Sveučilište u Rijeci

Popularizacija zdrave prehrane na studentskom kongresu u Rijeci

Mršavljenje, jabuka

Cilj je kongresa popularizirati zdravu prehranu te ukazati na neprilike koje nastaju kad je ona nepravilna. Pozvani su svi studenti koji žele predstavljati svoj rad te tematike, ali i oni koji žele znati više ili samo podržati projekt.

Sveučilište u Rijeci poziva studente i buduće liječnike na osmi studentski kongres Prehrana i klinička dijetoterapija. Organizatori su Studentska sekcija Hrvatskog liječničkog zbora i studentska udruga FOSS MedRi, a domaćin kongresa koji će se održati od 16. do 18. lipnja 2017. godine bit će Medicinski fakultet.

Cilj je popularizirati zdravu prehranu i ukazati na njezinu važnost. Kongres ujedno predstavlja i borbu protiv debljine, javnozdravstvenog problema koji je uzrokovala upravo nepravilna prehrana.

Na kongres se mogu prijaviti svi studenti integriranih, preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sa svojim znanstvenim, stručnim ili preglednim radovima koji su vezani za područje i temu kongresa, ali i oni koji žele saznati više o ovoj problematici.

Sudjelovanje na kongresu uključuje plenarna predavanja, studentske i poster sekcije te radionice kao i zbornik sažetaka, kongresnu torbu i materijale. Ponuda uključuje organizirane ručkove i večere, domjenke i zakuske. Svi koji sudjeluju primit će po završetku kongresa potvrdu o sudjelovanju.

Za sudjelovanje, bilo da dolazite kao predavač koji će predstavljati svoj rad ili samo kao posjetitelj, bitno je registrirati se putem online obrasca koji se nalazi na mrežnoj stranici kongresa.

Prijave traju do 16. svibnja 2017. Svi aktivni sudionici, oni koji će predstavljati svoj rad, dužni su prijaviti sažetak svojega rada koji će biti uvršten u zbornik kongresa. Teme rada trebale bi biti vezane za poremećaje u prehrani, sportsku prehranu, dodatke prehrani, GMO, nutrigenominku, kontrolu i kvalitetu namirnica, pretilost ili ostalu problematiku pravilne i nepravilne prehrane.

Dodatne informacije o pravilima sudjelovanja možete pronaći na službenoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Tunis

Studentski zbor Hrvatskih studija poziva sve studente Sveučilišta u Zagrebu:

Prijavite se na apsolventsko putovanje u Tunis

Ako niste apsolvent, a želite nam se pridružiti – nema problema! Šteta je propustiti vožnju džipovima Saharom, jahanje na devama, kupanje u oazama, posjet setu „Ratova zvijezda” i upoznavanje s tuniškom kulturom!

Dioklecijanova palača

Natječaj za stipendije

Traju prijave za dodjelu stipendija Sveučilišta u Splitu

Sveučilište u Splitu dodijelit će 125 stipendija svojim studentima za akademsku godinu 2016./2017. Prijave na natječaj za dodjelu stipendija traju do 20. siječnja 2017. godine.

Jaja

Promijenite prehranu

Masnoće koje će poboljšati vaše zdravlje

Konzumacijom tamne čokolade i orašastih plodova ne samo da ćete smanjiti rizik od srčanih bolesti, nego i proljepšati svoju kožu.

Anoreksija

Motivacija za liječenje

"Dani za mene" – intenzivni ljetni tjedan podrške oboljelima od poremećaja hranjenja

Centar BEA priprema grupe podrške za oboljele od poremećaja hranjenja. Obradit će teme kao što su osnaživanje, emocionalna pismenost, "mindfulness" i odnosi s okolinom.

Osmijeh

Okupljanje u kinu Tuškanac

PerspektivA – drugačija konferencija mladih psihologa

Vođena mišlju da znanost, stručnost, jačanje struke i suradnja unutar struke nikako ne smiju ovisiti o financijskoj situaciji onih koji je čine, održat će se potpuno drugačija konferencija psihologa. Ako ste jedan od onih koji teže za promjenama, prijavite se za sudjelovanje.