LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Plan i program Pedalafesta

Pedalafest, festival koji slavi bicikl

Rezervirajte 5., 6. i 7. lipnja za Pedalafest jer vas očekuju tri zabavna i poučna dana u Studentskom centru.

Rezervirajte 5., 6. i 7. lipnja za Pedalafest jer vas očekuju tri zabavna i poučna dana u Studentskom centru.

Pedalafest, festival posvećen biciklu, održat će se od 5. do 7. lipnja u Studentskom Centru u Zagrebu. Tri festivalska dana bit će ispunjena raznolikim stručnim, zabavnim i glazbenim programom, a sve u znaku gradskog  bicikliranja! 

U vrijeme Pedalafesta Studentski Centar će postati pravi mali biciklistički grad, u kojem će se moći sudjelovati, naučiti, poslušati i doživjeti sve ono što čini kulturu urbanog bicikliranja. Ulaz na sva festivalska događanja, sva tri dana je besplatan. Festival organizira Sindikat biciklista, zagrebačka udruga koja se zalaže za poboljšanje uvjeta za korištenje bicikla kao efikasnog, održivog i zdravog gradskog prijevoznog sredstva.

Budući da u udruzi smatraju kako Grad još uvijek premalo čini za biciklističku infrastrukturu, a Zagreb ima sve preduvjete za metropolu u kojem je bicikl glavno prijevozno sredstvo, pozvani su gosti s iskustvom iz gradova kojima je to uspjelo. Stručnjaci i aktivisti dolaze iz Austrije, Španjolske, Mađarske, Nizozemske i Danske, ali i oni u kojima je biciklistička kultura i infrastruktura još u nastajanju, kao što su Slovenija i Srbija. Teme o kojima će se raspravljati bit će transformacije gradova, prevencije krađe bicikala, poslovne mogućnosti vezane uz urbani biciklizam i zanimljivi biciklistički projekti.

Također, posjetitelji će moći sudjelovati u raznim radionicama, od popravljanja i ukrašavanja bicikala grafitima ili heklanjem, revije najotkačenijih bicikala do izrade soundsystema na biciklistički pogon. Jedini sportski dio programa bit će igranje bike-pola, a svi posjetitelji će moći naučiti i isprobati uz pomoć entuzijasta iz kluba Bike Polo Zagreb.

Festival će biti zanimljiv i roditeljima s djecom, jer će za njih biti razne predstave, cirkus i mala škola sigurnog bicikliranja, a moći će i iscrtati šarenu biciklističku stazu. Filmski dio festivala posvećen je svakodnevnom korištenju bicikala, a autori filmova su u utrci za osvajanje novog bicikla. Rok za prijavu kratkog biciklističkog filma je 30. svibnja, a informacije o prijavi mogu se pronaći na web stranici pedalafest.eu. Osim filmova, umjetnički program upotpunjuju i dvije izložbe: fotografije zagrebačkih biciklista i njihovih priča te izložba biciklističkih gradova u organizaciji Danske ambasade.

Zabavni dio obuhvaća i show program: performere, akrobate i plesače, a festival će obogatiti koncerti bendova i DJ-i, prijatelji biciklizma u Zagrebu. Na otvorenju će zasvirati Penguin radio i Dementronomes, veseli mladi bend s odličnom brass sekcijom, a Pedalafest zatvaraju Ivana Picek, zbor Čipkice, popularni St!llness i omiljeni Antenat! Posljednji dan vozit će se i kritična masa, za koju se predviđa da će biti najveselija do sada u organizaciji Sindikata biciklista. Vozit će se kroz cijeli grad i pokazati koliko ima zagrebačkih biciklista koji bicikl koriste kao svakodnevno prijevozno sredstvo.

Osim svega spomenutog, bit će još mnogo drugih zanimljivih i raznovrsnih događaja, a sve informacije o programu i rasporedu mogu se pronaći na web stranici festivala pedalafest.eu.

Sindikat biciklista djeluje već tri godine i volonterska je udruga, a Pedalafest je organiziran uz pomoć minimalnih financijskih sredstava i uz puno dobre volje svih organizatora, volontera i gostiju!

Rezervirajte 5., 6. i 7. lipnja za Pedalafest jer sudeći po programu, očekuju vas zabavna i poučna tri dana u Studentskom centru.

Do tada mic po mic, svi na bic!

FOTO: PEDALAFEST