Moot Court Croatia

Prijavi se na veliko natjecanje studenata prava

Moot "

Sve članove pobjedničke ekipe očekuje ljetna praksa u nekim od najboljih odvjetničkih ureda u Zagrebu koji su partneri natjecanja te besplatno sudjelovanje na Dubrovnik Summer School 2016. Za članove drugoplasirane ekipe osigurane su Osnovne obuke za izmiritelje, u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje.

Moot Court Croatia natjecanje je u obliku simuliranog suđenja koje se održava već četvrtu godinu zaredom, a ujedno je i jedino takvo natjecanje na hrvatskom jeziku te po hrvatskim pozitivnim propisima.

Prijave za natjecanje otvorene su u ponedjeljak, 11. siječnja, a možeš se prijaviti ako si student treće i viših godina Pravnog fakulteta u Osijeku, Rijeci, Splitu ili Zagrebu, u ekipama od minimalno dva, a maksimalno četiri člana. Natjecanje se sastoji od pisanja podnesaka o hipotetskom slučaju, a 16 najboljih ekipa dobiva priliku usmeno raspravljati pred sudskim panelom.

Svi natjecatelji imaju priliku povezati se sa studentima prava i pravnim stručnjacima iz cijele Hrvatske te se upoznati s potencijalnim budućim poslodavcima. Također, sudjelovanjem ćeš dodatno poboljšati razne osobne i profesionalne sposobnosti i vještine radom na hipotetskom pravnom slučaju te ćeš tako nesumnjivo ojačati svoje samopouzdanje. Po završetku natjecanja dobivaš i certifikat o sudjelovanju koji možeš priložiti svom životopisu.

Natjecanje ti omogućuje stjecanje vrijednog iskustva timskog rada, istraživanja slučaja, sudjelovanja u raspravama pred sudom, a za najbolje su osigurane i vrijedne nagrade. U Moot Court Croatia uključeni su profesori, asistenti, suci, odvjetnici te neki od najboljih odvjetničkih ureda u Republici Hrvatskoj, što čini dodatnu vrijednost samog natjecanja. Više o pravilima natjecanja i iskustvima prijašnjih pobjednika možeš pogledati ovdje.

Sve članove pobjedničke ekipe očekuje ljetna praksa u nekim od najboljih odvjetničkih ureda u Zagrebu koji su partneri natjecanja te besplatno sudjelovanje na Dubrovnik Summer School 2016. Za članove drugoplasirane ekipe u suradnji s Hrvatskom udrugom za mirenje osigurane su Osnovne obuke za izmiritelje. Članovi ekipe s najboljim pisanim podneskom osvojit će komplet knjiga pravne tematike kao dar partnera projekta Narodnih novina d.d., a najbolji govornik osvojit će Pravni leksikon, dar Leksigrafskog zavoda Miroslav Krleža.

Tijek natjecanja :

  • 15. siječnja – Svečano otvorenje
  • 11. – 25. siječnja  – Prijave
  • 15. ožujka – Rok za predaju pisanih podnesaka
  • 18. travnja – Objava sudionika usmenog dijela natjecanja
  • 6. svibnja – Otvorenje usmenog dijela natjecanja
  • 7. svibnja – Preliminarna ročišta
  • 8. svibnja – Polufinalna i finalno ročište

Ovogodišnji Moot Court počeo je svečanim otvorenjem u petak, 15. siječnja, na sva četiri pravna fakulteta u Hrvatskoj. U 18 sati u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zagrebu svim će zainteresiranim studentima biti predstavljen ovogodišnji hipotetski slučaj, kao i sve informacije o prijavi na natjecanje.

Detalje o otvorenju prati na facebooku.

Komentari na članak

Vezani članci

Božićno izdanje „Escape Room Challengea”

Nagradni natječaj

Nova razina avanture u božićnom izdanju „Escape Room Challengea”

Najbolji Escape roomovi u Zagrebu udružili su svoje snage i pripremili novi izazov za tebe i tvoju ekipu. Bogata iznenađenja očekuju sve one koji se odazovu, a besplatne avanture namijenjene su onim najhrabrijima.

Laptop, posao, rad

Sveučilište u Zadru

U Zadru se organizira Dan karijera za studente jezičnih i prevoditeljskih studija

Dan karijera za studente jezičnih i prevoditeljskih studija održat će se 9. travnja na Sveučilištu u Zadru. Ulaz je besplatan i otvoren svima zainteresiranima.

Ilustracija posao

Zapošljavanje

Par trikova za traženje posla kad vam je CV siromašan

Krajnje je vrijeme da se osamostalite i počnete živjeti od vlastitoga rada. Premda nemate iskustva, ne gubite nadu u pronalazak posla. Potrebno je samo malo upornosti i lukavstva.

Pisanje

Natjecanje za najbolju mikropriču

Napiši 100 riječi i osvoji 20 000 dolara

Fondacija César Egido Serrano otvorila je Peto međunarodno natjecanje za mikropriču. Prvo mjesto donosi čak 20 000 dolara.

CSC 2015

Najveće studentsko natjecanje u organizaciji eSTUDENTa

Podijeljene nagrade pobjednicima Case Study Competitiona

Najveće eSTUDENTovo natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva privedeno je kraju. Velika svečana završnica održana je jučer u 12.00h, u Cinestaru Zagreb Branimir centra. Svih 13 poduzeća bogato je nagradilo svoje pobjednike.