LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetna radionica za studente

Summer Camp Ericsson Nikola Tesla omogućuje studentima stjecanje vrijednog radnog iskustva

Ljetna radionica Summer Camp Ericsson Nikola Tesla omogućuje studentima elektrotehnike i računartsva te sličnih smjerova stjecanje prakse radom na projektima u tvrtki Ericsson Nikola Tesla.

Ljetna radionica Summer Camp Ericsson Nikola Tesla omogućuje studentima elektrotehnike i računartsva te sličnih smjerova stjecanje prakse radom na projektima u tvrtki Ericsson Nikola Tesla.

Već šesnaestu godinu zaredom održat će se ljetna radionica Summer Camp Ericsson Nikola Tesla. Riječ je o programu koji omogućuje studentima završnih godina, primarno sa studija elektrotehnike i računarstva, stjecanje iskustva u istraživanju i razvoju u stvarnom industrijskom okruženju pod vodstvom stručnjaka iz industrije i Fakulteta. Radionica se odvija pet tjedana u prostorijama tvrtke Ericsson Nikola Tesla.

Ovogodišnja ljetna radionica održat će se od 10. do 21. srpnja i od 21. kolovoza do 8. rujna. Na natječaj su se mogli prijaviti svi studenti dodiplomskog i diplomskog studija FER-a, FOI-ja (informatika), PMF-a (matematika) te drugih studija koji u svom programu imaju znanja i vještine razvoja softvera. Ljetnom radionicom studenti proširuju svoja znanja, stječu radno iskustvo i nova poznanstva.

Prošlogodišnji sudionici Summer Camp Ericsson Nikola Tesla, FOTO: Facebook

Studenti će imati priliku sudjelovati na projektima za razvoj visoko tehnološke i inovativne organizacijske kulture. Također, najbolji radovi prijavljuju se na natjecanje za godišnje nagrade tvrtke Ericsson Nikola Tesla te se pripremaju za objavu na stručnim i znanstvenim skupovima. Tako su mnogi studenti svoje radove u kampu prijavljivali i na razne natječaje te su osvajali nagrade poput Rektorove ili su na temelju njih pisali završne i diplomske radove. Radovi se honoriraju s 500 kuna tjedno te studenti zagrebačkog sveučilišta još dodatno dobivaju sedam ECTS bodova.

Do sada je sudjelovalo na stotine studenata iz Hrvatske, odnosno Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka te susjednih zemalja poput Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Mađarske i Srbije. Iz godine u godinu nastoji se proširiti lista sveučilišta s kojima se surađuje. Ljetna radionica Summer Camp Ericsson Nikola Tesla osnovana je 2001. godine u suradnji tvrtke Ericsson Nikola Tesla i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

FOTO: FACEBOOK: ERICSSON NIKOLA TESLA SUMMER CAMP