LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kongres studenata psihologije

Peti Psihozij ugostit će više od 80 izlagača

Od osnutka 2011. godine Psihozij su posjetili mnogi studenti iz cijele regije. Ambicije skupa u narednim godinama uključuju daljnje širenje međunarodnog sudjelovanja i dodatno povećanje kvalitete programa. Ove godine sudjelovat će preko 80 izlagača.

Od osnutka 2011. godine Psihozij su posjetili mnogi studenti iz cijele regije. Ambicije skupa u narednim godinama uključuju daljnje širenje međunarodnog sudjelovanja i dodatno povećanje kvalitete programa. Ove godine sudjelovat će preko 80 izlagača.

Ovog proljeća održat će se peti po redu Psihozij, kongres studenata psihologije, od 13. do 15. svibnja na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kongres s međunarodnim sudjelovanjem organizira Klub studenata psihologije STUP.

Psihozij okuplja studente i stručnjake iz Hrvatske i inozemstva, i to ne samo s područja psihologije, vodeći se idejom interdisciplinarnosti i internacionalnosti. Uloga Psihozija jest omogućiti razmjenu znanja i iskustva bez granica, uz opuštenu atmosferu i dobru zabavu. Od osnutka 2011., Psihozij su posjetili mnogi studenti iz cijele regije. Ambicije skupa u narednim godinama uključuju daljnje širenje međunarodnog sudjelovanja i dodatno povećanje kvalitete programa. Ove godine sudjelovat će više od 80 izlagača

Na ovom polujubilarnom izdanju Psihozija organizatori su pripremili zanimljive radionice i plenarna predavanja domaćih i stranih izlagača.

Dragica Barbarić je kognitivno-bihevioralna terapeutkinja koja će kroz dinamičnu radionicu predstaviti koncept mindfulnessa, odnosno na hrvatskom, usmjerenu svjesnost. Mindfulness se odnosi na meta-stanje potpune usredotočenosti na sadašnjost, u kojem se misli i osjećaji opažaju i analiziraju, ne dopuštajući da nas preuzmu. Mindfulness je vještina koja svakoj osobi može pomoći prebroditi svakodnevne životne prepreke i doprinijeti svačijem blagostanju.

Dr.sc. Dragutin Ivanec, profesor s Odsjeka za psihologiju s Katedre za eksperimentalnu psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, aktivno istražuje područje psihologije boli od početka svog znanstvenog rada. Psihologija boli fokusira se na percepciju boli, doživljaj osjeta boli, te spoznaje iz tog područja primjenjuje u zdravstvenom području u okviru kognitivno bihevioralne terapije. Profesor Ivanec predstavit će svoja istraživanja boli kao jedan od glavnih stručnjaka na ovim geografskim područjima.

Baran Metin doktorand je na Sveučilištu u Utrechtu koji će pričati o odgađanju obaveza na poslu i svojem istraživanju dobrobiti zaposlenika, u teoriji i praksi.

Peter Edelsbrunner, doktorand na Sveučilištu znanosti i tehnologije ETH Zürich, približit će radionicom Bayesovski pristup statistici ambicioznim istraživačima i svima onima koji se tako osjećaju, te će biti moguće na licu mjesta u specijalnom programu isprobavati jednostavnije analize.

Dr.sc. Vesna Gavrilov-Jerković profesorica je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu s dugim iskustvom djelovanja na području kliničke psihologije koja se hrvatskim studentima predstavlja kao srpska Nataša Jokić-Bekić. Na plenarnom predavanju govorit će o psihološkoj otpornosti odnosno o faktorima koji nas čine otpornima na razvoj psihičkih poremećaja.

Kapitoline nas dolaze odvesti  u svijet Ekspresivne art terapije, svijet boja i pokreta, i pokazati kako se još osim uobičajenog dijaloga između klijenta  i terapeuta  može zaroniti u svijet vlastitog osvještavanja i promjena. Ekspresivna art terapija temelji se na premisi da je svatko sposoban napraviti neki značajan art, bez obzira na talent i prijašnje iskustvo, i da je proces stvaranja, kao i sam produkt, uvijek od pomoći klijentu.  Kapitoline će kroz  radionicu i  prezentaciju predstaviti novi edukacijski smjer art terapije pod imenom CEAT (Clinical expressive art therapy) koji je osmislio vodi Dr. Avi Goren-Bar.

Ovo je samo dio koji čini program Psihozija 2016. Sva izlaganja, predavanja i radionice na kongresu Psihozij besplatne su i otvorene za sve posjetitelje. Organizacija Psihozija voli se dobro zabaviti, zato možete očekivati dobru zabavu i u večernjim satima nakon edukativnog programa – u petak smo u prostoru Hrvatske udruge mladih, a u subotu se družimo u Pivani.