo toga

Po Zagrebu su postavljene umjetničke instalacije u sklopu događaja „Okolo”.

Henri Matisse

Na današnji dan

Godišnjica smrti „divlje zvijeri“ francuske umjetnosti

Na današnji dan preminuo je veliki francuski umjetnik koji je, spajajući revolucionarnost i tradiciju više od šezdeset godina, stekao titulu jednoga od najinovativnijih i najutjecajnijih umjetnika 20. stoljeća.