LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
U sklopu projekta MARATON

Predstavljena „online” burza studentskih istraživačkih radova

Zahvaljujući ovoj online burzi uspostavit će se komunikacijski kanal između studenata i poduzeća koji će omogućiti širenje informacija o mogućnostima međusobne suradnje na konkretnim projektima

Zahvaljujući ovoj online burzi uspostavit će se komunikacijski kanal između studenata i poduzeća koji će omogućiti širenje informacija o mogućnostima međusobne suradnje na konkretnim projektima

Jučer je u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu predstavljena online burza studentskih istraživačkih radova koja je nastala u okviru projekta MARATON.

Online burza studentskih istraživačkih radova mjesto je povezivanja inovativno orijentiranih poduzeća i organizacija, studenata i učenika kao potencijalnih budućih zaposlenika, te istraživača u razvojnim odjelima poduzeća i istraživača-mentora u visokoobrazovnim institucijama.

Burza poduzećima omogućava unos konkretnih zadataka i problema s kojima se susreću u poslovanju u online bazu, a studentima prijavljivanje na te zadatke koje potom rješavaju i mogu oblikovati u seminarski i završni rad ili praksu uz pomoć mentora na fakultetima.

Burza je dvojezična te besplatna i dostupna svima. Zahvaljujući ovoj online burzi uspostavit će se komunikacijski kanal između studenata i poduzeća koji će omogućiti širenje informacija o mogućnostima međusobne suradnje na konkretnim projektima, čime se povećavaju i mogućnosti zadržavanja kvalitetnih stručnjaka u regiji.

Također, online burza omogućit će i povezivanje poduzeća međusobno, što može dodatno potaknuti uspostavu partnerskih odnosa u području provedbe projekta u Sloveniji i Hrvatskoj zbog jednakih ili barem sličnih razvojnih izazova s kojima se tvrtke u regiji susreću.

Uz prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenka Šimpragu, online burzu studentskih istraživačkih radova predstavili su voditeljica Ureda za transfer tehnologije i koordinatorica projekta na Sveučilištu u Zagrebu dr. sc. Vlatka Petrović i predstavnik tvrtke Altpro d.o.o. Petar Milas.

Projekt MARATON provodi se od prosinca 2013. do lipnja 2015., a nastao je kao odgovor na prepreke u procesima inoviranja, postizanja veće dodane vrijednosti te jačanja konkurentnosti poduzeća u Hrvatskoj i Sloveniji.

Projekt se provodi u okviru europske teritorijalne suradnje Slovenija-Hrvatska 2007-2013, a sufinancira ga Europski fond za regionalni razvoj i Ured Vlade Republike Slovenije za razvoj i europsku kohezijsku politiku (SVRK). Ukupna vrijednost projekta je 359.477,83 eura. Uz ZRS Bistra Ptuj i Sveučilište u Zagrebu, partneri na projektu MARATON su TehnoCenter Univerze v Mariboru d.o.o., Tehnološki center za električne stroje TECES, Razvojni center Murska Sobota, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje d.o.o., Zagorska razvojna agencija d.o.o. i Agencija za razvoj Varaždinske županije d.o.o.