Klub studenata geografije Zagreb

Pridružite se geografima u Urbanoj utopiji i otkrijte tajne prostornog planiranja

2. Međunarodni multidisciplinarni kongres - Urbana utopija.

Klub studenata geografije Zagreb od 10. do 12. studenog organizira drugi Međunarodni multidisciplinarni kongres Urbana utopija – pristupi planiranju urbanih prostora. Za sudjelovanje se možete prijaviti do 15. listopada.

Još od vremena poljoprivrednih civilizacija, kada je u gradovima živjelo od 10 do 20 posto stanovništva, oni su bili centri svih važnijih povijesnih događaja i prekretnica, a situacija je ista i danas, pogotovo, ako još dodamo čimbenike gospodarskog i kulturnog razvoja. Svaki se dan suočavamo s činjenicom umiranja sela, zbog čega ti prostori bilježe i gubitak stanovništva, a urbane prostore, pak, prate degradacija okoliša, siromaštvo, povećanje nejednakosti, propadanje tradicionalnih industrija, kriminal itd.

Upravo iz tih razloga Klub studenata geografije Zagreb u razdoblju od 10. do 12. studenog 2017. organizira drugi  Međunarodni multidisciplinarni kongres Urbana utopija – pristupi planiranju urbanih prostora. Kako u samom imenu stoji, kongres Urbana utopija multidisciplinarnoga je karaktera jer pri samoj izradi prostornih planova sudjeluju različite struke kao što su geografija, arhitektura, ekonomija, demografija, promet, ekologija, sociologija, antropologija, šumarstvo, građevina i dr. Cilj  je kongresa okupiti studente spomenutih struka, kako iz Zagreba tako i iz ostalih dijelova Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, zbog čega je kongres i zamišljen kao međunarodni.

Tema koja se obrađuje je prostorno planiranje, a poseban je naglasak stavljen na urbana područja pa će se, sukladno tomu, moći pratiti sljedeće podteme: Geoekološki izazovi, Funkcionalni gradski promet, Suvremeni urbani turizam, Revitalizacija kroz prenamjenu te Pametni gradovi čiji je cilj stjecanje uvida u problematiku planiranja urbanih prostora, identificiranje konkretnih rješenja i strategija u upravljanju gradskim prostorima.

Predviđeni je broj izlagača i sudionika 90, a za sudjelovanje potrebno je prijaviti se ispunjavanjem web obrasca. Vremena za prijavu radova imate do 15. listopada, a Klub posebno poziva studente geografije, arhitekture, ekonomije, sociologije, agronomije, biologije, šumarstva, građevine, prometa te sve ostale zainteresirane da svojim sudjelovanjem na kongresu daju doprinos pronalasku rješenja za probleme s kojima se suočavaju suvremeni gradovi. Kongres će se održati u prostorima Oris Kuće Arhitekturea više detalja možete pronaći na Facebook ili službenoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

„Dvorišta“ 2016

Najzabavnije događanje s dušom

Doživite čarobne ambijente jedinstvenih gornjogradskih dvorišta

Tijekom deset nezaboravnih dana posjetitelji „Dvorišta“ imaju jedinstvenu priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših gornjogradskih palača, gdje ih čeka puno dobre urbane zabave, slasni zalogaji i osvježavajući gutljaji.

Advent u Zagrebu - Ukrasi

Popusti na autobusne karte

S Autotransom doživite čaroliju najboljeg zagrebačkog adventa za 46 kuna

Novi popusti Autotransa oduševljavaju mlade iz svih krajeva Hrvatske. Cijene za odlazak na naljepši advent u Europi nikad nisu bile povoljnije.

Debatni klub EFZG

Trodnevna edukacija, zabava i druženje

Govornička škola za studente zagrebačkog i riječkog sveučilišta

Govornička škola za studente zagrebačkog i riječkog sveučilišta održat će se u Crikvenici od 28. do 30. listopada 2016. godine. Školu organiziraju Debatni klub EFZG i Hrvatska udruga mladih (HUM) u suradnji sa Studentskim zborom Ekonomskog fakulteta u Rijeci.

Amnesia

Amnesia slavi dvadeseti

Tulum za pamćenje u Johannu Francku

Rođendanska proslava neće biti iznimka – dresscode je, citiramo, – Versace, Versace, Versace... – a za glazbu su zaduženi novoizabrani ministri glazbenih poslova Indy & Rea. 

AIESEC BALKAN KONGRES 2

Balkan Cooperation Congress

Održan prvi AIESEC-ov Balkanski kongres s ciljem unapređenja stanja u regiji

Ideja kongresa bila je spajanje mladih delegata u multikulturalnom okruženju sa svrhom razvijanja novih vještina, ideja, razbijanja predrasuda te stvaranja novih mladih lidera.