Sveučilište u Zagrebu

Poznati su ovogodišnji dobitnici Rektorove nagrade

Rektorat pročelje

Svečanost dodjele Rektorove nagrade održat će se u petak 17. lipnja u 11 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta. Studentima će nagrade dodijeliti rektor prof. dr. sc. Damir Boras u nazočnosti prorektora, dekana fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu te drugih uzvanika.

Na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu objavljen je popis studenata dobitnika Rektorove nagrade za akademsku godinu 2015/2016. Rektor prof. dr. sc. Damir Boras ove će godine dodijeliti 182 priznanja u ukupno pet kategorija.

Na temelju Natječaja za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2015/2016., pravo prijave imali su svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. U skladu s Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade, koji je Senat usvojio na sjednici 9. veljače 2016., studenti su svoje radove mogli prijavljivati u šest kategorija.

Na natječaj su se prijavljivali elektroničkim putem, putem posebnih obrazaca objavljenih na mrežnim stranicama Sveučilišta, zaključno do 29. travnja. Povjerenstvo za dodjelu Rektorove nagrade pregledalo je i ocijenilo pristigla 262 rada, nakon čega je rektoru dostavilo prijedlog nagrađenih. Konačnu odluku donio je upravo gospodin Boras.

U kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad jednog ili dvaju autora Rektorovom nagradom bit će nagrađeno 130 radova. U kategoriji za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora) nagrađena će biti 24 rada. U kategoriji veliki timski znanstveni i umjetnički rad (više od 10 autora) Rektorovu su nagradu dobila tri rada. Za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova dodijelit će se osam nagrada. Za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici, nagradit će se 17 radova. Rektorova nagrada u kategoriji individualni ili timski i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja ove godine neće biti dodijeljena.

Svečanost dodjele Rektorove nagrade održat će se u petak 17. lipnja u 11 sati u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta. Studentima će nagrade dodijeliti rektor prof. dr. sc. Damir Boras u nazočnosti prorektora, dekana fakulteta i akademija Sveučilišta u Zagrebu te drugih uzvanika. U okviru svečanosti, bit će organizirana izložba postera na kojima će nagrađeni studenti predstaviti svoje radove. Posjetitelji će je moći razgledati do 27. lipnja.

Sažetci svih nagrađenih radova na hrvatskom i engleskom jeziku bit će objavljeni na mrežnoj stranici Sveučilišta, a cjeloviti nagrađeni radovi u zasebnoj sveučilišnoj publikaciji. Popis dobitnika Rektorove nagrade dostupan je na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Jesenska priča o štitnjači

Otvorenje izložbe

Stručnjaci ispričali „Jesensku priču o štitnjači”

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače otvorila je izložbu akademske slikarice Zorice Turkalj. Idući pothvat čini u suradnji s udrugom Mogu sve. Naime, pripremaju puštanje tisuća lampiona na zagrebačkim fontanama.

Alfred Joseph Hitchcock

Narodni muzej Zadar

Godišnjica Hitchcockova posjeta Zadru

Predavanje će održati studenti treće godine Odjela za povijest umjetnosti sa Sveučilišta u Zadru.

Sveučilište u Zagrebu

Arhitektonski fakultet u Zagrebu

Nagrađeni najbolji studentski projekti Studija dizajna

Čak četiri nagrade i sedam priznanja dodijeljeno je studentima Arhitektonskog fakulteta za najbolje projekte u prethodnoj akademskoj godini.

Studenti

Udruga Val nove generacije

Seminar medijske pismenosti za mlade

Seminar je besplatan, a namijenjen je studentima i učenicima trećih i četvrtih razreda srednjoškolskih ustanova, kao i onima kojima novinarstvo nije samo poziv, već i područje interesa.

Vojnici

Vojni studijski programi

Dva nova preddiplomska studija

U suradnji Oružanih snaga Republike Hrvatske i Sveučilišta u Zagrebu nastala su dva nova vojna studijska programa na koje će upisi biti omogućeni od ove godine.