Dan otvorenih vrata

Posjetite mini pivovaru na zagrebačkom PBF-u

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

Na zagrebačkom Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu 23. travnja održava se Dan otvorenih vrata. Očekuju vas zanimljiva predavanja, radionice i pokloni.

Prehrambeno-biotehnološki fakultet nakon nekoliko godina 23. travnja ponovno otvara svoja vrata. Od 10 do 16 sati moći ćete sudjelovati na brojnim radionicama i pokusima te poslušati mnoga znanstveno popularna predavanja stručnjaka. Imate priliku saznati nešto više o konopljinom ulju, toksinima koji se nalaze u hrani, bioinformatici, GMO-u i o još mnogim zanimljivim temama.

Predavanja će se održati u P2 dvorani. Irena Barukić govorit će o siru, najsjajnijoj zvijezdi mljekarskog univerzuma. Irena Martinis predstavit će izazove nutricionista u bolnicama. Davor Horvatić pričat će o znanosti kao prvoj liniji obrane od čudotvornih proizvoda i metoda. Jurica Žučko predstavit će temu Bioinformatika naša svagdašnja, a Marko Obranović Ulje konoplje i smije li se to stvarno jesti?!. O suživotu kvasca i znantvenika, predavat će Igor Stuparević. Uslijedit će predavanje Ivane Kmetič pod nazivom Ako ste još gladni - dobar tek! i  GMO? OMG! Ivana Krešimira Sveteca.

Za zatvorene radionice potrebno je rezervirati svoje mjesto putem poveznice. Vrata laboratorija su vam potpuno otvorena. Očekuju vas mnogi interaktivni pokusi i radionice. Saznat ćete kako napraviti vodu za piće, kako hrana izgleda pod velikim povećanjem i još mnogo zanimljivosti.  

Organiziran je posjet mini pivovari koja se nalazi u sklopu Fakulteta, a očekuju vas i pokloni. Organizatori se, uz ostale posjetitelje, nadaju velikom broju maturanata kako bi im pokazali zašto je dobro izabrati PBF za nastavak obrazovanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Der Deutsche Bundestag

Raspisan natječaj

Njemački parlament traži hrvatske stipendiste

Der Deutsche Bundestag poziva sve zainteresirane mlađe od 30 godina da se prijave za Međunarodnu parlamentarnu stipendiju i sudjelovanje u radu njemačkoga parlamenta u Berlinu.

VCZ logo

Volonterski centar Zagreb

Upoznajte se s volontiranjem u međunarodnim kampovima na Međunarodnim danima VCZ-a

Program Međunarodnih dana u VCZ-u namijenjen je svima zainteresiranima za međunarodno volontiranje.

Forum

Obilazak grada

Studenti dobivaju svog vodiča po Zadru!

Udruga CINAZ organizira obilazak za studente i mlade koji žele saznati više o staroj jezgri grada i njegovim kulturno-povijesnim spomenicima.

Zags caffe

Studentska oaza

Zags Caffe – mali kafić za velike provode

Ako tražiš kafić u kojem ćeš se osjećati kao doma, gdje će ti konobar nakon tri naručene kave znati ime i kakvu kavu voliš, dođi u Zags Caffe.

Predavanje predsjednice Ustavnog suda RH

Udruga Pravnik

Pozivaju li se sudovi na načelo demokracije, pita se predsjednica Ustavnog suda

Udruga Pravnik organizirala je predavanje predsjednice Ustavnog suda RH. Brojni studenti su se zainteresirali za aktualne probleme hrvatskog pravosuđa.