LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan otvorenih vrata

Predstavljanje Odjela za umjetnost i restauraciju kulturnim, umjetničkim i znanstvenim institucijama

Program Dana otvorenih vrata Odjela za umjetnost i restauraciju izazvao je veliki interes. Studenti su predstavili svoje radionice, a predstavnici institucija govorili su o oblicima suradnje sa Sveučilištem.

Program Dana otvorenih vrata Odjela za umjetnost i restauraciju izazvao je veliki interes. Studenti su predstavili svoje radionice, a predstavnici institucija govorili su o oblicima suradnje sa Sveučilištem.

Dan otvorenih vrata Odjela za umjetnost i restauraciju održao se 20. travnja 2016. u Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku. Započeo je pozdravnim govorima prorektorice za poslovanje izv. prof. dr. sc. Ivone Vrdoljak Raguž i pročelnika Odjela doc. dr. sc. Denisa Vokića.

Studenti su predstavnicima kulturnih, umjetničkih i znanstvenih institucija predstavili radionice drva, tekstila, metala, keramike i papira. Na taj su način pokazali koja znanja i vještine stječu tijekom studiranja. S druge strane, predstavnici tih institucija predstavili su svoj rad i dugogodišnje iskustvo te su govorili o oblicima suradnje sa Sveučilištem.

FOTO: Sveučilište u Dubrovniku
 
Institucije koje su sudjelovale su: Restauratorski odjel u Dubrovniku, Restauriranje namještaja Depolo, Znanstvena knjižnica Dubrovnik, Hrvatski restauratorski zavod, Muzeji i galerije Konavle, Muzeji Dubrovnik, Umjetnička galerija Dubrovnik i Konzervatorski odjel u Dubrovniku.

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Dubrovnik, u okviru Dana otvorenih vrata Odjela, predstavio je Mjere aktivne politike zapošljavanja za mlade, a studentima je pročelnik Odjela doc. dr. sc. Denis Vokić predstavio i Pravilnik o stručnim zvanjima u konzervatorsko-restauratorskim djelatnostima te uvjetima i načinu njihova stjecanja.

Program Dana otvorenih vrata izazvao je veliki interes i studenata i predstavnika institucija s kojima Odjel surađuje. Cilj je bio održati kontinuitet suradnje između Odjela za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku i relevantnih institucija. Također, dio predstavnika institucija već je iskazao interes za angažiranjem studenata Odjela za umjetnost i restauraciju.

FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU