LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PROJEKT AIESEC-A U ZADRU

PREDAVANJE DRAGE PLEČKA: PARAPSIHOLOGIJA

AIESEC u sklopu svojih aktivnosti organizira predavanje Drage Plečka na temu Parapsihologija

AIESEC u sklopu svojih aktivnosti organizira predavanje Drage Plečka na temu Parapsihologija

AIESEC je najveća studentska, apolitička, neprofitna, nezavisna i globalna organizacija osnovana 1948. godine Zbog zainteresiranosti za otvaranje specijalizirane jedinice u Zadru, koja bi potakla studente na razvijanje znanja i vještina, provedena je anketa s 200-tinjak studenata na temelju koje se zaključilo kako je područje parapsihologije najzanimljivije velikom broju.

S obzirom na takve rezultate, odlučeno je da se 24. siječnja 2014. u studentskom klubu Božo Lerotić održi predavanje Drage Plečka s početkom u 15 sati. Prvi dio predavanja bit će posvećen parapsihologiji dok će tema drugog dijela biti osobine dobrog govornika. Očekuje se oko 150 studenata, a poslije predavanja otvorit će se panel diskusija za sve.

AIESEC će također predstaviti svoj program inozemne prakse, a na kraju programa studenti će dobiti anketu kojom će se ustvrditi postoji li zainteresiranost za još ovakvih projekata.

Drago Plečko je rođen 1951. godine u Samoboru. Završio je gimnaziju te studij kemije u sklopu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Magistrirao je na istome fakultetu iz područja organske kemije – kemije prirodnih spojeva. Već u mladosti je imao interes za rubna područja znanosti, pa je puno putovao i istraživao pritom snimajući putopisne i dokumentarne filmove. Obišao je cijelu Hrvatsku i četrdesetak zemalja na četiri kontinenta. Uz stotine članaka, radijskih i televizijskih emisija autor je prvog TV filma o Međugorju na ovim prostorima, prvog filma o talijanskoj komuni Damanhur te, također, prvog filma o vodnjanskim mumijama i o mnogim drugim istarskim fenomenima.