LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Zadru

Pokušaj „krađe” brucošijade: Studentski zbor protiv lokalnog kluba

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru suočio se s „krađom” brucošijade, no uspješno je riješio nesporazum te sada nastavlja s organiziranjem svoje službene brucošijade.

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru suočio se s „krađom” brucošijade, no uspješno je riješio nesporazum te sada nastavlja s organiziranjem svoje službene brucošijade.

Brucošijada je događaj koji početkom svake akademske godine brucoši, ali i stariji studenti, s nestrpljenjem očekuju. Međutim, studenti Sveučilišta u Zadru nisu očekivali pomutnju koja je nastala oko organizacije popularnog studentskog tuluma. Naime, na Facebook stranici jednog zadarskog noćnog kluba osvanuo je događaj pod nazivom Brucošijada, a klub je tom prilikom studentima ponudio promotivne cijene ulaznica i pića. Ubrzo nakon te objave oglasio se Studentski zbor Sveučilišta u Zadru navodeći da to nije službena sveučilišna brucošijada te kako je dotični klub samo iskoristio ime Sveučilišta u Zadru. U svojoj objavi na Facebooku Studentski zbor navodi da je klub na taj način odlučio marketinški iskoristiti studentice i studente te ime brucošijade i Sveučilišta kako bi profitirao.

Od Studentskog smo zbora saznali kako je planiranje i organizacija brucošijade duži proces. Ističu da se u Zadru najčešće javlja problem pronalaska dovoljno velikog prostora za sve studente Sveučilišta, a navode kako im financije uglavnom ne olakšavaju pronalazak adekvatnog prostora. Nakon što pronađu odgovarajući prostor i angažiraju bend, kreću u dizajn plakata i ulaznica. Iako se čini da je riječ o nekoliko koraka, iz Zbora nam kažu da se nerijetko nešto zakomplicira, pa se ovih nekoliko koraka pretvori u mnogo više. Upravo zbog ovoliko uloženog rada nisu mogli dozvoliti da noćni klub jedan od svojih događaja samo tako nazove brucošijadom te studente navede da pomisle kako je riječ o službenom događaju Sveučilišta.

Kad su saznali za lažnu brucošijadu, odmah su ih kontaktirali, a nakon toga stupili su u kontakt i s organizatorima navedenog događaja. Nakon inzistiranja Studentski se zbor uspio izboriti da klub preimenuje događaj.

– Studentski zbor Sveučilišta u Zadru generalno nema ništa protiv toga da klubovi organiziraju studentske partije, dapače, u ovom gradu se doista ništa ne događa za studente i Zadar zadnjih nekoliko godina doista prestaje biti studentski grad. – kaže nam Monika Marić, predsjednica Studentskog zbora.

Zato se navedeni događaj i dalje održava, i to 9. studenoga pod nazivom Student UNITY. Zadarski studenti ipak neće ostati zakinuti za službenu brucošijadu jer Studentski zbor vrijedno radi na njezinu planiranju.

FOTO: STUDENTSKI ZBOR SVEUČILIŠTA U ZADRU / FACEBOOK