Studentsko natjecanje

Preko App Start Contesta do Silicijske doline

Damir Sabol

– Ovo je natjecanje prilika da se kreira proizvod, i to ne samo tehnološki, nego i marketinški, dizajnerski i prodajno, a to je velika vrijednost. – poručio je Damir Sabol, jedan od najvećih stručnjaka iz svijeta poduzetništva i IT industrije.

U sklopu App Start Contesta, najvećeg studentskog natjecanja u izradi mobilnih i web-aplikacija 23. siječnja 2018. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Damir Sabol održao je motivacijsko predavanje. Govorio je na temu Od podruma Zagrepčanke do Silicijske doline.

Damir Sabol jedan je od najvećih stručnjaka iz svijeta poduzetništva i IT industrije te osnivač Microblinka i Photomatha. Motivirao je sve prisutne pričom o svojim uspješnim projektima i tvrtkama. Pričao je o otkrivanju tehnologije u srednjoškolskim danima, prvom susretu s internetom 1993. godine, što je, kako kaže, definiralo njegov život. Dotaknuo se i osnivanja tvrtki Iskon, Računi.hr, Microblink i projekta Photomath koji danas ima više od 14 milijuna korisnika mjesečno u cijelom svijetu. 

Ovaj lider u tehnološko-poduzetničkom svijetu napomenuo je i da ne smijemo zaboraviti da iza uspjeha preko noći često stoji pet do deset godina rada i puno iskustva. Svima koji se dvoume o prijavi na App Start Contest, koji već jedanaestu godinu zaredom organizira eSTUDENT, poručio je:

– Ovo je natjecanje prilika da se kreira proizvod, i to ne samo tehnološki, nego i marketinški, dizajnerski i prodajno, a to je velika vrijednost. Takvu priliku preporučujem iskoristiti! –

Natjecanje je otvoreno 16. siječnja uvodnim predavanjem na kojem su predstavljeni partneri natjecanja. C++ partneri su Axilis, Undabot i web.burza, a ostali su Cial, Combis, FINA, FIVE, Microblink, Minus5 i Zagrebačka banka. Njihovi stručnjaci sudjelovat će u ocjenjivanju rješenja prijavljenih natjecateljskih timova.

– Studentima koji se žele prijaviti želim reći da nije bitno pobijediti jer ovo natjecanje nudi puno više od samo prvog mjesta. Natjecanje nam je donijelo ogroman broj veza s poslodavcima i mnoge poslovne prilike. Također, uspjeli smo napraviti konkretne proizvode koje smo mogli prezentirati na razgovorima za posao, kako s lokalnim, tako i sa stranim poduzećima, kao što je Google. – poručuje Petar Šegina, član prošlogodišnjeg pobjedničkog tima Sumirra.

Prijave za App Start Contest otvorene su do 2. veljače 2018. na službenoj stranici, a više informacija o natjecanju možete doznati i na Facebook stranici

Komentari na članak

Vezani članci

Guza

Predavanje ciklusa "Sila se budi"

Uz S4S oblikovat ćete stražnjicu kojom se možete pohvaliti na Instagramu

Kako baš vi možete doći do zategnute stražnjice koju se nećete libiti pokazivati prijateljima i pogotovo onima koji to nisu, otkrijte na predavanju "JLO butt."

Revija studentskog filma

Druga revija studentskog filma

Kuharska palica čeka hrabre i kreativne filmske gurmane

Studenti dramskih umjetnosti, studenti koji se bave multimedijom ili u sklopu novinarskih studija snimaju informativne materijale te studenti koji u slobodno vrijeme snimaju filmove i eksperimentiraju s medijima mogu „skuhati film“ i prijaviti ga na Reviju studentskog filma.

Pravni fakultet/Sveučilište

Poziv na predaju prijave

Otvoren natječaj za studentske programe Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu

Odlukom Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu objavljen je natječaj za studentske programe za tekuću akademsku godinu

EBAN Winter University 2016

EBAN Winter University 2016

Bruce Dickinson najavljen kao glavni govornik na najvećoj europskoj konferenciji poslovnih anđela

Legendarni frontman Iron Maidena investirao je u više od 30 startupa, a obzirom da se radi o osobi teškoj preko 200 milijuna eura koja uvijek „grize“, posjetitelje očekuju uzbudljivi dani na konferenciji EBAN Winter University 2016.

Konferencija FFZG

Brisanje granica

Otvorene prijave za sudjelovanje u prvoj studentskoj kroatističkoj konferenciji

Prva studentska kroatistička konferencija održat će se u travnju 2019. godine s ciljem razmjene misli i ideja o problemima u struci. Temom „Brisanje granica“ organizatori potiču studente na istraživanje novih i još neistraženih sadržaja.