Sveučilište u Zagrebu

Poznati su ovogodišnji dobitnici Rektorove nagrade

Rektorat pročelje

Svečanost dodjele Rektorove nagrade održat će se u petak 17. lipnja u 11 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta. Studentima će nagrade dodijeliti rektor prof. dr. sc. Damir Boras u nazočnosti prorektora, dekana fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu te drugih uzvanika.

Na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu objavljen je popis studenata dobitnika Rektorove nagrade za akademsku godinu 2015/2016. Rektor prof. dr. sc. Damir Boras ove će godine dodijeliti 182 priznanja u ukupno pet kategorija.

Na temelju Natječaja za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2015/2016., pravo prijave imali su svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. U skladu s Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade, koji je Senat usvojio na sjednici 9. veljače 2016., studenti su svoje radove mogli prijavljivati u šest kategorija.

Na natječaj su se prijavljivali elektroničkim putem, putem posebnih obrazaca objavljenih na mrežnim stranicama Sveučilišta, zaključno do 29. travnja. Povjerenstvo za dodjelu Rektorove nagrade pregledalo je i ocijenilo pristigla 262 rada, nakon čega je rektoru dostavilo prijedlog nagrađenih. Konačnu odluku donio je upravo gospodin Boras.

U kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad jednog ili dvaju autora Rektorovom nagradom bit će nagrađeno 130 radova. U kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora) nagrađena će biti 24 rada. U kategoriji veliki timski znanstveni i umjetnički rad (više od 10 autora) Rektorovu su nagradu dobila tri rada. Za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova dodijelit će se osam nagrada. Za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici, nagradit će se 17 radova. Rektorova nagrada u kategoriji individualni ili timski i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja ove godine neće biti dodijeljena.

Svečanost dodjele Rektorove nagrade održat će se u petak 17. lipnja u 11 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta. Studentima će nagrade dodijeliti rektor prof. dr. sc. Damir Boras u nazočnosti prorektora, dekana fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu te drugih uzvanika. U okviru svečanosti, bit će organizirana izložba postera na kojima će nagrađeni studenti predstaviti svoje radove. Posjetitelji će je moći razgledati do 27. lipnja.

Sažetci svih nagrađenih radova na hrvatskom i engleskom jeziku bit će objavljeni na mrežnoj stranici Sveučilišta, a cjeloviti nagrađeni radovi u zasebnoj sveučilišnoj publikaciji. Popis dobitnika Rektorove nagrade dostupan je na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Galerija SKC Rijeka

Izložba u Galeriji SKC

Drča negira sigurnu antropocentričku liniju u sklopu "Zvučnog zida"

Projektom "Zvučni zid" postavljaju se samostalne izložbe manje poznatih mladih umjetnika. Idući je na redu Stanislav Drča.

Izložba Mirana Šabića

Izložba u Splitu

Kao dio doktorskog rada nastala izložba „Arhiviranje memorije”

Miran Šabić svoje je istraživanje bazirao na osobnim sjećanjima kroz slike koje pojedinac pohranjuje tijekom života, a pojavljuju se skupno u trenutku prijelaza u kliničku smrt.

Sveučilište u Zagrebu

Pet zagrebačkih institucija potpisalo suradnju na neodređeno vrijeme

Potpisan Sporazum o suradnji na projektu "Tehnološki park Zagreb"

Sporazum o suradnji između Grada Zagreba, Razvojne agencije Zagreb, Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike i računarstva i Instituta Ruđer Bošković zaključen je na neodređeno vrijeme.

321 Dizajniraj!

Izložba u Klubu mladih Split

Miš za pobjednika natjecanja „3,2,1 – Dizajniraj!”, a torta posjetiteljima

Otvorenje izložbe radova nastalih na natjecanju u grafičkom dizajnu koje je organizirao Klub mladih Split zakazano je za 23. siječnja u 18 sati. Proglasit će se pobjednik te će mu se dodijeliti nagrada, a pridružiti se mogu svi zainteresirani.

Nove subvencije

Upitna još jedna reforma

Koliko će novca Ministarstvo izdvajati po studentu?

Čini se da je pred nama još jedna reforma visokog školstva. Ovoga puta radi se o dogovoru između fakulteta sastavnica Sveučilišta u Zagrebu te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta oko iznosa godišnje subvencije školovanja studenata različitih područja.