Posjet FOI-ju

Predsjednica Grabar-Kitarović istaknula potrebu za reformom školstva

Predsjednica na FOI-ju

Odmah po dolasku na FOI, predsjednica RH obratila se studentima ističuči važnost informacijsko-komunikacijskih znanosti i STEM područja. Također je istaknula potrebu za reformom školstva koja će se odraziti i na visoko obrazovanje.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u utorak 13. prosinca Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu. Stigla je uz pratnju svojih savjetnika i članova kabineta te predstavnika lokalne i regionalne vlasti župana Predraga Štromara, zamjenika župana Alena Kišića i Alana Košića, kao i gradonačelnika grada Varaždina Gorana Habuša.

Dočekao ju je dekan Fakulteta prof. dr. sc. Neven Vrček zajedno sa svojim suradnicima, članovima uprave izv. prof. dr. sc Ninom Begičević Ređep, doc. dr. sc. Renatom Mekovec i doc. dr. sc. Vladimirom Kovšcom. Odmah po dolasku obratila se studentima ističući važnost informacijsko-komunikacijskih znanosti i STEM područja u kojem djeluje Fakultet organizacije i informatike. Istaknula je potrebu i želju da što više školovanih mladih ljudi ostvari svoje karijere u Hrvatskoj.

Foto: FOI

Predsjednica je također napomenula da postoji potreba za reformom hrvatskog školstva, što će se sigurno odraziti i na visoko obrazovanje. Studenti su imali priliku postaviti joj pitanja koja su bila vezana uz važnost informatičkih znanosti i STEM područja za RH, ali i uz prostorne kapacitete koji su u slučaju FOI-ja nedostatni.

Nakon razgovora sa studentima, predsjednica Republike Hrvatske održala je sastanak s predstavnicima fakulteta. Na njemu su predstavljene aktivnosti ustanove, kao i dosadašnja postignuća.

Komentari na članak

Vezani članci

Diploma

Novo izvješće o socijalnom profilu studenata i uvjetima studiranja u Hrvatskoj

Analiza visokog obrazovanja u brojkama

Zanimljivo je istaknuti kako je Hrvatska ispod prosjeka što se tiče studenata s djecom upisanih na sveučilišnim studijima, ali daleko iznad prosjeka ako se gledaju studenti na stručnim studijima. Samo 9% studenata je starije od 24 godine, a 8,1% studenata nije upisalo fakultet neposredno nakon završene srednje škole.

cover primatijada

Znanstveno-stručno-sportski susret

Osijek je ukupni pobjednik Primatijade 2016.

U Rovinju su se okupljali i povezivali studenti različitih prirodnih znanosti radi ostvarivanja međusobne suradnje kroz plenarna predavanja, radionice i sportske aktivnosti. Primatijada je još jednom poticala kolegijalnost i unapređenje načina za međusobno nadopunjavanje struka.

Sajam stipendija 2015. - naslovna

11. Sajam stipendija i visokog obrazovanja putuje u Rijeku

Sajam stipendija i visokog obrazovanja otvara se danas u Rijeci

Više od 60 izlagača iz 16 zemalja i bogat popratni program sutra na Sajmu stipendija u Rijeci.

Okrugli stol "Stanje i perspektive visokog obrazovanja u Varaždinskoj županiji"

Zaključci okruglog stola

„Sveučilište Sjever orijentirano je na većinu potreba industrije u regiji.”

Na okruglom stolu o ulozi Sveučilišta Sjever u perspektivi visokog obrazovanja u Varaždinskoj županiji istaknuto je kako je na tržištu rada prisutna sve veća potreba za kadrovima visokoprofitabilnih industija, što je i težište djelovanja Sveučilišta.

Bacanje kapica

Muke po kraticama

Znate li pravilno napisati svoju titulu i akademski naziv?

Akademski nazivi koje stječemo tijekom visokoškolskog obrazovanja ponekad nam mogu stvoriti nedoumice, pogotovo kad se sjetimo pisanja njihovih kratica. Srećom, postoji Zakon kojim se njihova upotreba regulira i koji propisuje pravilno pisanje kratica.