Terorizam i sigurnost

Pridružite se predavanju o metodama borbe protiv improviziranih eksplozivnih naprava

https://pixabay.com/en/audience-speech-speaker-1677028/

Sigurnost nikada nije bila važnija nego danas, a na temu sigurnosti i prevencije održat će se predavanje u petak, 30. studenog 2018. godine, u 14:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. 

Odjel za menadžment u inženjerstvu i Interesna skupina Women in Engineering Hrvatske sekcije IEEE pozivaju sve zainteresirane na predavanje pod nazivom Primjena računalnih tehnologija za humanitarno razminiranje u području borbe protiv improviziranih eksplozivnih naprava. Predavanje će održati Tamara Ivelja, mag. ing. geod. et geoinf., stručnjakinja za protuminsko djelovanje i metode otkrivanja minski sumnjivih površina i neeksplodiranih ubojnih sredstava u petak, 30. studenog 2018. godine, u 14:00 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. 

U izlaganju će se komentirati primjeri rješenja razvijeni tijekom projekta EU FP7 TIRAMISU za potrebe protuminskog djelovanja na kojem je predavačica Ivelja radila kao istraživač iz područja obrade i analize hiperspektralnih i multispektralnih snimki. Uz komentare, raspravljat će se o mogućnostima novog prijenosa u područje borbe protiv improviziranih eksplozivnih naprava.

S obzirom na to da se svijet već nekoliko godina intenzivno suočava s terorističkim prijetnjama, koje više nisu samo događaji za koje saznamo i koje zaboravimo, nego na nas ostavljaju velik trag, sigurnost i zaštita vrlo su bitne za naše živote. Korištenje improviziranih eksplozivnih naprava tijekom terorističkih napada naglo se povećalo, te se upravo zbog toga u svijetu budi svijest o potrebi pronalaska i razvijanja računalnih alata pomoću kojih bi svijet mogao uspješno odgovoriti na terorističke prijetnje. 

WIE (Women in Engineering) predstavljaju skupinu IEEE članica i članova koje spaja želja da inspiriraju, ohrabre i uključe stručni i društveni angažman žena koje su inženjerke i znanstvenice širom svijeta. Hrvatska interesna skupina WIE, koja broji 34 članice i člana te 10 počasnih gošći, službeno je osnovana 27. listopada 2007. godine Skupina promovira žene u struci i podržava ih u razvoju stručne karijere. WIE je najveća međunarodna stručna udruga s ranije spomenutim ciljevima.

Komentari na članak

Vezani članci

Erasmus+ Info dan

Dan otvorenih vrata

APIS IT studentima informatičkih i tehnoloških smjerova govorit će o stručnim praksama

Dan otvorenih vrata APIS IT-a održat će se 31. svibnja 2019. godine od 13 do 15 sati u prostorijama Agencije. Svi zainteresirani trebaju se prijaviti na adresu e-pošte.

Lojha

Mladi znanstvenik

Lujendra Ojha: Student koji je otkrio vodu na Marsu

Lujendra tvrdi da se sve dogodilo slučajno. Pruge koje je vidio slijevale su se niz kanjone i zidiće kratera za vrijeme ljeta na Marsu.

Posjetitelji Maratona karijera na PMF-u

Završnica SIK-ovog projekta

Može li se u Hrvatskoj ostati nakon fakulteta i uspjeti, na Maratonu karijera raspravljaju stručnjaci hrvatske poslovne scene

Posljednji ovogodišnji „Maraton karijera" otvara aktualno i važno pitanje – mogu li mladi visokoobrazovani građani RH ostati u Hrvatskoj nakon školovanja i uspješno se zaposliti u svojoj struci. Nakon uspješno održanih susreta na FER-u, FPZG-u, FFZG-u i PMF-u novi će se susret održati u srijedu, 13. lipnja, s početkom u 16:00 na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Matica hrvatska

Poziv svim studentima

Učlanite se u Maticu hrvatsku i ostvarite pogodnosti!

Ako se učlanite u Maticu hrvatsku, za 50 kuna članarine dobivate godišnju pretplatu na jednu od Matičinih publikacija – dvotjednik Vijenac (26 brojeva), časopis Hrvatska revija ili Kolo. Ali, to nije sve!

https://pixabay.com/en/analog-antique-exposure-black-body-1705135/

Namijenjeno početnicima

Riječka fotogrupa Baltazar održava besplatno predavanje o fotografiji i videu

Dana 12. prosinca početnici u fotografiji u riječkom će Akvariju imati priliku slušati korisna predavanja članova fotogrupe Baltazar.