Sveučilište u Zagrebu

Poznati su ovogodišnji dobitnici Rektorove nagrade

Rektorat pročelje

Svečanost dodjele Rektorove nagrade održat će se u petak 17. lipnja u 11 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta. Studentima će nagrade dodijeliti rektor prof. dr. sc. Damir Boras u nazočnosti prorektora, dekana fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu te drugih uzvanika.

Na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu objavljen je popis studenata dobitnika Rektorove nagrade za akademsku godinu 2015/2016. Rektor prof. dr. sc. Damir Boras ove će godine dodijeliti 182 priznanja u ukupno pet kategorija.

Na temelju Natječaja za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2015/2016., pravo prijave imali su svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. U skladu s Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade, koji je Senat usvojio na sjednici 9. veljače 2016., studenti su svoje radove mogli prijavljivati u šest kategorija.

Na natječaj su se prijavljivali elektroničkim putem, putem posebnih obrazaca objavljenih na mrežnim stranicama Sveučilišta, zaključno do 29. travnja. Povjerenstvo za dodjelu Rektorove nagrade pregledalo je i ocijenilo pristigla 262 rada, nakon čega je rektoru dostavilo prijedlog nagrađenih. Konačnu odluku donio je upravo gospodin Boras.

U kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad jednog ili dvaju autora Rektorovom nagradom bit će nagrađeno 130 radova. U kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora) nagrađena će biti 24 rada. U kategoriji veliki timski znanstveni i umjetnički rad (više od 10 autora) Rektorovu su nagradu dobila tri rada. Za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova dodijelit će se osam nagrada. Za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici, nagradit će se 17 radova. Rektorova nagrada u kategoriji individualni ili timski i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja ove godine neće biti dodijeljena.

Svečanost dodjele Rektorove nagrade održat će se u petak 17. lipnja u 11 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta. Studentima će nagrade dodijeliti rektor prof. dr. sc. Damir Boras u nazočnosti prorektora, dekana fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu te drugih uzvanika. U okviru svečanosti, bit će organizirana izložba postera na kojima će nagrađeni studenti predstaviti svoje radove. Posjetitelji će je moći razgledati do 27. lipnja.

Sažetci svih nagrađenih radova na hrvatskom i engleskom jeziku bit će objavljeni na mrežnoj stranici Sveučilišta, a cjeloviti nagrađeni radovi u zasebnoj sveučilišnoj publikaciji. Popis dobitnika Rektorove nagrade dostupan je na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/balance-beach-ocean-person-sand-1842292/

Tjelovježba i mentalna aktivnost

Jogom vježbamo ne samo tijelo nego i um

Znanstvenici kalifornijskog sveučilišta dokazali su da jogom poboljšavamo kontroliranje pažnje te odgađamo pad mozgovnih aktivnosti.

Rektorat pročelje

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu uputilo poziv za iskazivanje interesa za poslijediplomski studij Intelektualno vlasništvo

Zbog ograničenog broja upisnih mjesta prednost pri upisu na studij imat će kandidati koji su iskazali interes za upis na studij.

SCZG izvana

Studentski centar Zagreb

Objavljeni rezultati natječaja za smještaj u zagrebačke studentske domove

SC Zagreb objavio je rezultate Natječaja za smještaj za narednu akademsku godinu. Također, u tijeku su rezervacije „starih soba" za studente koji ostvaruju pravo na smještaj.

SCZG dvorište

Prilika za studente Sveučilišta u Zagrebu

Osmislite vizualni identitet zagrebačke Smotre Sveučilišta

Studenti Sveučilišta u Zagrebu mogu sudjelovati u osmišljavanju vizualnog identiteta Smotre Sveučilišta koja će se održati u prostorima Studentskog centra od 17. do 19. studenog 2016. godine.

Veličanstveni Vranyczanyjevi

Poznati mecene

„Veličanstveni Vranyczanyjevi“ – izložba o životu jedne plemićke obitelji

Obitelj Vranyczany svojevremeno je mnogo vrednota darovala Zagrebu. Sada joj ovaj grad to vraća otvaranjem izložbe u Muzeju za umjetnost i obrt.