LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Transportno pravo

Pravni fakultet jedan je od organizatora međunarodne konferencije "Intranslaw"

Transport je danas dominantno intermodalan te se odvija sinergijom usluga različitih grana prometa. Stoga, znanstveno-stručna međunarodna konferencija "Intranslaw" pruža priliku stručnjacima u području transporta i osiguranja da se okupe i razmijene specijalizirana znanja i iskustva.

Transport je danas dominantno intermodalan te se odvija sinergijom usluga različitih grana prometa. Stoga, znanstveno-stručna međunarodna konferencija "Intranslaw" pruža priliku stručnjacima u području transporta i osiguranja da se okupe i razmijene specijalizirana znanja i iskustva.

Hrvatska je domaćin druge po redu međunarodne konferencije Intranslaw koja će se održati 12. i 13. listopada u Kongresnom centru Forum Zagreb. Jedinstvena je ovo prilika da se struka, znanost, ali druge zainteresirane strane upoznaju s novitetima iz područja transportnog prava i prava osiguranja koji sve više i dublje ulaze u naše živote.

Teme kao što su čist i zelen transport, sigurnost u prometu i sigurnosna zaštita, digitalizacija u transportu, multimodalni transport, moderni izazovi za luke, ali i pitanja regulacija bespilotnih letjelica i ostalih autonomnih vozila – neke su od tema ovogodišnje konferencije koja okuplja vodeće stručnjake iz područja transportnog prava. Također, izvrsna je ovo prilika za sve zainteresirane iz Hrvatske da sudjeluju u radu konferencije i informiraju se o novitetima koja zaista mogu uvelike olakšati ili pak otežati poslovanje gotovo svih industrija, ali i običnih građana.

Ova međunarodna znanstveno-stručna konferencija svake dvije godine pruža priliku stranim i domaćim stručnjacima i znanstvenicima u području transporta i osiguranja da se okupe i razmijene specijalizirana znanja i iskustva te da kroz argumentiranu raspravu pomognu u rješavanju otvorenih problema.

Transport je danas dominantno intermodalan te se odvija sinergijom usluga različitih grana prometa. Stoga je cilj konferencije kreirati forum za protok i razmjenu informacija, znanja i iskustava između privatnog i javnog sektora, između struke i znanosti i među svim granama transporta. Želja je organizatora održavati kvalitetan prostor za okupljanje stručnjaka svih profila: prijevoznika i operatera u svim vrstama prijevoza, upravitelja infrastrukture, pomorskih i transportnih osiguratelja, pratećih investitora (bankarskog sektora), djelatnika državne uprave, međunarodnih organizacija, tijela Europske unije, regulatornih agencija, znanstvenika, sudaca, odvjetnika i strukovnih udruga i svih drugih subjekata u području transporta i pratećih djelatnosti. Vjeruje se da će svi oni međusobnim umrežavanjem, informiranjem i razmjenom znanja o brojnim otvorenim pitanjima transportnog prava doprinijeti unaprjeđenju vlastitog poslovanja, ali i konkurentnosti domaće i regionalne industrije transporta i osiguranja u oštroj tržišnoj utakmici na svjetskom i jedinstvenom europskom tržištu transportnih usluga.

Za prijavu na konferenciju potrebno se registrirati na službenoj stranici i ispuniti obrazac u rubrici o konferenciji. Konferenciju organiziraju Hrvatsko društvo za transportno pravo, Pravni fakultet u Zagrebu, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Institut za međunarodno transportno pravo iz Rouena. Glavni sponzor je Croatia osiguranje d.d.

FOTO: SELECT PR