Sveučilište u Zagrebu

Poznati su ovogodišnji dobitnici Rektorove nagrade

Rektorat pročelje

Svečanost dodjele Rektorove nagrade održat će se u petak 17. lipnja u 11 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta. Studentima će nagrade dodijeliti rektor prof. dr. sc. Damir Boras u nazočnosti prorektora, dekana fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu te drugih uzvanika.

Na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu objavljen je popis studenata dobitnika Rektorove nagrade za akademsku godinu 2015/2016. Rektor prof. dr. sc. Damir Boras ove će godine dodijeliti 182 priznanja u ukupno pet kategorija.

Na temelju Natječaja za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2015/2016., pravo prijave imali su svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. U skladu s Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade, koji je Senat usvojio na sjednici 9. veljače 2016., studenti su svoje radove mogli prijavljivati u šest kategorija.

Na natječaj su se prijavljivali elektroničkim putem, putem posebnih obrazaca objavljenih na mrežnim stranicama Sveučilišta, zaključno do 29. travnja. Povjerenstvo za dodjelu Rektorove nagrade pregledalo je i ocijenilo pristigla 262 rada, nakon čega je rektoru dostavilo prijedlog nagrađenih. Konačnu odluku donio je upravo gospodin Boras.

U kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad jednog ili dvaju autora Rektorovom nagradom bit će nagrađeno 130 radova. U kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora) nagrađena će biti 24 rada. U kategoriji veliki timski znanstveni i umjetnički rad (više od 10 autora) Rektorovu su nagradu dobila tri rada. Za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova dodijelit će se osam nagrada. Za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici, nagradit će se 17 radova. Rektorova nagrada u kategoriji individualni ili timski i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja ove godine neće biti dodijeljena.

Svečanost dodjele Rektorove nagrade održat će se u petak 17. lipnja u 11 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta. Studentima će nagrade dodijeliti rektor prof. dr. sc. Damir Boras u nazočnosti prorektora, dekana fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu te drugih uzvanika. U okviru svečanosti, bit će organizirana izložba postera na kojima će nagrađeni studenti predstaviti svoje radove. Posjetitelji će je moći razgledati do 27. lipnja.

Sažetci svih nagrađenih radova na hrvatskom i engleskom jeziku bit će objavljeni na mrežnoj stranici Sveučilišta, a cjeloviti nagrađeni radovi u zasebnoj sveučilišnoj publikaciji. Popis dobitnika Rektorove nagrade dostupan je na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Izložba Volim matematiku

Galerija Klovićevi dvori

Izložba „Volim matematiku” u Klovićevim dvorima: Razvijte ljubav prema matematici i otkrijte gdje se skriva u svakodnevnim predmetima

Probuditi ljubav prema matematici misija je pedagoga Schierschera. Stoga je za svoju nastavu u gimnaziji u Vaduzu (Liechtenstein) nabavio posebne modele u kojima se matematika materijalizira.

SCool Fest: Otvorenje

Radićevi dani

FOTO: Otvoren SCool Fest

Besplatna zabava, sport i edukacija. Sve to nudi studentski festival SCool Fest koji je otvoren u Kinu Forum u Studentskom domu Stjepan Radić.

Otvorenje samostalne izložbe Ane Sabolić pod nazivom "Get lost please"

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci

Otvorenje samostalne izložbe Ane Sabolić pod nazivom "Get lost please"

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci poziva na otvorenje samostalne izložbe Ane Sabolić pod nazivom "Get lost please" koja će se održati u petak 23. listopada 2015. u 20 sati u Galeriji SKC u Omladinskom kulturnom centru Palach.

Izložba

Izložba i film „Crtežom protiv zaborava"

„Svi smo od krvi i mesa, svi smo ovdje sada, u ovom trenutku i svi ćemo umrijeti"

Na ovogodišnjem Festivalu tolerancije – JFF Zagreb prikazan je nagrađivani dokumentarni film „Crtežom protiv zaborava" koji bilježi istoimeni rad umjetnika Manfreda Bockelmanna. Autor portretima odaje počast djeci koju su ubili nacisti tijekom holokausta. Imali smo čast razgovarati s producentom filma, Davidom Kuncom.

Pisanje

Poziv studentima

Prvi broj časopisa „Foo2rama" u potrazi za studentskim radovima

Kako bi se unaprijedile visokoškolske djelatnosti studenata, „Futuri Magistri" pozivaju ih da pošalju svoje radove za prvo izdanje časopisa koji pokreću do 3. prosinca.