Terorizam i sigurnost

Pridružite se predavanju o metodama borbe protiv improviziranih eksplozivnih naprava

https://pixabay.com/en/audience-speech-speaker-1677028/

Sigurnost nikada nije bila važnija nego danas, a na temu sigurnosti i prevencije održat će se predavanje u petak, 30. studenog 2018. godine, u 14:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. 

Odjel za menadžment u inženjerstvu i Interesna skupina Women in Engineering Hrvatske sekcije IEEE pozivaju sve zainteresirane na predavanje pod nazivom Primjena računalnih tehnologija za humanitarno razminiranje u području borbe protiv improviziranih eksplozivnih naprava. Predavanje će održati Tamara Ivelja, mag. ing. geod. et geoinf., stručnjakinja za protuminsko djelovanje i metode otkrivanja minski sumnjivih površina i neeksplodiranih ubojnih sredstava u petak, 30. studenog 2018. godine, u 14:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. 

U izlaganju će se komentirati primjeri rješenja razvijeni tijekom projekta EU FP7 TIRAMISU za potrebe protuminskog djelovanja na kojem je predavačica Ivelja radila kao istraživač iz područja obrade i analize hiperspektralnih i multispektralnih snimki. Uz komentare, raspravljat će se o mogućnostima novog prijenosa u područje borbe protiv improviziranih eksplozivnih naprava.

S obzirom na to da se svijet već nekoliko godina intenzivno suočava s terorističkim prijetnjama, koje više nisu samo događaji za koje saznamo i koje zaboravimo, nego na nas ostavljaju velik trag, sigurnost i zaštita vrlo su bitne za naše živote. Korištenje improviziranih eksplozivnih naprava tijekom terorističkih napada naglo se povećalo, te se upravo zbog toga u svijetu budi svijest o potrebi pronalaska i razvijanja računalnih alata pomoću kojih bi svijet mogao uspješno odgovoriti na terorističke prijetnje. 

WIE (Women in Engineering) predstavljaju skupinu IEEE članica i članova koje spaja želja da inspiriraju, ohrabre i uključe stručni i društveni angažman žena koje su inženjerke i znanstvenice širom svijeta. Hrvatska interesna skupina WIE, koja broji 34 članice i člana te 10 počasnih gošći, službeno je osnovana 27. listopada 2007. godine Skupina promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere. WIE je najveća međunarodna stručna udruga s ranije spomenutim ciljevima.

Komentari na članak

Vezani članci

Meeting

Znanstveno-stručna konferencija

SKEI 2018: Stjecanje iskustva izlaganja radova za sve studente

Studentima svih razina studija omogućava se da prezentira svoj znanstveni rad široj publici te da se poveže s profesorima i studentima na međunarodnoj razini. Prijave traju do 18. svibnja.

Konferencija

Konferencija MZS-a

Znanstvenici iz cijelog svijeta o javno i društveno odgovornoj znanosti na riječkom Kampusu; ulaz slobodan

10. srpnja možete besplatno sudjelovati u konferenciji naziva „Javno i društveno odgovorna znanost”. Gostovat će brojni gosti predavači koji inače predaju na poznatim svjetskim sveučilištima.

Sport

Tradicionalno znanstveno-sportsko natjecanje

Tigrovi krenuli u borbu za peti naslov na Tehnologijadi

Od 2. do 8. svibnja u Rovinju se održava jubilarna Tehnologijada. Ovog je puta organizira sisački Metalurški fakultet.

Žena gleda u ocean

Propitkivanje ideje majčinstva

O ženama, majkama, kraljicama na susretu Hrvatskog nadzemlja

Mladi će propitkivati ideju majčinstva na prezadnjem ovosezonskom susretu Hrvatskog nadzemlja koji će se održati ove srijede, 16. svibnja, u 20:30.

Luka Abrus otvorenje App Start 2017

Luka Abrus otvorio App Start Contest

"Ništa se zanimljivo neće dogoditi doma, izložite se tom svijetu u kojem želite biti!"

Govorio je i o nastanku ideja, razvoju koncepta, važnosti istraživanja interesa prije pokretanja projekta i početka samog programiranja. Napravio je osvrt i na korisničko iskustvo koje treba biti na prvom mjestu.