Časopis studenata kroatistike

Poziv studentima na slanje radova za objavu u 4. broju časopisa Jat

Časopis Jat

Uredništvo časopisa Jat zaprima radove studenata o intertekstualnosti, intermedijalnosti i interdisciplinarnosti za objavu u novom broju. Radove i upite studenti mogu slati do 1. svibnja 2018.

Uredništvo časopisa studenata kroatistike Jat i ove godine nastavlja s radom na novom broju časopisa. Nakon prošlogodišnjeg broja Jata podnaslova Identitet, ideologija, jezik, književnost uredništvo je odlučilo da će tema ovogodišnjeg broja biti Intertekstualnost, intermedijalnost, interdisciplinarnost.

U stvaranju četvrtog broja časopisa studenata kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu pozvani su sudjelovati svi studenti slanjem svojih radova o zadanoj temi. Uredništvo očekuje radove koji tematiziraju različita područja premrežavanja u hrvatskoj i svjetskoj književnosti. S obzirom na to da digitalno doba otvara brojne mogućnosti, čini se bitnim propitati kako ono intervenira u tekst, film i kazalište, ali i u širu kulturnu sferu te koje su mogućnosti književnosti i umjetnosti danas.

– Potičemo vas na slanje radova koji zadiru u problematiku teksta i jezika, ispituju granice književnosti i otvaraju prostor interdisciplinarnoj suradnji različitih književnih i lingvističkih disciplina, primjerice stilistike, književne teorije i povijesti, tekstne lingvistike, gramatike roda itd. Također nas zanimaju vaši teorijski osvrti na probleme identiteta i njegove jezične uvjetovanosti, desubjektivizacije, zamora materijalom i potrage za novim žanrovskim i formalnim rješenjima. Kamo nas vodi preispitivanje i slabljenje granica unutar različitih znanstvenih područja, njihovo pretapanje i jezični eksperimenti proizašli iz takvih doticaja? – najavilo je uredništvo. 

Smjernice nisu ograničavajuće, pa uredništvo ohrabruje studente da u pristupu temi budu kreativni. Također, studenti mogu poslati i svoje umjetničke radove (kraća proza i poezija) ili kritičke radove jer će dio časopisa biti posvećen i književno-umjetničkoj produkciji i recenzijama. Svoje radove te eventualne upite studenti mogu poslati do 1. svibnja 2018. na elektroničku adresu casopis.jat@gmail.com. Upute o načinu citiranja i navođenja literature dostupne su na poveznici, a starije brojeve časopisa možete pronaći na portalu znanstvenih časopisa Hrčak.

Komentari na članak

Vezani članci

Dani komunikacije 2016

Vrhunski predavači gostuju u Rovinju

Na Danima komunikacija očekuje se preko 1500 posjetitelja

Na Danima komunikacija prvi će se put održati natjecanje za mlade agencijske profesionalce pod imenom Young Lions, koji je dio globalnog natjecanja u sklopu kanskog festivala.

O'ROCK FEST

Prilika za neafirmirane demo bendove

Otvorene prijave za 11. O'ROCK FEST

Ako druženje s mnoštvom drugih bendova te mogućnost sudjelovanja u popratnim sadržajima nisu dovoljna motivacija, treba naglasiti da prvih nekoliko bendova dobiva vrijedne nagrade.

Šut

Olimpijske igre 2016.

Volontirajte u Brazilu na Olimpijadi

Oduvijek ste sanjali da ćete jednog dana biti na Olimpijskim igrama? Rio 2016 volonter program vam sada nudi tu mogućnost. Rok za prijavu je 15. studenoga, a volonterima su osigurani hrana, prijevoz po Riu, ekskluzivni tečajevi kao i obogaćen CV.

Coca Cola traži pripravnike

Uči, zalaži se, iskaži se!

Postani dio „Coca-Cola” tima

Kako stoji u najavi na web-stranici „Coca-Cole”, ukoliko ste mladi i želite raditi s vrhunskim stručnjacima, sada je vrijeme da se prijavite! Možda „Coca-Cola” traži baš tebe!

Diplomanti s togama i kapama

Poziv na stručno osposobljavanje

Grad Pula traži 24 pripravnika

Pripravniku Hrvatski zavod za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu u visini od 2400 kuna mjesečno. Doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje i zaštitu na radu snosi HZZ.