Posjet FOI-ju

Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula potrebu za reformom školstva

Predsjednica na FOI-ju

Odmah po dolasku na FOI, predsjednica RH obratila se studentima ističuči važnost informacijsko-komunikacijskih znanosti i STEM područja. Također je istaknula potrebu za reformom školstva koja će se odraziti i na visoko obrazovanje.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u utorak 13. prosinca Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Stigla je uz pratnju svojih savjetnika i članova kabineta te predstavnika lokalne i regionalne vlasti župana Predraga Štromara, zamjenika župana Alena Kišića i Alana Košića, kao i gradonačelnika grada Varaždina Gorana Habuša.

Dočekao ju je dekan Fakulteta prof. dr. sc. Neven Vrček zajedno sa svojim suradnicima, članovima uprave izv. prof. dr. sc Ninom Begičević Ređep, doc. dr. sc. Renatom Mekovec i doc. dr. sc. Vladimirom Kovšcom. Odmah po dolasku obratila se studentima ističući važnost informacijsko-komunikacijskih znanosti i STEM područja u kojem djeluje Fakultet organizacije i informatike. Istaknula je potrebu i želju da što više školovanih mladih ljudi ostvari svoje karijere u Hrvatskoj.

Foto: FOI

Predsjednica je također napomenula da postoji potreba za reformom hrvatskog školstva, što će se sigurno odraziti i na visoko obrazovanje. Studenti su imali priliku postaviti joj pitanja koja su bila vezana uz važnost informatičkih znanosti i STEM područja za RH, ali i uz prostorne kapacitete koji su u slučaju FOI-ja nedostatni.

Nakon razgovora sa studentima, predsjednica Republike Hrvatske održala je sastanak s predstavnicima fakulteta. Na njemu su predstavljene aktivnosti ustanove, kao i dosadašnja postignuća.

Komentari na članak

Vezani članci

FlixBus u Varaždinu

Pametno i zeleno putovanje dostupno Varaždincima

FlixBus povezuje Varaždin s 800 europskih destinacija

Varaždin od 21. srpnja postaje dio FlixBus mreže. U zelenim će autobusima putnici moći po povoljnim cijenama bezbrižno, udobno i sigurno putovati čak do Berlina ili Amsterdama.

Sajam stipendija 2015. - naslovna

Ekonomski oporavak i pravednost u visokom obrazovanju

Sajam stipendija i visokog obrazovanja: povećanje pristupa visokom obrazovanju kao ekonomska nužnost

Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji organizira Institut za razvoj obrazovanja već 11. godinu zaredom zagovara potrebu kontinuiranog unapređivanja pristupa visokom obrazovanju za sve društvene skupine.  

Career Booster u Varaždinu

Career Booster prvi put u Varaždinu

„Studenti, budite proaktivni i 'boostajte' vlastitu karijeru!“

Studentice FOI-ja Franja Kutnjak, Petra Odeljan i Petra Kuhar na Career Booster u Varaždin dovele su uspješne poduzetnike i stručnjake te svojim kolegama omogućile stjecanje novih znanja i razvoj vještina u kontaktu s poslodavcima.

Varaždin – Stari grad

Književni natječaj

Varaždinski Muzej anđela željno iščekuje vaše kratke priče

Muzej anđela, smješten u srcu baroknoga grada, poziva sve zainteresirane za pisanje kratke priče da se prijave na njihov književni natječaj i, zahvaljujući svojem pozitivnom duhu, osvoje nagrade.

Sila je jaka na varaždinskom FOI-u

Fakultet organizacije i informatike Varaždin

Sila je jaka na varaždinskom FOI-ju

U kratkom je vremenu fotografija koja prikazuje kako otvoriti vrata upotrebom „Sile“ imala više od 250 000 pogleda na Redditu. Ipak, ne radi se samo o šali, već o korisnom projektu koji se provodi na varaždinskom FOI-ju.