Predstavljanje na Sveučilištu u Zagrebu

Poslijediplomski studij Konferencijsko prevođenje otvara vrata širom EU-a; saznajte sve o njemu

Pravni fakultet/Sveučilište

Institucije Europske unije već nekoliko godina osjećaju nedostatak vrhunskih simultanih i konsekutivnih prevoditelja za hrvatski jezik, što specijalistički studijski program Konferencijsko prevođenje čini dodatno atraktivnim.

Ovog petka, 7. lipnja 2019, u 18 sati u Centru za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu (Zvonimirova 8) predstavit će se sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij Konferencijsko prevođenje. Događaj organizira Sveučilište u suradnji s Općom upravom Europske komisije za konferencijsko prevođenje (DG Interpretation) i Upravom za konferencijsko prevođenje Europskoga parlamenta.

Predstavljanje se organizira s ciljem informiranja potencijalnih budućih studenata i šire javnosti o ovom specijalističkom studiju te poticanja kandidata na upis programa, završetkom kojega im se otvaraju mogućnosti pronalaska zaposlenja širom EU-a. Institucije Europske unije već nekoliko godina osjećaju nedostatak vrhunskih simultanih i konsekutivnih prevoditelja za hrvatski jezik, što ovaj specijalistički studijski program čini dodatno atraktivnim.

Program studija Konferencijsko prevođenje izvodi se na Sveučilištu u Zagrebu od ak. god. 2005/2006, a njegov je cilj obrazovati profesionalne konferencijske prevoditelje. U okviru programa studija studenti ne uče jezik, nego stječu vještine konsekutivnog i simultanog prevođenja. Poznavanje stranih i materinskog jezika preduvjeti su za upis na studij. Po njegovu završetku stječe se akademski naziv sveučilišni specijalist konferencijskoga prevođenja.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Zagrebu

Upozorenje studentske pravobraniteljice

Došao kraj nezakonitom naplaćivanju dokumenata na sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu?

Sveučilište u Zagrebu poduprijelo je zahtjeve studentske pravobraniteljice Barbare Šimić i svim je sastavnicama upućeno upozorenje da što prije ukinu nezakonitu naplatu dokumenata.

Pravni fakultet u Zagrebu

Studentski zbor Svučilišta u Zagrebu i studentskih zborova sastavnica

Završila prijava kandidata za studentske zborove

Ponovljeni studentski izbori održati će se 14. i 15. listopada od 8 do 20 sati

Naslovna

Hrvatski sabor

Donesite zakone kao zastupnici u Simuliranom parlamentu

Iako ste još uvijek studenti, to ne znači da ne možete doći do saborskih klupa i okušati se u ulozi zastupnika. Europska udruga studenata prava Zagreb (ELSA Zagreb) organizira projekt pod nazivom Simulirani parlament koji već godinama okuplja više od 100 mladih ljudi. 

Studenti doktorskih studija HKS-a

Povijesni čin

Prvi put započelo izvođenje nastave na HKS-ovim doktorskim studijima

Započelo je izvođenje prvih akreditiranih doktorskih studija na HKS-u – studija Povijesti i studija Sociologija: vrijednosti, identitet i društvene promjene.

FER pogled sa stanice

Predavanje o pokretanju start-up tvrtki na sveučilištima

Profesor Burton H. Lee dolazi na zagrebački FER

U četvrtak, 16. travnja 2015., na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održat će se predavanje profesora Burtona H. Leeja sa Sveučilišta Stanford o pokretanju start-up tvrtki na sveučilištima.