LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IEEE Hrvatska sekcija poziva

Predavanje na FER-u: „Inženjerka u vojsci – upravljanje, misije i razlike”

Sve više okruženi smo zadacima koji od nas očekuju upravljanje. To može biti upravljanje vremenom: vrijeme između dva ispitna roka kratko je i ograničeno. Kako ispuniti takva očekivanja, ne samo u studentskom ili poslovnom okruženju, već i u mjestu s ograničenim resursima?

Sve više okruženi smo zadacima koji od nas očekuju upravljanje. To može biti upravljanje vremenom: vrijeme između dva ispitna roka kratko je i ograničeno. Kako ispuniti takva očekivanja, ne samo u studentskom ili poslovnom okruženju, već i u mjestu s ograničenim resursima?

IEEE Interesna skupina WiE i IEEE Hrvatska sekcija – Odjel za menadžment u inženjerstvu pozivaju Vas na predavanje Inženjerka u vojsci – upravljanje, misije i razlike, koje će održati dr. sc. Vlasta Zekulić, dipl. ing. rač., bojnica pješaštva i vojne policije. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 19. svibnja 2014., u 15:00 u Sivoj vijećnici.

U današnje smo vrijeme sve više okruženi zadacima koji od nas očekuju upravljanje. To može biti upravljanje vremenom – vrijeme između dva ispitna roka kratko je i ograničeno, upravljanje ljudima – timski rad na projektu ili poslu, ali najčešće je to upravljanje ljudima uz prekratke rokove. Očekivanja drugih uvijek su visoka i nekad nam se čine nedostižnima.

Kako ispuniti takva očekivanja, ne samo u studentskom ili poslovnom okruženju, već i kad je osoba udaljena desecima tisuća kilometara, u mjestu s ograničenim resursima, okružena nepoznatim ljudima i pritom u stalnoj životnoj opasnosti? Kako je to kada treba biti stalno i psihički i fizički spreman na neočekivane situacije? Što kad ste uz sve to žena u gotovo isključivo „muškom zanimanju” – vojsci? Na koji način komunicirati s drugima, ostvariti suradnju i u konačnici uspješno realizirati zadatak?

Na sva ova i mnoga druga pitanja, pokušat će nam odgovoriti bojnica dr. sc. Vlasta Zekulić, koja je u svojoj karijeri uz ostalo, bila i zapovjednica hrvatskog voda vojne policije u Afganistanu, zapovjednica hrvatskog operativnog kampa u Afganistanu, a danas je zapovjednica Kadetske bojne na Hrvatskom vojnom učilištu.

Dr. sc. Vlasta Zekulić bojnica je pješaštva i vojne policije, diplomirala je kriminalistiku na Policijskoj akademiji u Zagrebu, stekla titulu dipl. ing. računarstva i časnice pješaštva na jednoj od najprestižnijih američkih vojnih akademija „The Citadel”, doktorirala je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu iz područja nacionalne sigurnosti i međunarodnih odnosa. Zapovijedala je postrojbama svih razina (vod-satnija-bojna), instruktor je za mirovne misije, bila je zapovjednica dvije ture u Afganistanu. Odlikovana je dva puta. Ima desetak objavljenih znanstvenih članaka.

FOTO: HRVATSKI VOJNIK