Akademska mobilnost

Prijavi se za studiranje na Moskovskome državnom sveučilištu međunarodnih odnosa

Najšareniji gradovi svijeta - Moskva

Uvjet za upis na preddiplomski studij znanje je ruskog i jednog stranog jezika, a kandidati koji su zainteresirani za diplomski studij predaju dokumente prijamnoj komisiji magistrature i polažu prijemne ispite.

Jednom državljaninu Republike Hrvatske u akademskoj godini 2019/2020. Moskovsko državno sveučilište međunarodnih odnosa (MGIMO) Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije nudi mogućnost upisa na prvu godinu preddiplomskog ili diplomskog studija. Uvjet za upis na preddiplomski studij znanje je ruskog i jednog stranog jezika, a za studij ekonomije preporučuje se srednjoškolsko obrazovanje matematičkog smjera. Više informacija o studijskim programima može se naći na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Ispiti iz provjere znanja jezika održat će se na MGIMO-u:

  • 5. srpnja 2019. za ruski jezik
  • 6. srpnja 2019. za strani jezik.

Kandidati koji su zainteresirani za diplomski studij predaju dokumente prijamnoj komisiji magistrature i polažu prijemne ispite na način određen Pravilima prijma 2019. godine Zainteresirani kandidati trebaju se javiti do 25. svibnja 2019. godine Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji uz obaveznu dostavu sljedećih dokumenata:

  • vlastoručno potpisano pismo s iskazom interesa za vrstu i smjer studija na koji se prijavljuje, oblik studija (redoviti/izvanredni)
  • potvrda o završenome prethodnome obrazovnom stupnju
  • potvrda o znanju ruskoga jezika
  • kontakti (telefon, elektronička pošta)
  • kopija putovnice.

Dokumente je potrebno dostaviti na adresu:

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji
Korobejnikov pereulok 16/10
119 034 Moskva
fax: +7 495 637 46 24
e-mail: crorus@mvep.hr

Kontakt osoba je Maja Foretić Pećnik, ministar savjetnik, kojoj se možete obratiti na tel: +7 495 785 40 70, mob: +7 985 463 75 91 ili e-mail: mforetic@mvep.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentska razmjena

Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za razmjenu u Kinu, Južnu Koreju i Rusiju

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za razmjenu na sveučilišta u Kini, Južnoj Koreji i Rusiji. Svi zainteresirani koji žele zimski semestar akademske godine 2016/2017. provesti u jednoj od ove tri države moraju se prijaviti na natječaj do 1. travnja.

Pravni

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Otvoren Natječaj za sufinanciranje studentskih programa na Sveučilištu u Zagrebu

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za sufinanciranje programa pojedinačnih studenata te studentskih zborova, udruga i organizacija. Rok je za prijavu programa 18. travnja.

Putovanje

Iskustvo studenta u Danskoj

Iskustvo studenta u Danskoj: Stipendije veće nego prosječne plaće u Hrvatskoj

Iako je prvotno bio u šoku, uglavnom zbog nepoznatog okruženja, ubrzo je postao svjestan svih pogodnosti i mogućnosti koje mu Danska nudi.

FlixBus u Varaždinu

Pametno i zeleno putovanje dostupno Varaždincima

FlixBus povezuje Varaždin s 800 europskih destinacija

Varaždin od 21. srpnja postaje dio FlixBus mreže. U zelenim će autobusima putnici moći po povoljnim cijenama bezbrižno, udobno i sigurno putovati čak do Berlina ili Amsterdama.

Great Hall

Odletite u svijet najpoznatijeg čarobnjaka

Početak prosinca u stilu Harryja Pottera

Najveći fanovi Harryja Pottera past će sa svojih metli i ostati oduševljeni kada čuju ovu vijest!