Dan otvorenih vrata

Posjetite mini pivovaru na zagrebačkom PBF-u

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu 23. travnja održava se Dan otvorenih vrata. Očekuju vas zanimljiva predavanja, radionice i pokloni.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet nakon nekoliko godina 23. travnja ponovno otvara svoja vrata. Od 10 do 16 sati moći ćete sudjelovati na brojnim radionicama i pokusima te poslušati mnoga znanstveno popularna predavanja stručnjaka. Imate priliku saznati nešto više o konopljinom ulju, toksinima koji se nalaze u hrani, bioinformatici, GMO-u i o još mnogim zanimljivim temama.

Predavanja će se održati u P2 dvorani. Irena Barukić govorit će o siru, najsjajnijoj zvijezdi mljekarskog univerzuma. Irena Martinis predstavit će izazove nutricionista u bolnicama. Davor Horvatić pričat će o znanosti kao prvoj liniji obrane od čudotvornih proizvoda i metoda. Jurica Žučko predstavit će temu Bioinformatika naša svagdašnja, a Marko Obranović Ulje konoplje i smije li se to stvarno jesti?!. O suživotu kvasca i znantvenika, predavat će Igor Stuparević. Uslijedit će predavanje Ivane Kmetič pod nazivom Ako ste još gladni - dobar tek! i  GMO? OMG! Ivana Krešimira Sveteca.

Za zatvorene radionice potrebno je rezervirati svoje mjesto putem poveznice. Vrata laboratorija su vam potpuno otvorena. Očekuju vas mnogi interaktivni pokusi i radionice. Saznat ćete kako napraviti vodu za piće, kako hrana izgleda pod velikim povećanjem i još mnogo zanimljivosti.  

Organiziran je posjet mini pivovari koja se nalazi u sklopu Fakulteta, a očekuju vas i pokloni. Organizatori se, uz ostale posjetitelje, nadaju velikom broju maturanata kako bi im pokazali zašto je dobro izabrati PBF za nastavak obrazovanja.

Komentari na članak

Vezani članci

SCool Fest

Zagrebački Project-X

Dođite na legendarnu Šarijadu, najjači studentski party u Zagrebu

Jedan od najstarijih studentskih tuluma za sve stanare popularne "Šare" i sve željne izvrsne zabave.

Motovun Film Festival

Motovun Film Festival

Studentske preporuke za najbolji filmski provod 277 metara iznad realnosti

Studentske akreditacije za gledanje svih filmova, besplatan kamp i festivalski autobus omogućuju mladima nezaboravno iskustvo na Motovun Film Festivalu.

Promocija studenata

Problemi obrazovanja

Sedam neočekivanih troškova studentskog života

Kažu nam da je visoko obrazovanje u Hrvatskoj besplatno, no svi dobro znamo da ono nosi mnoge visoke troškove. Donosimo sedam troškova za koje možda niste znali, a bilo bi dobro da na njih budete spremni.

Tečaj plesa

Studentska zabava

Posljednji trenuci za prijavu na besplatan tečaj plesa za osječke studente

Tečaj je besplatan za sve osječke studente koji žele usavršiti svoje plesne korake i okušati se u plesanju valcera, tanga, sambe, salse, kao i mnogih drugih plesova iz svih krajeva svijeta.

Studenti

„Bilo je dobro dok je trajalo“

Neizbježni simptomi posterasmusovskog nostalgičnog poremećaja

Nakon nekoliko savršenih mjeseci provedenih u inozemstvu, povratak u realnost nikome nije lagan.