Dan otvorenih vrata

Posjetite mini pivovaru na zagrebačkom PBF-u

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu 23. travnja održava se Dan otvorenih vrata. Očekuju vas zanimljiva predavanja, radionice i pokloni.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet nakon nekoliko godina 23. travnja ponovno otvara svoja vrata. Od 10 do 16 sati moći ćete sudjelovati na brojnim radionicama i pokusima te poslušati mnoga znanstveno popularna predavanja stručnjaka. Imate priliku saznati nešto više o konopljinom ulju, toksinima koji se nalaze u hrani, bioinformatici, GMO-u i o još mnogim zanimljivim temama.

Predavanja će se održati u P2 dvorani. Irena Barukić govorit će o siru, najsjajnijoj zvijezdi mljekarskog univerzuma. Irena Martinis predstavit će izazove nutricionista u bolnicama. Davor Horvatić pričat će o znanosti kao prvoj liniji obrane od čudotvornih proizvoda i metoda. Jurica Žučko predstavit će temu Bioinformatika naša svagdašnja, a Marko Obranović Ulje konoplje i smije li se to stvarno jesti?!. O suživotu kvasca i znantvenika, predavat će Igor Stuparević. Uslijedit će predavanje Ivane Kmetič pod nazivom Ako ste još gladni - dobar tek! i  GMO? OMG! Ivana Krešimira Sveteca.

Za zatvorene radionice potrebno je rezervirati svoje mjesto putem poveznice. Vrata laboratorija su vam potpuno otvorena. Očekuju vas mnogi interaktivni pokusi i radionice. Saznat ćete kako napraviti vodu za piće, kako hrana izgleda pod velikim povećanjem i još mnogo zanimljivosti.  

Organiziran je posjet mini pivovari koja se nalazi u sklopu Fakulteta, a očekuju vas i pokloni. Organizatori se, uz ostale posjetitelje, nadaju velikom broju maturanata kako bi im pokazali zašto je dobro izabrati PBF za nastavak obrazovanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Kapa na parama

Za inovativne studente

Prijavi se na Nacionalno studentsko startup natjecanje i osvoji vrijedne nagrade

Zagrebački inkubator poduzetništva s partnerima iz Splita, Rijeke i Osijeka priprema natjecanje za inovativne mlade ljude. U borbu za vrijedne nagrade pozvani su svi sudenti ispod 29 godina, a posljednji rok za prijavu je 28. prosinca tekuće godine.

isto

Sveučilište u Splitu

Centar za savjetovanje studenata organizira radionice komunikacijskih vještina, prijave u tijeku

Centar za savjetovanje studenata Sveučilišta u Splitu priprema dvije radionice komunikacijskih vještina. Prva će se održati 22.11, a druga 29.11.

stresonja6

Savjeti za poboljšanje kvalitete života za vrijeme studiranja

FOTO: Kako preživjeti studentske dane?

Donosimo 8 korisnih savjeta za samopomoć u stresnim situacijama u kojima ćeš se sasvim sigurno naći tokom svoga studentskoga života.

Regional Case Study

Studentsko natjecanje

Rješavanjem poslovnih slučajeva na Regional Case Studyju do 12 000 kuna

Prijave za Regional Case Study otvorene su do 9. studenog. Natjecatelje očekuju četiri poslovna slučaja i nagradni fond od 12 000 kuna.

Makarska

Prijave do 10. studenog

Makarska sufinancira javni prijevoz svojim studentima

U proračunu grada Makarske, osigurano je 60 tisuća kuna za sufinanciranje javnog prijevoza studentima.