Transportno pravo

Pravni fakultet jedan je od organizatora međunarodne konferencije "Intranslaw"

Konferencija "Intranslaw"

Transport je danas dominantno intermodalan te se odvija sinergijom usluga različitih grana prometa. Stoga, znanstveno-stručna međunarodna konferencija "Intranslaw" pruža priliku stručnjacima u području transporta i osiguranja da se okupe i razmijene specijalizirana znanja i iskustva.

Hrvatska je domaćin druge po redu međunarodne konferencije Intranslaw koja će se održati 12. i 13. listopada u Kongresnom centru Forum Zagreb. Jedinstvena je ovo prilika da se struka, znanost, ali druge zainteresirane strane upoznaju s novitetima iz područja transportnog prava i prava osiguranja koji sve više i dublje ulaze u naše živote.

Teme kao što su čist i zelen transport, sigurnost u prometu i sigurnosna zaštita, digitalizacija u transportu, multimodalni transport, moderni izazovi za luke, ali i pitanja regulacija bespilotnih letjelica i ostalih autonomnih vozila – neke su od tema ovogodišnje konferencije koja okuplja vodeće stručnjake iz područja transportnog prava. Također, izvrsna je ovo prilika za sve zainteresirane iz Hrvatske da sudjeluju u radu konferencije i informiraju se o novitetima koja zaista mogu uvelike olakšati ili pak otežati poslovanje gotovo svih industrija, ali i običnih građana.

Ova međunarodna znanstveno-stručna konferencija svake dvije godine pruža priliku stranim i domaćim stručnjacima i znanstvenicima u području transporta i osiguranja da se okupe i razmijene specijalizirana znanja i iskustva te da kroz argumentiranu raspravu pomognu u rješavanju otvorenih problema.

Transport je danas dominantno intermodalan te se odvija sinergijom usluga različitih grana prometa. Stoga je cilj konferencije kreirati forum za protok i razmjenu informacija, znanja i iskustava između privatnog i javnog sektora, između struke i znanosti i među svim granama transporta. Želja je organizatora održavati kvalitetan prostor za okupljanje stručnjaka svih profila: prijevoznika i operatera u svim vrstama prijevoza, upravitelja infrastrukture, pomorskih i transportnih osiguratelja, pratećih investitora (bankarskog sektora), djelatnika državne uprave, međunarodnih organizacija, tijela Europske unije, regulatornih agencija, znanstvenika, sudaca, odvjetnika i strukovnih udruga i svih drugih subjekata u području transporta i pratećih djelatnosti. Vjeruje se da će svi oni međusobnim umrežavanjem, informiranjem i razmjenom znanja o brojnim otvorenim pitanjima transportnog prava doprinijeti unaprjeđenju vlastitog poslovanja, ali i konkurentnosti domaće i regionalne industrije transporta i osiguranja u oštroj tržišnoj utakmici na svjetskom i jedinstvenom europskom tržištu transportnih usluga.

Za prijavu na konferenciju potrebno se registrirati na službenoj stranici i ispuniti obrazac u rubrici o konferenciji. Konferenciju organiziraju Hrvatsko društvo za transportno pravo, Pravni fakultet u Zagrebu, Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i Institut za međunarodno transportno pravo iz Rouena. Glavni sponzor je Croatia osiguranje d.d.

Komentari na članak

Vezani članci

Pravni fakultet/Sveučilište

344. rođendan zagrebačkog sveučilišta

Tjedan Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu utemeljeno je u drugoj polovini 17. stoljeća. To je ujedno i najstarije hrvatsko sveučilište, a u Europi je svrstano u sveučilišta s najdužom tradicijom.

„Ništa nije uzalud“

Projekt „Zid koji Govori“

INTERVJU: Studenti novinarstva čuvaju od zaborava zagrebačku uličnu umjetnost

Projekt „Zid koji Govori“ pokrenuli su zagrebački studenti novinarstva koji nastoje uličnu umjetnost približiti svakome, posebno mladima. S nama su podijelili svoje viđenje ulične umjetnosti te najljepše poruke pronađene na zagrebačkim zidovima.

Spread the culture 2016

Natjecanja i plesne radionice

„Spread The Culture“ rasplesat će Zagreb početkom nove godine

U sklopu programa Spread The Culture prvog dana održat će se natjecanje u hip-hop plesu, čiji će domačin biti Metropolis Club, dok je drugi dan rezerviran za plesne radionice koje će se odvijati u Fankadelik dance school.

Hrvatska zastava

Konferencija Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Mladi poručuju: „Mi ostajemo u Hrvatskoj"

Mladi iz udruge SSMH jedinstvenom konferencijom pružaju modele i alate koji mladima pomažu pronaći rješenja za njihove probleme, a što bi u konačnici trebalo dovesti do smanjenja njihova iseljavanja iz Hrvatske.

Šalata

Dan sportskih objekata grada Zagreba

Na dan sv. Nikole besplatno klizanje i bazeni

Grad Zagreb se nada kako će ovo biti tradicija i dio projekta Advent u Zagrebu, te bi na taj način i u ovo hladno doba građanima glavnog grada Hrvatske i njegovim brojnim posjetitieljima, upotpunio rekreativnu i kulturnu ponudu.