Sveučilište u Rijeci

Popularizacija zdrave prehrane na studentskom kongresu u Rijeci

Mršavljenje, jabuka

Cilj je kongresa popularizirati zdravu prehranu te ukazati na neprilike koje nastaju kad je ona nepravilna. Pozvani su svi studenti koji žele predstavljati svoj rad te tematike, ali i oni koji žele znati više ili samo podržati projekt.

Sveučilište u Rijeci poziva studente i buduće liječnike na osmi studentski kongres Prehrana i klinička dijetoterapija. Organizatori su Studentska sekcija Hrvatskog liječničkog zbora i studentska udruga FOSS MedRi, a domaćin kongresa koji će se održati od 16. do 18. lipnja 2017. godine bit će Medicinski fakultet.

Cilj je popularizirati zdravu prehranu i ukazati na njezinu važnost. Kongres ujedno predstavlja i borbu protiv debljine, javnozdravstvenog problema koji je uzrokovala upravo nepravilna prehrana.

Na kongres se mogu prijaviti svi studenti integriranih, preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija sa svojim znanstvenim, stručnim ili preglednim radovima koji su vezani za područje i temu kongresa, ali i oni koji žele saznati više o ovoj problematici.

Sudjelovanje na kongresu uključuje plenarna predavanja, studentske i poster sekcije te radionice kao i zbornik sažetaka, kongresnu torbu i materijale. Ponuda uključuje organizirane ručkove i večere, domjenke i zakuske. Svi koji sudjeluju primit će po završetku kongresa potvrdu o sudjelovanju.

Za sudjelovanje, bilo da dolazite kao predavač koji će predstavljati svoj rad ili samo kao posjetitelj, bitno je registrirati se putem online obrasca koji se nalazi na mrežnoj stranici kongresa.

Prijave traju do 16. svibnja 2017. Svi aktivni sudionici, oni koji će predstavljati svoj rad, dužni su prijaviti sažetak svojega rada koji će biti uvršten u zbornik kongresa. Teme rada trebale bi biti vezane za poremećaje u prehrani, sportsku prehranu, dodatke prehrani, GMO, nutrigenominku, kontrolu i kvalitetu namirnica, pretilost ili ostalu problematiku pravilne i nepravilne prehrane.

Dodatne informacije o pravilima sudjelovanja možete pronaći na službenoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

sreća i zdravlje

Osmijeh na licu i tijelo puno energije

Povećajte razinu "hormona sreće" u svojemu tijelu uz ove savjete

Stanite na kraj izgovorima, podignite razinu serotonina i budite sretniji i zadovoljniji.

Filmska RUNDA 2017.

Stjecanje filmskog iskustva

Ako volite adrenalin filmskih revija i festivala, volontirajte na Filmskoj RUNDI

Ako želiš biti dio tima koji priprema Filmsku RUNDU, prijavi se za volontiranje do 19. svibnja.

Linija u menzi

Studentska prehrana u Zagrebu

Sve zagrebačke menze na jednom mjestu

Ako ne znate gdje jesti za vrijeme studiranja, donosimo vam pregled svih menzi u Zagrebu kako biste mogli odabrali onu koja vam najbolje odgovara.

Udruga CINAZ vas poziva na igru i usavršavanje engleskog

Klub mladih KLOOZ

Udruga CINAZ poziva vas na igru i usavršavanje engleskog

Ponovno se organizira "Večer društvenih igara" u Providurovoj palači 29. lipnja. Dan kasnije na rasporedu je "Jezični kafe".

BootcampIT 2016

STEP RI

BootcampIT nudi besplatno intenzivno osposobljavanje za mlade programere

Na završnom Demo danu polaznici BootcampIT-ja svoje će projekte predstaviti predstavnicima hrvatskih IT tvrtki – zainteresiranim poslodavcima koji traže programere.