Inovacije i tehnologija

Predstavljen studij intelektualnog vlasništva na Sveučilištu u Zagrebu

Romana Matanovac Vučković

– Studij traje dva semestra, a interdisciplinarnost je njegovo glavno obilježje i u njemu sudjeluje 10 sastavnica Sveučilišta, što znači da pripadnici svih struka mogu kroz izborne predmete sami dizajnirati sadržaj svog studija prema vlastitim potrebama. – kazala je Romana Matanovac Vučković.

U sklopu tribine pod nazivom Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske na Sveučilištu u Zagrebu predstavljen je poslijediplomski interdisciplinarni specijalistički studij Intelektualno vlasništvo. Prisutne je uvodnim riječima pozdravio prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, i naglasio da Hrvatska ide u dobrom smjeru u području rješavanja problema intelektualnog vlasništva, koji su nagomilani pristupanjem u Europsku uniju, te da akademska zajednica daje golem doprinos u tom procesu.

Voditelj tribine prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić, predsjednik Povjerenstva za inovacije i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu i dekan Fakulteta prometnih znanosti, govorio je o aktivnostima Sveučilišta u promicanju inovacija i transfera tehnologije sa Sveučilišta u gospodarstvo, a potpredsjednik HGK za industriju i energetiku Tomislav Radoš održao je izlaganje na temu Inovativno gospodarstvo – temelj razvoja RH. Prof. dr. sc. Romana Matanovac Vučković, voditeljica poslijediplomskoga sveučilišnoga interdisciplinarnoga specijalističkog studija i izvanredna profesorica na Katedri za građansko pravo Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, predstavila je studij Intelektualno vlasništvo, za kojim postoji veliki interes zbog manjka kadrova na tržištu.

– Studij traje dva semestra, a interdisciplinarnost je njegovo glavno obilježje i u njemu sudjeluje 10 sastavnica Sveučilišta, što znači da pripadnici svih struka mogu kroz izborne predmete sami dizajnirati sadržaj svog studija prema vlastitim potrebama. Studij je usmjeren i vrlo praktično te se u izvođenje nastave i osobito seminara, pored sveučilišnih nastavnika, uključuju i praktičari, osobito suci, patentni zastupnici i djelatnici Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo. Konačno, suradnja ovog studija i gospodarstva neizbježna je jer su potrebe za kadrom očigledne. – kazala je Romana Matanovac Vučković.

Rok za prijavu na studij traje do jeseni.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Koncert

Mjesec glazbe

Tko je danas u trendu – Štulić ili Ceca?

Hrvoje Horvat, Nikolina Mazalin, Maja Trstenjak, Goran Belošević i Ivona Lenard prokomentirat će trendove slušanje glazbe kod mladih u Hrvatskoj na tribini kojoj se besplatno mogu pridružiti svi zainteresirani.

Pravni fakultet/Sveučilište

Na današnji dan

Dan Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu godinu 1669. prihvaća kao godinu svoga utemeljenja, a 3. studenoga obilježava svoj dan (Dies Academicus).

Tribina "Liječnici kakvi želimo biti"

Tribina

Studenti medicine: Ne liječimo bolest, već čovjeka

– Prije no započne naša liječnička karijera, želimo dodatno unaprijediti znanje o psihološkom aspektu onkoloških bolesnika, psihološkoj podršci i komunikaciji te postaviti temelje humanog i holističkog pristupa kako bismo našim pacijentima u budućnosti mogli pružiti kvalitetnu medicinsku skrb. – naglasila je Vlatka Jozanović.

Sveučilište u Zagrebu

Tribina „Inovacije i transfer tehnologije, poticaj gospodarskog razvoja Hrvatske“

Okrugli stol „Inkubatori i tehnološki parkovi – čimbenici razvoja inovacijskog sustava”

Ovaj okrugli stol drugi je u nizu javnih predavanja, razgovora, okruglih stolova i radionica kojima je cilj poticati i popularizirati ideju o inovacijama i prijenosu znanja sa sveučilišta i znanstvenih institucija kao temeljima inovativnog gospodarstva i izlaska Hrvatske iz krize.

Pravni fakultet u Zagrebu

Udruga "Pravnik"

7. kongres studenata prava u Zagrebu

Naziv i glavna tema ovogodišnjeg Kongresa studenata prava je „Gospodarski kriminalitet“.