Marija Klasić i Maja Šiprak na konferenciji "Should I stay or should I go?"

Poduzetnicama u Hrvatskoj teže je nego u svijetu, ali "nije sve tako sivo"

poslovna konferencija za studente i mlade

Muškarci u Hrvatskoj imaju 2,4 puta veću aktivnost u pokretanju poslovnog pothvata od žena, dok je u ostatku svijeta ta brojka znatno niža. Ipak, Marija Klasić i Marija Šiprak poduzetnice su koje su pokazale da se žene u Hrvatskoj mogu i trebaju okušati u pokretanju vlastitog posla.

Stereotipi o ženama u znanosti i tehnologiji, tradicionalni pogledi o ulozi žena u društvu te nedostatak podrške ženama s dva posla. Prema podacima dobivenim u istraživanju Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća, upravo su to najveći problemi s kojima se susreću žene koje u Hrvatskoj žele započeti vlastiti posao.

Navedeno istraživanje pokazalo je da muškarci u Hrvatskoj imaju 2,4 puta veću aktivnost u pokretanju poslovnog pothvata od žena, dok je u ostatku svijeta ta brojka znatno niža, svega 1,32, što znači da su muškarci i žene gotovo jednako aktivni u poduzetništvu. Ipak, Marija Klasić i Marija Šiprak poduzetnice su koje su pokazale da se žene u Hrvatskoj mogu i trebaju okušati u pokretanju vlastitog posla.

Foto: Studentski.hr

Marija Klasić osnivačica je Mink Design Laba. Dizajnerski laboratorij, u kojem radi mladi kreativni tim, dizajnira sve što vam padne na pamet, a sami kažu da najviše vole eksperimentirati i isprobavati nove stvari. Osim grafičkog dizajniranja svega i svačega, Minkovi kreativci bave se i osmišljavanjem vizualnih identiteta i reklamnih kampanja. Najzanimljiviji projekt, kojem je Marija suosnivačica, trenutno im je Minkica, spoj dizajna odjeće i društvenih mreža. Da vam ne otkrivamo baš sve, Marija će biti jedna od mnogobrojnih gošća na konferenciji za studente i mlade Should I stay or should I go? pa ćete njezinu priču moći čuti.

Maja Šiprak diplomirana je komunikologinja koja je izborila svoje mjesto na hrvatskoj poduzetničkoj sceni. Doslovno. Bivša europska prvakinja u taekwondou high-kickove je zamijenila kozmetikom te osnovala brand Bouvier Cosmetics. Posao je pokrenula s idejom o kozmetici koja će biti spoj tradicionalnih prirodnih formula i napredne tehnologije, u potpunosti bez parabena, parafina, mineralnih ulja i silikona. Maja će svoju priču također ispričati na poslovnoj konferenciji.

Podsjećamo, konferencija će se održati 19. i 20. svibnja u Cinestar dvorani Branimir centra u Zagrebu, s početkom u 9:00 sati. Više informacija možete doznati na službenoj stranici konferencije te službenom Facebook eventu.

Foto: Studentski.hr

Komentari na članak

Vezani članci

Internship

Prijave do 20. i 22. studenoga

Prilike za plaćenu praksu u Belgiji za mlade nezaposlene osobe!

Europska mreža protiv rasizma i organizacija JA Europe traže stažiste sa sveučilišnom diplomom za odrađivanje plaćene stručne prakse u glavnom gradu Belgije - Bruxellesu. Na prakse se mogu prijaviti samo mlade nezaposlene osobe sa sveučilišnom diplomom.

Descol agency

Kreiranje priče novim tvrtkama

INTERVJU: Digitalna agencija Descol mladog poduzetnika jedna je od stepenica k uspjehu

Davor Vučina pokrenuo je digitalnu agenciju Descol koja svojim klijentima pruža kompletnu uslugu na jednom mjestu, a nama je otkrio detalje početka svoje karijere.

Konferencija o dobroj ekonomiji

Trodnevna konferencija

Svjetski pokret za dobru ekonomiju obuhvatio i Zagreb

Zelena mreža aktivističkih grupa organizira četvrtu po redu Konferenciju o dobroj ekonomiji. Posjetitelje uz niz inspirativnih predavanja očekuju brojni noviteti.

Good Game Zagreb 2018., ususret finalu

Natjecanje kreativnih startupa

Mladi poduzetnici u borbi za 100 tisuća kuna

Deset će finalista izložiti svoju ideju, predstaviti konkretnu strategiju i dobiti povratne informacije od priznatih stručnjaka i uspješnih poduzetnika. Najinovativniji projekt osvojit će novčanu nagradu koja će im pomoći u prvim poduzetničkim koracima te izlasku na domaće i međunarodno tržište.

Zgrada rektorata Sveučilišta u Puli

Međunarodna studentska konferencija

Jezik: uputstva za upotrebu

Pozvani su svi zainteresirani studenti da prijave svoje radove na međunarodnu studentsku konferenciju „Jezik: uputstva za upotrebu” koja će se održati u Puli od 8. do 11. svibnja 2014. godine.