Marija Klasić i Maja Šiprak na konferenciji "Should I stay or should I go?"

Poduzetnicama u Hrvatskoj teže je nego u svijetu, ali "nije sve tako sivo"

poslovna konferencija za studente i mlade

Muškarci u Hrvatskoj imaju 2,4 puta veću aktivnost u pokretanju poslovnog pothvata od žena, dok je u ostatku svijeta ta brojka znatno niža. Ipak, Marija Klasić i Marija Šiprak poduzetnice su koje su pokazale da se žene u Hrvatskoj mogu i trebaju okušati u pokretanju vlastitog posla.

Stereotipi o ženama u znanosti i tehnologiji, tradicionalni pogledi o ulozi žena u društvu te nedostatak podrške ženama s dva posla. Prema podacima dobivenim u istraživanju Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća, upravo su to najveći problemi s kojima se susreću žene koje u Hrvatskoj žele započeti vlastiti posao.

Navedeno istraživanje pokazalo je da muškarci u Hrvatskoj imaju 2,4 puta veću aktivnost u pokretanju poslovnog pothvata od žena, dok je u ostatku svijeta ta brojka znatno niža, svega 1,32, što znači da su muškarci i žene gotovo jednako aktivni u poduzetništvu. Ipak, Marija Klasić i Marija Šiprak poduzetnice su koje su pokazale da se žene u Hrvatskoj mogu i trebaju okušati u pokretanju vlastitog posla.

Foto: Studentski.hr

Marija Klasić osnivačica je Mink Design Laba. Dizajnerski laboratorij, u kojem radi mladi kreativni tim, dizajnira sve što vam padne na pamet, a sami kažu da najviše vole eksperimentirati i isprobavati nove stvari. Osim grafičkog dizajniranja svega i svačega, Minkovi kreativci bave se i osmišljavanjem vizualnih identiteta i reklamnih kampanja. Najzanimljiviji projekt, kojem je Marija suosnivačica, trenutno im je Minkica, spoj dizajna odjeće i društvenih mreža. Da vam ne otkrivamo baš sve, Marija će biti jedna od mnogobrojnih gošća na konferenciji za studente i mlade Should I stay or should I go? pa ćete njezinu priču moći čuti.

Maja Šiprak diplomirana je komunikologinja koja je izborila svoje mjesto na hrvatskoj poduzetničkoj sceni. Doslovno. Bivša europska prvakinja u taekwondou high-kickove je zamijenila kozmetikom te osnovala brand Bouvier Cosmetics. Posao je pokrenula s idejom o kozmetici koja će biti spoj tradicionalnih prirodnih formula i napredne tehnologije, u potpunosti bez parabena, parafina, mineralnih ulja i silikona. Maja će svoju priču također ispričati na poslovnoj konferenciji.

Podsjećamo, konferencija će se održati 19. i 20. svibnja u Cinestar dvorani Branimir centra u Zagrebu, s početkom u 9:00 sati. Više informacija možete doznati na službenoj stranici konferencije te službenom Facebook eventu.

Foto: Studentski.hr

Komentari na članak

Vezani članci

SCool Fest

Edukacijski dio SCool Festa

SD Cvjetno naselje u svibnju postaje obrazovna meka za studente

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu najavljuje trodnevni „festival znanja” u Studentskom domu Cvjetno naselje, koji postaje edukacijsko naselje u sklopu najvećeg studentskog događanja u centru Zagreba – SCool Festa.

Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Rasprava o mladima u Hrvatskoj uključit će 500-tinjak – mladih!

– Zajedno s preko 500 mladih raspravljat ćemo o ulozi žene u hrvatskom društvu, o zaradi i društvenoj koristi, o kulturi za mlade i o pojedincu kao nositelju društvenih promjena koje su zahvatile Europu. – poručuju iz Svjetskog saveza mladih.

Klub mladih

Program podrške

Splićani dobivaju platformu za razvoj poslovno-tehnoloških projekata

Pozivaju se svi zainteresirani na „meetup“ događaj povodom dvomjesečnog programa podrške pri razvoju poslovno-tehnoloških projekata. Održat će se 21. srpnja u Klubu mladih Split.

Vlado Lucić

Vlado Lucić na konferenciji „Should I stay or should I go?”

Jedina konkurencija News baru je satirična hrvatska stvarnost

Zadaća satire nije samo „bubnuti i ostati živ”. Ona treba na prvu nasmijati, a potom baciti u razmišljanje. Time dobiva edukativnu svrhu. Također služi kao podsjetnik novinarima da ipak prvo provjere izvor svoje priče.

Zgrada

Povezivanje sporta i „businessa“

Najveća sportska konferencija BUS u ožujku na Ekonomskom fakultetu

Brojna velika imena sportske scene pristižu na veliku konferenciju o sportu i „businessu“ Hrvatske studentske asocijacije. Besplatno rezervirajte svoje mjesto.