Klub studenata geografije Zagreb

Pridružite se geografima u Urbanoj utopiji i otkrijte tajne prostornog planiranja

2. Međunarodni multidisciplinarni kongres - Urbana utopija.

Klub studenata geografije Zagreb od 10. do 12. studenog organizira drugi Međunarodni multidisciplinarni kongres Urbana utopija – pristupi planiranju urbanih prostora. Za sudjelovanje se možete prijaviti do 15. listopada.

Još od vremena poljoprivrednih civilizacija, kada je u gradovima živjelo od 10 do 20 posto stanovništva, oni su bili centri svih važnijih povijesnih događaja i prekretnica, a situacija je ista i danas, pogotovo, ako još dodamo čimbenike gospodarskog i kulturnog razvoja. Svaki se dan suočavamo s činjenicom umiranja sela, zbog čega ti prostori bilježe i gubitak stanovništva, a urbane prostore, pak, prate degradacija okoliša, siromaštvo, povećanje nejednakosti, propadanje tradicionalnih industrija, kriminal itd.

Upravo iz tih razloga Klub studenata geografije Zagreb u razdoblju od 10. do 12. studenog 2017. organizira drugi  Međunarodni multidisciplinarni kongres Urbana utopija – pristupi planiranju urbanih prostora. Kako u samom imenu stoji, kongres Urbana utopija multidisciplinarnoga je karaktera jer pri samoj izradi prostornih planova sudjeluju različite struke kao što su geografija, arhitektura, ekonomija, demografija, promet, ekologija, sociologija, antropologija, šumarstvo, građevina i dr. Cilj  je kongresa okupiti studente spomenutih struka, kako iz Zagreba tako i iz ostalih dijelova Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, zbog čega je kongres i zamišljen kao međunarodni.

Tema koja se obrađuje je prostorno planiranje, a poseban je naglasak stavljen na urbana područja pa će se, sukladno tomu, moći pratiti sljedeće podteme: Geoekološki izazovi, Funkcionalni gradski promet, Suvremeni urbani turizam, Revitalizacija kroz prenamjenu te Pametni gradovi čiji je cilj stjecanje uvida u problematiku planiranja urbanih prostora, identificiranje konkretnih rješenja i strategija u upravljanju gradskim prostorima.

Predviđeni je broj izlagača i sudionika 90, a za sudjelovanje potrebno je prijaviti se ispunjavanjem web obrasca. Vremena za prijavu radova imate do 15. listopada, a Klub posebno poziva studente geografije, arhitekture, ekonomije, sociologije, agronomije, biologije, šumarstva, građevine, prometa te sve ostale zainteresirane da svojim sudjelovanjem na kongresu daju doprinos pronalasku rješenja za probleme s kojima se suočavaju suvremeni gradovi. Kongres će se održati u prostorima Oris Kuće Arhitekturea više detalja možete pronaći na Facebook ili službenoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

More knjiga na Zrinjevcu 2016

More knjiga na Zrinjevcu

Ljetni ambijent najzabavnije zagrebačke plaže upotpunjuje više od 200 besplatnih naslova

Osim odličnih knjiga, glazbe i filmskih naslova, posjetitelji će moći uživati i u posebnoj ponudi koktela, naslovljenih uspješnicama Lumen izdavaštva „Stephena Kinga“ ili „Bridget Jones“.

Note

Na današnji dan

Rođen Boris Papandopulo, hrvatski Mozart

Među najplodnija i najpotentnija imena hrvatske glazbene povijesti uklesano je i ono Borisa Papandopula, čovjeka koji je posjedovao grad, posljednjeg guvernera Kavkaza, muža striptizete i hrvatskog Mozarta.

high5

Promocija albuma „Schengengang"

Trap kolektiv High5 u Tvornici kulture

Riđi, Snajper, Hladni, Rade Ulica i Žugi u petak će održati najveći koncert u svojoj karijeri te predstaviti svoj debitantski album „Schengengang".

Le Dîner en Blanc Zagreb Zrinjevac

Le Dîner en Blanc u Zagrebu

Najpoznatiji piknik na svijetu ovoga svibnja obojit će Zagreb u bijelo

Prijateljstvo, elegancija, jednakost i tajnovitost očekuju nas na Le Dîner en Blanc u Zagrebu. Ovo je jedinstveno iskustvo koje će svi posjetitelji pamtiti cijeli život.

Čoko fontana

4. Zagreb Coffee & Chocofest

Kofeinsko-čokoladna manifestacija u Zagrebu

Na Zagreb Coffee & Chocofestu posjetitelji će moći uživati u promocijama, radionicama i prezentacijama pripreme i proizvodnje kave i čokolade te kupiti slastice brojnih hrvatskih i stranih proizvođača.