LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt "Edukacijom do zaposlenja"

Poznati stručnjaci otkrivaju kako zablistati pred poslodavcem

Međunarodna komora mladih organizira projekt "Edukacijom do zaposlenja" čiji je cilj upoznavanje mladih s tržištem rada, pisanjem životopisa i molbi te isticanjem na razgovoru za posao.

Međunarodna komora mladih organizira projekt "Edukacijom do zaposlenja" čiji je cilj upoznavanje mladih s tržištem rada, pisanjem životopisa i molbi te isticanjem na razgovoru za posao.

Međunarodna komora mladih ili JCI Rijeka (Junior Chamber International) organizira projekt Edukacijom do zaposlenja kojem mogu prisustvovati svi zainteresirani i koji će se održati 6. svibnja 2017. godine s početkom u 10:00 sati na Filozofskom fakultetu na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Međunarodna komora mladih djeluje kroz više od 5 000 lokalnih organizacija u više od 110 zemalja svijeta, okuplja oko 200 000 članova iz različitih područja zanimanja te je jedna od najvećih međunarodnih neprofitnih organizacija. Također, jedna je od partnera UN-a, dok u Hrvatskoj djeluje kroz tri lokalne organizacije, a to su JCI Rijeka, JCI Zagreb i JCI Split.

Projekt se provodi u obliku predavanja, a njegov je cilj educirati studente i mlade o njihovom prvom koraku na tržištu rada i to od strane stručnjaka i relevantnih institucija. Sudionici će moći dobiti odgovore na pitanja kao što su kako napisati životopis, kako se predstaviti na razgovoru za posao, što se očekuje od potencijalnog zaposlenika na tržištu rada te kako se izdvojiti u masi i biti poželjan zaposlenik. Za kraj, bit će predstavljene mjere zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Inicijativa privatnog sektora za mlade Hrvatske udruge poslodavaca.

Projekt "Edukacijom do zaposlenja", FOTO: Facebook/Edukacijom do zaposlenja

Teme koje će se obraditi na predavanjima

Kako napisati dobar životopis i motivacijsko pismo što će predavati Ivana Krbavčić iz JGL-a.
Kandidati za posao i kako ih vide poslodavci što će obraditi Alen Marot, stručnjak iz područja organizacijske psihologije i menadžmenta te osnivač Edukacijsko savjetodavnog centra Optimum.
Predstavljanje programa Inicijativa za mlade koju će predstaviti Hrvatska udruga poslodavaca, a koja omogućuje studentima održavanje stručnih praksi za vrijeme studija.
Predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s ciljem poticanja zapošljavanja, dodatnih edukacija i očuvanja radnih mjesta.

Sudjelovanje na svim predavanjima je potpuno besplatno, a s obzirom na to da je broj sudionika ograničen na 150 potrebno je prijaviti se i to na e-mail adresu edukacija.jci.ri@gmail.com do 4. svibnja 2017. godine, a novosti možete pratiti na Facebook stranici. 

FOTO: PIXABAY