Studentsko natjecanje

Preko App Start Contesta do Silicijske doline

Damir Sabol

– Ovo je natjecanje prilika da se kreira proizvod, i to ne samo tehnološki, nego i marketinški, dizajnerski i prodajno, a to je velika vrijednost. – poručio je Damir Sabol, jedan od najvećih stručnjaka iz svijeta poduzetništva i IT industrije.

U sklopu App Start Contesta, najvećeg studentskog natjecanja u izradi mobilnih i web-aplikacija 23. siječnja 2018. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Damir Sabol održao je motivacijsko predavanje. Govorio je na temu Od podruma Zagrepčanke do Silicijske doline.

Damir Sabol jedan je od najvećih stručnjaka iz svijeta poduzetništva i IT industrije te osnivač Microblinka i Photomatha. Motivirao je sve prisutne pričom o svojim uspješnim projektima i tvrtkama. Pričao je o otkrivanju tehnologije u srednjoškolskim danima, prvom susretu s internetom 1993. godine, što je, kako kaže, definiralo njegov život. Dotaknuo se i osnivanja tvrtki Iskon, Računi.hr, Microblink i projekta Photomath koji danas ima više od 14 milijuna korisnika mjesečno u cijelom svijetu. 

Ovaj lider u tehnološko-poduzetničkom svijetu napomenuo je i da ne smijemo zaboraviti da iza uspjeha preko noći često stoji pet do deset godina rada i puno iskustva. Svima koji se dvoume o prijavi na App Start Contest, koji već jedanaestu godinu zaredom organizira eSTUDENT, poručio je:

– Ovo je natjecanje prilika da se kreira proizvod, i to ne samo tehnološki, nego i marketinški, dizajnerski i prodajno, a to je velika vrijednost. Takvu priliku preporučujem iskoristiti! –

Natjecanje je otvoreno 16. siječnja uvodnim predavanjem na kojem su predstavljeni partneri natjecanja. C++ partneri su Axilis, Undabot i web.burza, a ostali su Cial, Combis, FINA, FIVE, Microblink, Minus5 i Zagrebačka banka. Njihovi stručnjaci sudjelovat će u ocjenjivanju rješenja prijavljenih natjecateljskih timova.

– Studentima koji se žele prijaviti želim reći da nije bitno pobijediti jer ovo natjecanje nudi puno više od samo prvog mjesta. Natjecanje nam je donijelo ogroman broj veza s poslodavcima i mnoge poslovne prilike. Također, uspjeli smo napraviti konkretne proizvode koje smo mogli prezentirati na razgovorima za posao, kako s lokalnim, tako i sa stranim poduzećima, kao što je Google. – poručuje Petar Šegina, član prošlogodišnjeg pobjedničkog tima Sumirra.

Prijave za App Start Contest otvorene su do 2. veljače 2018. na službenoj stranici, a više informacija o natjecanju možete doznati i na Facebook stranici

Komentari na članak

Vezani članci

StES konferencija

Međunarodna konferencija

StES prikazuje znanstvena i stručna studentska dostignuća

U tijeku su prijave za sudjelovanje na multidisciplinarnoj i međunarodnoj konferenciji „Studenti u susret nauci” koja će se održati u Banjoj Luci. Njenim dijelom možete biti kao aktivni ili kao pasivni sudionik. Pročitajte kako!

Pisanje; izvor: https://unsplash.com/photos/y02jEX_B0O0

Književni i likovni radovi

Studenti Filozofskog u potrazi za radovima sljedećeg broja časopisa „The Split Mind"

Časopis za književnost i kulturu studenata Filozofskog fakulteta u Splitu objavio je natječaj za kratku prozu, poeziju, prijevode, eseje i kritike za sljedeći broj, a od ove se godine možete prijaviti i za naslovnicu i likovne priloge koji će se u njemu nalaziti.

Kugle i staza

Kuglanje za zagrebačke studente

Otvorene prijave za natjecanje u kuglanju

Zagrebački sveučilišni sportski savez otvorio je prijave za studentsko natjecanje u kuglanju koje će se održati početkom travnja.

Radionica "Besplatnim alatima do internetske stranice"

Udruga ZUM u sklopu projekta „Info-centar za mlade Pula"

Radionica „Besplatnim alatima do internetske stranice"

Radionica će se održati od 23. do 26. veljače, no prijave treba poslati najkasnije do 20. veljače.

Interaktivno predavanje o izradi životopisa

Projekt „Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće”

Kvalitetan životopis prvi je korak do uspjeha na tržištu rada

Budući da je životopis prvi kontakt osobe s potencijalnim poslodavcem, za SIK-ove volontere održala se radionica o kvalitetnoj izradi istog.