Razvitak energetike

Prijave za nagradu „Hrvoje Požar“ u tijeku; studente očekuju povelja i novčani iznos

ništa

Za doprinos na području energetike HED dodjeljuje nagrade i studentima. Rok za prijavu je 30. travnja.

Otvoren je natječaj za godišnju nagradu u energetici Hrvoje Požar Hrvatskog energetskog društva za značajnu stručnu i znanstvenu djelatnost u razvitku energetike, izniman uspjeh u studiranju energetike ili izniman diplomski rad, inovacije u području energetike, realizirani projekt racionalnog gospodarenja energijom i za popularizaciju energetike. Znanstvenim i stručnim djelatnicima dodjeljuju se nagrade u obliku plakete i povelje, a studentima u obliku povelje i novčanog iznosa.

Hrvatsko energetsko društvo (HED) strukovna je udruga koja na dobrovoljnom utemeljenju okuplja stručnjake i znanstvenike iz djelatnosti energetike. Od rujna 1992. godine član je Svjetskog energetskog savjeta sa svim članskim pravima i obvezama. Također je nevladina i neprofitabilna udruga i ne može se povezivati s državnim, privatnim ili stranačkim organizacijama u Hrvatskoj. Temelj povezivanja HED-a staleško je djelovanje s društvima i udrugama u zemlji i inozemstvu koje imaju slične ciljeve. Njegov glavni cilj jest promicanje stručnog i znanstvenog rada u području energetike te okupljanje znanstvenog i stručnog potencijala.

Prijaviti se mogu studenti prirodnih, tehničkih ili biotehničkih znanosti, ali razina studija nije naznačena. Traže se kandidati iz Hrvatske. Natječaj je otvoren do 30. travnja 2018. godine, a prijave se šalju na upitnik. 

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Zadru

Studentska inicijativa

Zadarski studenti odlučili stati na kraj suludim cijenama najma stanova

Zbog previsokih cijena i niza problema s kojima se susreću zadarski studenti kada je u pitanju iznajmljivanje stanova, sastavljena je crna lista iznajmljivača.

Pitchadu 2019

Pristup profesionalnom svijetu

PitchADU: studenti ADU-a predstavljaju filmove, serije i videoigre

Studenti diplomskih filmskih studija ADU-a izložit će svoje projekte predstavnicima televizija, produkcijskih kuća, filmskim redateljima, game developerima i ostalim stručnjacima iz audiovizualnog sektora zainteresiranima za angažman, otkup i suradnju na projektima.

ZetApp

Samo za korisnike Androida

ZetApp – saznajte kada dolazi idući bus

Mislav Magerl, student 3. godine FER-a, odlučio je napisati aplikaciju koja omogućava da se u nekoliko sekundi sazna kada polazi idućih nekoliko autobusa!

Vip alumni program

Vip alumini program

Prilika za mlade i visokoobrazovane bez radnog iskustva

Nakon uspješno provedenog prvog izdanja programa Vip alumni, koji je za većinu od 11 polaznika rezultirao zaposlenjem u Vipnetu i drugim kompanijama, pokreće se natječaj za drugu generaciju. Ove godine tako će čak 24 mladih visokoobrazovanih kandidata koji su diplomirali u 2015. dobiti priliku steći prvo radno iskustvo.

Pitchadu 2018

„Pitching forum”

Studenti ADU-a pristupaju profesionalnom svijetu kroz „PITCHADU”

Predstavnicima televizija i produkcijskih kuća, filmskim redateljima, „game developerima” i ostalim kolegama iz audiovizualnog sektora predstavit će se studenti završnih godina diplomskih filmskih studija.