LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europski parlament, Ured za informiranje u RH poziva studente

Prijavite se na drugi krug Medijskih nada

Student si i imaš između 18 i 26 godina i želiš prisustvovati sjednici Europskog parlamenta - prijavi se na natječaj Medijske nade.

Student si i imaš između 18 i 26 godina i želiš prisustvovati sjednici Europskog parlamenta - prijavi se na natječaj Medijske nade.

Nakon uspješnog prvog kruga prijava za natječaj za medijske nade koji organizira Ured Europskog parlamenta za informiranje u Republici Hrvatskoj, došlo je vrijeme i za drugi krug izbora.

Ako si student i imaš između 18 i 26 godina i želiš prisustvovati sjednici Europskog parlamenta - prijavi se na natječaj Medijske nade. Potrebno je do 23. siječnja napraviti novinarski video od maksimalno jedne minute na jednu od niže navedenih tema po izboru. 

Odlazak na rad i studiranje u inozemstvu (efekt ili defekt) - Europski parlament je u prosincu osigurao dodatna sredstva za program razmjene studenata Erasmus + za 2015. kojim se omogućava studentima stjecanje iskustva u inozemstvu. Lakša mogućnost rada i studiranja vani smatra se jednom od najvećih prednosti ulaska u EU, ali javlja se i pitanje odljeva mozgova. Na koji način Hrvatska može iskoristiti emigrante za zastupanje hrvatskih interesa u inozemstvu i kako ih u perspektivi privući natrag u Hrvatsku neka su od pitanja na koja se možeš osvrnuti u svojem videu.

Jesu li u Hrvatskoj prava žena na sve boljoj razini i na čemu treba poraditi? - 8. ožujka je Dan žena, što je povod da se progovori o ženskim pitanjima, a Europski parlament tradicionalno obilježava ovaj dan raznim aktivnostima na ovu temu, pa će tako biti i na sjednici u ožujku. Kakva je situacija sa ženskim pravima u Hrvatskoj i je li trend pozitivan? Je li gospodarska kriza negativno utjecala na položaj žena u društvu? Također se možeš osvrnuti na pitanje zastupljenosti žena na visokim funkcijama.

Ovo su preporuke kako pristupiti obradi teme, ali imate svu slobodu da na zadane teme pristupite na bilo koji način koji smatrate prikladnim.
U ovom krugu nagrađuju se dva najbolja pristigla rada na bilo koju od navedenih tema. Jedan dobitnik putuje na sjednicu 9. - 11. veljače, a drugi na sjednicu 9. - 11. ožujka.

Svoj rad uploadaj na online video servis (Youtube, Vimeo i slično), a potom spremi link u formularu koji možeš pronaći ovdje.

Istovremeno sa svoga Twitter-profila morate poslati tweet sljedećeg sadržaja: "Upravo prijavljen/a na natječaj #MedijskeNade / cc. @EP_Zagreb."

Na gore navedenom linku nalazi se i opis cjelogodišnjeg natječaja, a detaljna pravila možete pronaći ovdje. Dodatne informacije pronađite na službenoj Facebook stranici te na Twitteru pod nadimkom @EP_Zagreb.

FOTO: EUROPSKI PARLAMENT, URED ZA INFORMIRANJE U RH