LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nagrade za kreativne studente i njihove mentore

Prijave na natječaj NajMentor/ica 2015.

INA je pokrenula natječaj NajMentor/ica na kojem studenti imaju priliku nominirati profesora ili profesoricu koji im je probudio ljubav prema prirodnim znanostima. Borba za vrijedne nagrade traje do 20. studenog.

INA je pokrenula natječaj NajMentor/ica na kojem studenti imaju priliku nominirati profesora ili profesoricu koji im je probudio ljubav prema prirodnim znanostima. Borba za vrijedne nagrade traje do 20. studenog.

Svi smo imali priliku čuti da su nam učitelji i profesori zamjenski roditelji. S obzirom da s njima provodimo jako puno vremena, ima ponešto istine u tome. Način na koji odrađuju svoj posao može imati veliki utjecaj na odluke u kojima se profesionalno usmjeravamo. Upravo oni u nama bude motivaciju i zanimanje za određeno područje kojim ćemo se baviti do kraja života.

Svjesna važnosti profesora u životnim prekretnicama svakog učenika, INA je ponovno pokrenula projekt NajMentor/ica. Studenti po peti put mogu nominirati profesora ili profesoricu iz srednje škole za koje smatraju da su dobro odradili svoju ulogu. Riječ je o područjima prirodnih znanosti, odnosno o profesorima matematike, fizike i kemije.

Sudjelovati mogu svi studenti koji pohađaju prirodoslovne, tehničke i tehnološke fakultete te fakultete geo-znanosti. Nagrada za najkreativnijeg od njih je tablet, a profesori koji osvoje najviše nominacija, osim vrijednog priznanja, osvojit će i novčanu nagradu.

Dodatne informacije možete pronaći na službenoj web stranici. Prijave su otvorene do 20. studenog, a na njih vas potiče i Valentino Kudeljan s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, koji je već osvojio nagradu za inspirativnu nominaciju.

- Mislim da su ovakva natjecanja prijeko potrebna jer je svaka afirmacija truda i zalaganja naših profesora bitna. Oni su jedan od stupova našeg društva. Prenoseći svoja znanja mladim generacijama, postavljaju temelje za razvoj mladog čovjeka kao akademskog građanina. Zato mi je bilo veliko zadovoljstvo sudjelovati u INA Naj Mentor/ica natjecanju, a još veće kada sam vidio sreću u očima svog profesora kojega sam zasluženo nominirao. Pozivam studente da podijele svoje anegdote o profesorima, a možda i osvojite nagradu, kao ja. - 

 

FOTO: FACEBOOK/INA.HRVATSKA