Predstavljanje na Sveučilištu u Zagrebu

Poslijediplomski studij Konferencijsko prevođenje otvara vrata širom EU-a; saznajte sve o njemu

Pravni fakultet/Sveučilište

Institucije Europske unije već nekoliko godina osjećaju nedostatak vrhunskih simultanih i konsekutivnih prevoditelja za hrvatski jezik, što specijalistički studijski program Konferencijsko prevođenje čini dodatno atraktivnim.

Ovog petka, 7. lipnja 2019, u 18 sati u Centru za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu (Zvonimirova 8) predstavit će se sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij Konferencijsko prevođenje. Događaj organizira Sveučilište u suradnji s Općom upravom Europske komisije za konferencijsko prevođenje (DG Interpretation) i Upravom za konferencijsko prevođenje Europskoga parlamenta.

Predstavljanje se organizira s ciljem informiranja potencijalnih budućih studenata i šire javnosti o ovom specijalističkom studiju te poticanja kandidata na upis programa, završetkom kojega im se otvaraju mogućnosti pronalaska zaposlenja širom EU-a. Institucije Europske unije već nekoliko godina osjećaju nedostatak vrhunskih simultanih i konsekutivnih prevoditelja za hrvatski jezik, što ovaj specijalistički studijski program čini dodatno atraktivnim.

Program studija Konferencijsko prevođenje izvodi se na Sveučilištu u Zagrebu od ak. god. 2005/2006, a njegov je cilj obrazovati profesionalne konferencijske prevoditelje. U okviru programa studija studenti ne uče jezik, nego stječu vještine konsekutivnog i simultanog prevođenja. Poznavanje stranih i materinskog jezika preduvjeti su za upis na studij. Po njegovu završetku stječe se akademski naziv sveučilišni specijalist konferencijskoga prevođenja.

Komentari na članak

Vezani članci

Damir Boras

Sveučilište u Zagrebu

Prof. dr. sc. Damir Boras stupio na dužnost rektora Sveučilišta u Zagrebu

Prof. dr. sc. Damir Boras, dosadašnji dekan Filozofskog fakulteta, stupio je 1. listopada 2014. na dužnost rektora Sveučilišta u Zagrebu.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Raspisan natječaj za stipendije Sveučilišta u Zagrebu

Stipendije se dodjeljuju u četiri kategorije, a ukupan iznos svake od njih po jednom je studentu 10 tisuća kuna. Prijave su moguće do 19. ožujka u ponoć.

Stipendije

Sveučilište u Zagrebu

Objavljeni prvi rezultati Erasmus+ natječaja za akademsku godinu 2016/2017.

Objavljene su prve rang liste studenata za Erasmus+ program koje su složila fakultetska povjerenstva. Provjerite jeste li dobili stipendiju za studiranje u inozemstvu.

Polufinale sveučilišnog prvenstva 2011

Zagrebačko sveučilišno natjecanje u rukometu došlo je do polufinala

Poznati su studentski rukometni polufinalisti

Polufinalisti su: Fakultet prometnih znanosti, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Fakultet elektrotehnike i računarstva i Ekonomski fakultet.

Rektorat pročelje

Na današnji dan

Dan Sveučilišta u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu spada među najstarija sveučilišta u Europi te je najstarije sveučilište u Hrvatskoj s neprekidnim djelovanjem.