LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fakultet organizacije i informatike

Premijer posjetio FOI, obećao pomoć Europske unije u izgradnji kampusa

Predsjednik Vlade RH naglasio je da je potrebno stvoriti sve pretpostavke da bi se FOI nastavio razvijati kao sveučilišni grad.

Predsjednik Vlade RH naglasio je da je potrebno stvoriti sve pretpostavke da bi se FOI nastavio razvijati kao sveučilišni grad.

U ponedjeljak, 20. veljače 2017. godine, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uz pratnju svojih suradnika i domaćina Anđelka Stričaka, predsjednika županijske organizacije HDZ-a, te Damira Habijana, predsjednika varaždinskog ogranka HDZ-a, posjetio je Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Predsjednika Vlade RH dočekao je dekan fakulteta Neven Vrček zajedno sa svojim suradnicima, članovima uprave Ninom Begičević Ređep, Renatom Mekovec, Vladimirom Kovšcem, tajnicom Fakulteta Tatjanom Zrinski i Vjeranom Strahonjom.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske održao je sastanak s predstavnicima Fakulteta, a na njemu su predstavljene aktivnosti Fakulteta i dosadašnja postignuća te se razgovaralo o budućnosti fakulteta i visokog obrazovanja u gradu i regiji. Razgovaralo se o proširenju infrastrukturnih kapaciteta FOI-ja, odnosno razvoju započetog projekta faze Sveučilišnog kampusa Varaždin koji je moguće realizirati jedino reprogramiranjem operativnih programa vezanih uz EU fondove.

Također je naglašena važnost edukacije u području informatike jer je to snažna industrijska grana u Hrvatskoj koja traži velik broj kvalitetnih kadrova. Predsjednik Vlade RH naglasio je da je potrebno stvoriti sve pretpostavke da bi se FOI nastavio razvijati kao sveučilišni grad te je istaknuo da će Vlada pružiti svu podršku FOI-ju u povlačenju sredstva iz EU fondova za razvoj urbanog kampusa.