Akademska mobilnost

Prijavi se za studiranje na Moskovskome državnom sveučilištu međunarodnih odnosa

Najšareniji gradovi svijeta - Moskva

Uvjet za upis na preddiplomski studij znanje je ruskog i jednog stranog jezika, a kandidati koji su zainteresirani za diplomski studij predaju dokumente prijamnoj komisiji magistrature i polažu prijemne ispite.

Jednom državljaninu Republike Hrvatske u akademskoj godini 2019/2020. Moskovsko državno sveučilište međunarodnih odnosa (MGIMO) Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije nudi mogućnost upisa na prvu godinu preddiplomskog ili diplomskog studija. Uvjet za upis na preddiplomski studij znanje je ruskog i jednog stranog jezika, a za studij ekonomije preporučuje se srednjoškolsko obrazovanje matematičkog smjera. Više informacija o studijskim programima može se naći na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Ispiti iz provjere znanja jezika održat će se na MGIMO-u:

  • 5. srpnja 2019. za ruski jezik
  • 6. srpnja 2019. za strani jezik.

Kandidati koji su zainteresirani za diplomski studij predaju dokumente prijamnoj komisiji magistrature i polažu prijemne ispite na način određen Pravilima prijma 2019. godine Zainteresirani kandidati trebaju se javiti do 25. svibnja 2019. godine Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji uz obaveznu dostavu sljedećih dokumenata:

  • vlastoručno potpisano pismo s iskazom interesa za vrstu i smjer studija na koji se prijavljuje, oblik studija (redoviti/izvanredni)
  • potvrda o završenome prethodnome obrazovnom stupnju
  • potvrda o znanju ruskoga jezika
  • kontakti (telefon, elektronička pošta)
  • kopija putovnice.

Dokumente je potrebno dostaviti na adresu:

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji
Korobejnikov pereulok 16/10
119 034 Moskva
fax: +7 495 637 46 24
e-mail: crorus@mvep.hr

Kontakt osoba je Maja Foretić Pećnik, ministar savjetnik, kojoj se možete obratiti na tel: +7 495 785 40 70, mob: +7 985 463 75 91 ili e-mail: mforetic@mvep.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Mad doctor

Studentska posla

Uspješno iznervirajte cimera!

Prošle su strke sa sobama, vama nije prošla rezervacija, upali ste u sobu s nekim koga ne znate i s kime ne želite zapravo biti. Možda vam je i ok osoba, ali ima stvarno jako loše navike. Ili je prljav ili je neuredan.

Discover EU

EPP-ova kampanja

Pokrenuta kampanja kojom bi mladi Europljani dobili besplatnu Interrail kartu

Besplatnu Interrail kartu trebao bi dobiti svaki mladi Europljanin na svoj 18. rođendan.

brod

PUTOPISNE PUSTOLOVINE

Ovo jutro probudila sam se u... Turskoj, dio 3.

Pri prvom odlasku u Tursku trebala sam dati intervju za novine. Trebala sam navesti što mi se najviše svidjelo u Turskoj. Rekla sam: – Zalasci sunca, bolnica i starački dom. Eh, da sam znala što ću reći 3 godine kasnije...

Erasmusovci

Erasmus iskustvo: Mihaela Šatvar

„Najviše mi nedostaju druženja s ostalim Erasmus studentima”

Mihaela Šatvar, studentica 4. godine Agronomskog fakulteta u Zagrebu, opisuje svoje Erasmus iskustvo na „Fakultetu za kemtijstvo in biosistemske vede” u Mariboru.

FESB zgrada

PICS@FESB

U sklopu novog coworking centra studenti FESB-a u pauzi od predavanja mogu igrati PlayStation 4

12. ožujka u prostorima splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje održana je svečanost otvaranja PICS@FESB – predinkubacijskog i coworking centra za studente Splitsko-dalmatinske županije.